Hangpa Berniat Tak Nak Beli Rumah Sampai Umur Tertentu Sebab Terlalu Mahal?

CG Sponsors




cicahbelacan

Fun Poster
Joined
Nov 24, 2012
Messages
578
Reaction score
8
Points
15
Ada ka geng carigold pasang niat macam ni? Nak sewa sampai had umur tertentu baru beli?
Tak pun hangpa mau mintak keja kat kawasan negeri berkos hidup murah baru ingat nak beli rumah ja?


Harga rumah dah melampau, dan aku merasakan harga rumah ni akan jatuh dalam masa
10 tahun ni pasal yang duk beli pun banyak yang buat sebagai pelaburan.


Aku pernah tengok satu rancangan cina, dia agen hartanah dekat china,
dia kata dia takkan beli rumah buat masa ni pasal terlampau mahai.
Dari situ aku rasa mesti ada jugak orang yang pikiaq macam dia.
 
Sponsored Post

FAUZEY_FX

CG Top Poster Club
Joined
Nov 13, 2010
Messages
20,170
Reaction score
754
Points
171
setiap yg naik akan turun jgk... tp harga rumah ni xpasti smpai bila dia naik...
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,133
Reaction score
211
Points
123
kalo turun pun x rase turun banyak dr harge semasa...
 

ucop05

Active Member
Joined
Nov 19, 2008
Messages
2,262
Reaction score
79
Points
30
tenagh tunggu bubble burst. tp x tau la bila. hehehe

kalau bnm ketatkn syarat buat loan rumah mungkin akan ada effect kat harga rumah.
 

sek_kito999

Fun Poster
Joined
Oct 13, 2011
Messages
862
Reaction score
0
Points
10
klu dh mampu beli je.. x yh pikir nk tggu hrga turun
tggu pnya tggu lagi mahal..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,951
Reaction score
21,021
Points
1,671
klo xnak/xmampu beli rumah,

pasang je niat kawin dgn cikgu/org keje gov hehe
 

Jejaka Kedekut

Legendary Member
Joined
Nov 28, 2007
Messages
11,086
Reaction score
23
Points
115
pernah beli rumah teres 2 tingkat kat lembah klang kemudian jual.
duit tu buat banglo kat kelantan.

zaman dulu 2006 rumah teres 2 tingkat area sempadan kl selangor rm 230k ada lagi.sekarang entahlah.
 

pinkwangi

Fun Poster
Joined
Jul 2, 2014
Messages
388
Reaction score
12
Points
20
tt..cuba tgk trend dr berpuluh thn yang dulu
penah tak tgk harga rumah turun
xpernah rasanya..
tp makin naik, naik dan naik lagi

takut nnt org xbeli rumah sbb nk tgu hrga rumah turun, tgk2 lg 2-3 thn harga tu bukannya turun, dh jd double plak camner tu
 

pinkwangi

Fun Poster
Joined
Jul 2, 2014
Messages
388
Reaction score
12
Points
20
cth umor kita ni pun saban tahun makin naik
xpenah2 turun
camtu gak le harga rumah2 kt mesia ni
 

mat_letop

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 30, 2012
Messages
6,636
Reaction score
65
Points
75
better beli rumah flat yg 70k ke bawah...
1 tahap nt org pun tak mampu nk beli kondo,landed property
 
Sponsored Post
Top
Log in Register