BTC USD 63,217.4 Gold USD 1,742.61
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Hajah Neelofa pakar pembuatan Selipar Mesra Muslim

Sponsored Post

imabiz

Active Member
Joined
Mar 27, 2009
Messages
2,249
Reaction score
34
Points
40
nampak nya netizen akan terus menerus kene game :)
Gitu la teknik marketing zaman viral ni tuan, jimat pun jimat.. takperlu iklan di tv.. nitezen tolong viralkan.. pada mereka2 ni kena kecam benda biasa dah.. yang penting produk viral. 😊
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,754
Reaction score
637
Points
126
TheNoor ialah aplikasi gaya hidup Muslim yang dibangunkan oleh Noor Luminous Sdn Bhd (Noor Luminous) dan turut berperanan sebagai platform e-dagang.

Akhirnya jual selipar mesra muslim harga yahudi
 

Zulkarnine

Super Active Member
Joined
May 30, 2007
Messages
7,619
Reaction score
163
Points
83
Pengikut dajjal tu datang dari pelbagai arah, pelbagai rupa, pelbagai cara....
Kita yang lemah iman ni susah nk kenal pastinya....
tapi kalau pengikut yang jenis biol macam ni, takyah guna akal pun kita leh detect.... cilaka punye penunggang agama...
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
12,436
Reaction score
2,790
Points
201
Benda ni tunggang baik punye..
Anyway free marketing..

At least 20%-30% rakyat malaysia sedar dia ada lancarkan produk seliper..
 

nokia3210

Active+ Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,610
Reaction score
429
Points
46
target market dia bukan b40 mcm korang, tp golongan bangsawan dan follower fanatik dia,jenis bangga dpt memiliki barangan keluaran dia..walaupun bukan jenis senang mana pun
mcm simple je business model dia.. cari product , bubuh brand, up kaw2 berlipat kali ganda..buat viral..jual..
kalau jual selipar RM29.99 kang nampak murah dan tak ekslusif..
contoh lain, susu PERASA pisang ..goodday boleh jual RM8-10, dia belasah RM25 terus..
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,774
Reaction score
1,609
Points
201
target market dia bukan b40 mcm korang, tp golongan bangsawan dan follower fanatik dia,jenis bangga dpt memiliki barangan keluaran dia..walaupun bukan jenis senang mana pun
mcm simple je business model dia.. cari product , bubuh brand, up kaw2 berlipat kali ganda..buat viral..jual..
kalau jual selipar RM29.99 kang nampak murah dan tak ekslusif..
contoh lain, susu PERASA pisang ..goodday boleh jual RM8-10, dia belasah RM25 terus..

Company amik 60%.. selebihnya agent.. seronok aa agent
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
12,869
Reaction score
2,143
Points
201
Kondom mesra muslim ada jual tak?
Takut byk anak haram
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
78,429
Reaction score
12,443
Points
1,906

In dig at rival’s ‘Muslim-friendly’ slippers, Bata offers ‘wallet-friendly’ sandals for RM39.99​

Thursday, 08 Apr 2021 08:44 PM MYT

1617894672785.png


Bata has jumped into Malaysia’s latest footwear debate, offering its ‘friendly to everyone’ sandals. — Picture via Facebook/Bata

KUALA LUMPUR, April 8 — Global company Bata has jumped into Malaysia’s latest footwear debate, offering its “friendly to everyone” sandals.


In a creative dig at local brand Fipper’s line of “Muslim-friendly” slippers, released in collaboration with TV personality and celebrity entrepreneur Neelofa, Bata reintroduced its slip-ons under the Power line.

Bata promoted its sandals for its soft soles, being lightweight and easier on the wallet for the average Malaysian at RM39.99.


“Looking for a comfortable sandal that’s ‘Wallet-Friendly’? Try the Power slip-on sandals that’s friendly to everyone


“Retail price RM39.99 at Bata Retail stores,” the Bata advertisement said.


Neelofa, whose real name is Noor Neelofa Mohd Noor, came under flak after the Fipper launch, with many Malaysians accusing her of religious exploitation on social media.

Neelofa’s RM79.90 slippers are markedly pricier than Fipper’s other products, which retail between RM16.90 and RM49.90 in their unisex collection.

Yesterday, Fipper said the controversial “Muslim-friendly” claim for its sandal in collaboration with celebrity entrepreneur Neelofa's TheNoor app, just means that it can be used by those who wear socks.

The company said its previous products, which are mostly slippers, supposedly do not fit the image of a Muslim woman.

Fipper also sells its own slip-on sandals, which look almost the same as the "exclusive" collaboration, for just RM49.90.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register