Hantaran Pertunangan Korang

CG Sponsors




kizuro

Active+ Member
Joined
May 11, 2008
Messages
3,795
Reaction score
2
Points
25
Assalammualaikum & Selamat Sejahtera warga CG sekalian,

Seperti tajuk thread diatas, ape lah kirenye korang berkongsi hantaran untuk pertunangan korang. Tujuannya untuk memberi idea kepada mereka2 yang akan melangsungkan pertunangan atau sebagai pengetahuan buat mereka yg masih belum bertunang/kahwin.

So sebagai contoh sertakan skali bilangan dulang yand dihantar/dibalas. Boleh la jadi rujukan untuk melihat hantaran yg paling jimat budget & sesuai pada masa sekarang. :D
 
Last edited:
Sponsored Post

123456

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2008
Messages
5,187
Reaction score
55
Points
70
hadiah handphone baru kt tuan tanah

wkaka
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Aku buat sekali harung...meminang merangkap bertunang dan terus tetapkan terikh nikah. Bawa satu cincin berlian saja dan 9 dulang apa tah tak ingat dah.
 

dell

Super Active Member
Joined
Apr 29, 2007
Messages
8,124
Reaction score
90
Points
80
..bawa cincin je sudah la..

..apa nak dulang2 ni..

..membazir pun..

..lg pun bukannya WAJIB DI DALAM ISLAM ....
 

kizuro

Active+ Member
Joined
May 11, 2008
Messages
3,795
Reaction score
2
Points
25
..bawa cincin je sudah la..

..apa nak dulang2 ni..

..membazir pun..

..lg pun bukannya WAJIB DI DALAM ISLAM ....
mmg la...
tapi kebanyakkan org still guna hantaran yg berdulang2 tu..
just nak taw jugak ape yg dihantar :)
 

anoone

Legendary Member
Joined
Mar 26, 2008
Messages
12,410
Reaction score
60
Points
120
hehehe....teringat kenangan dulu2 nih.....wahaha

aku masa tunang buat sendiri beb...aku pun mcm tak pecaya jer aku leh buat semua tuh...

13 dulang...semua sendiri bikin..tolak kek..tepak sirih ...

kembang hidung..bangga sendiri..kembang lagi...wahahaha
 

Dai_na

Fun Poster
Joined
Dec 17, 2008
Messages
761
Reaction score
3
Points
15
aku x kisah...

kalo leh aku nk wat yg wajib jer..

pas tu wat kenduri kesyukuran...

leh x ??
 
Sponsored Post
Top
Log in Register