Hanya 18 hotel mendapat sijil halal HDC

CG Sponsors




Latest Threads General Chat

lambor

Fun Poster
Joined
Feb 22, 2007
Messages
495
Reaction score
0
Points
10
04/12/2008 6:30pm

KUALA LUMPUR 4 Dis. - Umat Islam diminta berhati-hati ketika makan di hotel di negara ini, kerana kini hanya terdapat 18 daripada 2,360 buah yang mendapat sijil halal daripada Perbadanan Kemajuan Industri Halal (HDC).

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk Dr. Mashitah Ibrahim berkata, sebanyak 31 buah lagi sedang dalam proses untuk kelulusan, empat permohonan baru, 64 dalam proses melengkapkan borang dan tiga telah tamat tempoh dan sedang memperbaharui sijil halal.

``Bagaimanapun, jumlah ini tidak termasuk hotel yang mendapat sijil halal daripada majlis dan jabatan agama Islam negeri,'' katanya ketika menjawab soalan Siti Zailah Mohd. Yusoff (Pas-Rantau Panjang) pada sidang Dewan Rakyat hari ini.

Siapa boleh senaraikan hotel yang Halal tu
 
Sponsored Post

adioz88

Super Active Member
Joined
Jun 15, 2008
Messages
6,659
Reaction score
11
Points
65
kenapa diorang tak statekan hotel2 tersebut
kasi masalah betul la...
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
mane nak dapat list tu??

cepatla update..
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Kalo list tempat menyediakan makanan Halal kat HK aku ada lagi....
 

sis_zety

Active+ Member
Joined
May 10, 2008
Messages
3,830
Reaction score
10
Points
40
biar betol...
kat negara ni 18 hotel je yg ade sijil halal :eek:
 

Pelesit Api Malaya

Active+ Member
Joined
Oct 20, 2008
Messages
2,549
Reaction score
162
Points
33
x payah ler cari hotel... tumpang ler umah sedara... kalu xder ke jauh ke.. tumpang masjid.. masuk waktu leh sembahyang ramai2...
 

MrMama

Active Member
Joined
Aug 2, 2008
Messages
1,631
Reaction score
7
Points
25
kat hotel bekas makanan/peralatan bercampur halal & haram...aku pernah keje waiter kat beberapa hotel 5 stars around kl nih waktu study dulu
 

nashburn

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
6,374
Reaction score
66
Points
70
x payah ler cari hotel... tumpang ler umah sedara... kalu xder ke jauh ke.. tumpang masjid.. masuk waktu leh sembahyang ramai2...
Err.. kita tgh cakap pasal makan kot rasanya
Bukan pasal semayang kat hotel :D
 

kemolok

Super Active Member
Joined
Oct 10, 2007
Messages
6,131
Reaction score
25
Points
70
mana nak dapat detail...?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register