BTC USD 56,621.3 Gold USD 1,824.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Hantar kereta dari Shah Alam ke Kelantan

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
Salam...

Aku plan utk hantar kereta dari shah alam balik ke rumah mertua aku kat tumpat, kelantan... pakai syarikat kurier tak berbaloi...

kalo ada sape2 boleh drive hantar ke kelantan, then korang naik bas/flight datang shah alam balik, dialu alukan...

kalo rm400 include minyak, tol & tiket korang balik shah alam balik rasa ok tak? nnti bgtau caj yg korang rasa reasonable...

terbuka kepada warga CG sahaja utk kurangkan risiko kena scam... boleh PM



.
 
Last edited:
Sponsored Post

selistones

Fun Poster
Joined
Dec 5, 2009
Messages
887
Reaction score
12
Points
20
Rm 400 rendah sangat....kalau ikutkan 2 trip tu....kereta apa tu? skang mussim banjir....silap haribulan kena tido dalam kereta.
 

Zul.H

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2007
Messages
2,754
Reaction score
21
Points
25
Boleh, caj RM 600 termasuk petrol, toll, tiket balik semula ke KL, makan, minum, :D

OK?..

bila nk hantar?..kete apa?..kete cukuo lengkap roadtax suma?...sapa owner kete?..
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,953
Reaction score
744
Points
121
Minyak letak maksimun = RM85.00
Tol dari shah alam ke tol bentung = Anggaran maksimun RM20
Tiket pulang semula = Maksimun RM55 ke Shah Alam
Makan2 & Minum sehala = RM15

Jumlah = RM175

RM400-RM175 = RM225

** ia kena bersih dlm minimun RM250 ke maksimun RM350 ( itu standard org hantar kereta)
 
Last edited:

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
wow menarik job ni...kalo dgn aku percaya tak?:))
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
Boleh, caj RM 600 termasuk petrol, toll, tiket balik semula ke KL, makan, minum, :D

OK?..

bila nk hantar?..kete apa?..kete cukuo lengkap roadtax suma?...sapa owner kete?..

dh ada yg PM, kalo die xjadi nnti kita roger...

menjawab soklan tu, boleh hantar bila2 free, bukan urgent... kereta semua cukup lengkap dengan roadtax... kereta atas nama wife...
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
Minyak letak maksimun = RM85.00
Tol dari shah alam ke tol bentung = Anggaran maksimun RM20
Tiket pulang semula = Maksimun RM55 ke Shah Alam
Makan2 & Minum sehala = RM15

Jumlah = RM175

RM400-RM175 = RM225

** ia kena bersih dlm minimun RM250 ke maksimun RM350 ( itu standard org hantar kereta)

thanks tuan atas quotation.. nampak reasonable...
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
38,191
Reaction score
2,777
Points
206
bila nak hantar tu?
sabtu ni ke?

kereta transmisi apa tt?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register