BTC USD 57,984.2 Gold USD 1,831.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Hanya 1 Orang Masukkan Duit Dalam ATM (Berbeza Di Kajang 2 Bersenjata & 4 Security)

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
Hanya 1 Orang Masukkan Duit Dalam ATM (Berbeza Di Kajang 2 Bersenjata & 4 Security)

di bandar kecil Morocco ni, saya perasan kadar jenayah sangat rendah

hinggakan masa saya di Bank Populaire macam Public Bank punya standard, saya perasan 1 orang je yang datang dengan kereta dan masukkan duit dalam auto teller machine :))

kalau saya di kajang dulu, maunya 4 orang security dan 2 darinya bersenjata

di Morocco (Maghreb nama sebenar) ni sbb org Islam peratus besar dan tak banyak pendatang asing seperti di Malaysia

even jenayah yg dibuat oleh org Malaysia/pendatang mungkin juga sebab kos sara hidup yg makin meningkat

jom discuss
 
Last edited:
Sponsored Post

lampor_2003

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
11,056
Reaction score
141
Points
123
betul tuh..sebab kos hidup yg tinggi mereka mencuri,merompak..tp niat x menghalalkan cara..
 

iorichee

Active+ Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
4,681
Reaction score
11
Points
25
bila kos hidup terlalu tinggi.....
dan orang dah makin malas nk keja....
itu la jadinyer...
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
kat apartment ada security pun boleh pecah rumah,

mmg bahaya betul skrg di Msia

tapi ada kena mengena dgn amalan agama juga di sesuatu tempat tu

kalau ramai tak amal agama, mmg bala turun dlm bermacam bentuk
:(
 

KZ5

Active+ Member
Joined
Jul 15, 2010
Messages
2,682
Reaction score
3
Points
25
btul tu, sara hidup dah tinggi, mcm2 gejala social/jenayah akan terjadi
 

akusS

Active Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
1,514
Reaction score
92
Points
40
kerajaan pon slamber jer merompak duit rakyat...wakakaka...itulah contoh yg terbaik...huh!
 

sonOFjawa

Active Member
Joined
Mar 2, 2008
Messages
2,355
Reaction score
24
Points
25
bila la m,sia ni nk tenang cam kat morocco tu......
entah la......
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
rantai pendapatan malaysia ..hahahaha

kerajaan -> rakyat -> gula/minyak -> kerajaan balik ...
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
jalan kat tempat gelap di bandar sini rasa selamat je

kat Msia even tghari org pecah rumah
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register