Hantu Rumah Flet...misteri bunyi guli, kerusi ditarik..(ada video sebenar bunyi guli)

CG Sponsors




Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
Salam geng...

thread ni khas utk mereka yg duduk kat rumah brtingkat2 jer...mcm org kata 'bumbung kita lantai org dan lantai kita bumbung org'..
korang perasan tak setiap hari ada dengar bunyi org tarik kerusi, main guli dan berdentam dentum kat atas siling..benda ni slalu trjadi kat rumah aku dan aku buat tatau jer..bila aku tanya jiran atas, dia pun dengar gak tp kat siling dia la...aku tnya jiran selang 2 tingkat kat sebelah bawah, pun dengar gak..apa bendanya tu yer? hehehhe~X(~X:)o:-?:-?:-?


Ok... aku nak cerita kisah aku... nih terjadi kat umah yang aku duduk sekarang, kat apartment B2 Parcel 15-12B, Presint 15 Putrajaya. Aku dah duduk kat sini start aku bujan, sejak bulan 10, tahun lepas. Aku yang pertama duduk umah nih. Maklumlah, umah kuarters kerajaan, baru buat. So aku diberi penghormatan untuk merasmikannya. Ceritanya bermula pas aku kawen, sejak aku kawen, aku ngan isteri aku selalu dengar bunyi guli melantun di tingkat atas, bunyi orang drill dinding tengah2 malam. Bunyi kerusi dan meja ditarik. Sampaikan, waktu saat aku ngan isteri aku sedang bercucuk tanam pun, bunyi guli tu ada. Sehinggakan aku terasa x de mood nak bercucuk tanam. Aku ingat benda nih biasa-biasa jek. Tapi, sejak semalam (30.05.2011) sejak aku baca thread nih, bunyi tu dah menjadi-jadi. Semalam bunyi orang berlari. Pastu, didapur aku bunyi orang ketuk periuk, tetiba tengah2 malam, aku boleh bau benda pelik, mula2 bau macam ikan masin digoreng, pastu makan diamati n dihidu, bau tu jadi cam bau pekasam, bau masam. pastu... lagi dasyat tetiba bau busuk macam bangkai. Korang bayangkanla... aku tengah tdo, dengar orang cam memasak kat dapur aku. tak ke seram!!? bini aku elok jek tdo sebelah aku... siyes aku skang jadi risau n takut. Sebab kalau benda tu x kacau x pe. Jgn lak pas ni dia kacau aku ngan famili aku. Dah la bini aku skang tengah sarat 7 bulan mengandung anak sulong aku. Aku bagi tau dia pasal benda ni, dia kata dia pun ada dengar. Nak cerita sikit la, apa untungnya benda2 ni jadi.. sejak bini aku tau n aku ceritakan berdasarkan thread nih kat dia.. segala2 yg dibuat aku kene teman. dari mandi sampai la memasak. Yang best part mandi tu.. YAHOOOOOO (Sori kalau Astrok) hahaha... so, tu la pengalaman aku..
http://www.youtube.com/watch?v=n4zdeOOnqiU

ini adalah video aku yg aku upload dalam youtube tadi...
 
Last edited:
Sponsored Post

nazim5123

Active+ Member
Joined
Apr 9, 2007
Messages
4,698
Reaction score
41
Points
30
masalah saya ni tka pernah tinggal rumah flet tu sebab tak boleh sumbagn cerita

walau apapun satu pengkhususan yang baik
 

ulatjahat

Active Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
1,747
Reaction score
6
Points
35
umah aku pun slalu tiap2 tgh malam time baru nak tido dgr umah atas bukak tutup pintu, start dlm kul 12 atas la secara kuat2 mula2 dulu terkejut gak tp dah lamer2 mambang pintu buat camtu kire layan jerla.. :)
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
ha...kan betul aku teka...sumer rumah kat mesia ni ada hantu spesis ni..aptmen aku tak kira siang malam...memanjang jer ader..
 

tauke_830

Fun Poster
Joined
Feb 20, 2007
Messages
558
Reaction score
5
Points
15
Salam geng...

thread ni khas utk mereka yg duduk kat rumah brtingkat2 jer...mcm org kata 'bumbung kita lantai org dan lantai kita bumbung org'..
korang perasan tak setiap hari ada dengar bunyi org tarik kerusi, main guli dan berdentam dentum kat atas siling..benda ni slalu trjadi kat rumah aku dan aku buat tatau jer..bila aku tanya jiran atas, dia pun dengar gak tp kat siling dia la...aku tnya jiran selang 2 tingkat kat sebelah bawah, pun dengar gak..apa bendanya tu yer? hehehhe~X(~X:)o:-?:-?:-?
apsal cam sama jer insiden kat apartmen umah aku...sedangkan kat atas umah aku kosong tak de orang duduk... main guli, tarik kerusi, bunyi hentakan ke lantai... tu biasa...but aku make don't know la....
 

nazim5123

Active+ Member
Joined
Apr 9, 2007
Messages
4,698
Reaction score
41
Points
30
sekadar pendapat inilah masalah rumah flet kita kongsi rumah mungkin kita jaga baik baik rumah kita dengna mengisi bacaan al quran dan perbuatan khasanah yang lain tapi orang satu flat mcm ner.........

tu sebab banyak berlaku kes kes mcm nie

hanya sekadar pendapat jelah
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
sekadar pendapat inilah masalah rumah flet kita kongsi rumah mungkin kita jaga baik baik rumah kita dengna mengisi bacaan al quran dan perbuatan khasanah yang lain tapi orang satu flat mcm ner.........

tu sebab banyak berlaku kes kes mcm nie

hanya sekadar pendapat jelah
idea memang bernas dan baik bro..aku sokong...tapi yg aku heran..bulan puasa pun jadi bro...HA...NI HA...TENGAH AKU MENAIP ADA BUNYI NI...ADEIIIII~X(~X(~X(
 

ulatjahat

Active Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
1,747
Reaction score
6
Points
35
ha...kan betul aku teka...sumer rumah kat mesia ni ada hantu spesis ni..aptmen aku tak kira siang malam...memanjang jer ader..
area umah aku tu tgh2 malam mmg ramai budak kecik kompom nangis sepanjang malam xleh tido termasuk la anak aku skali yg umo 3bulan so paham2 la... #:-S time azan jer kat telinga dier diam, pastu nangis balik so azan jerla kejernya.. :)
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
apsal cam sama jer insiden kat apartmen umah aku...sedangkan kat atas umah aku kosong tak de orang duduk... Main guli, tarik kerusi, bunyi hentakan ke lantai... Tu biasa...but aku make don't know la....
eh..ko satu apartment ngan aku ker? Hehehe..sama jer sumer kat mesia ni:)):d
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
Aku penah intai bunyi guli kat ruang dapur......aku dengar kuat..bila aku jengok jer kepala, bunyi tu terus hilang...dan bulu roma aku meremang...dan bunyi tu mcm lantunan yg ditangkap cepat...slalunya bunyi guli ada 'nada' dia kan? ehh,, susah la nak terang kat korang....harap korang paham....hmmm
 
Sponsored Post
Top
Log in Register