haizzzz, kena virus lagi.

CG Sponsors




trigger_86

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
1,428
Reaction score
6
Points
25
salam, pc sy kena virus lagi ntok kali ke-3 kot lepas format 2 bulan lepas.taktau virus ape tapi benda ni mendisablekan benda2 berikut:

-regedit

-task manager

-avg anti virus, takleh nak open test center

-semua hidden files tanak kuar

-option ntok view hidden files tak berfungsi

sebelum shut down mesti ade kuar pop-up error kat address mane tah.

ade idea tak camne nak solve benda ni... folder options ade, tak ilang.
 
Sponsored Post

qaz123

Super Active Member
Joined
Jul 12, 2008
Messages
5,645
Reaction score
169
Points
78
salam, pc sy kena virus lagi ntok kali ke-3 kot lepas format 2 bulan lepas.taktau virus ape tapi benda ni mendisablekan benda2 berikut:

-regedit

-task manager

-avg anti virus, takleh nak open test center

-semua hidden files tanak kuar

-option ntok view hidden files tak berfungsi

sebelum shut down mesti ade kuar pop-up error kat address mane tah.

ade idea tak camne nak solve benda ni... folder options ade, tak ilang.
format je....abis cite:)paid
 

qaz123

Super Active Member
Joined
Jul 12, 2008
Messages
5,645
Reaction score
169
Points
78
salam, pc sy kena virus lagi ntok kali ke-3 kot lepas format 2 bulan lepas.taktau virus ape tapi benda ni mendisablekan benda2 berikut:

-regedit

-task manager

-avg anti virus, takleh nak open test center

-semua hidden files tanak kuar

-option ntok view hidden files tak berfungsi

sebelum shut down mesti ade kuar pop-up error kat address mane tah.

ade idea tak camne nak solve benda ni... folder options ade, tak ilang.
format je....abis cite:)paid
 

taikunx

Active Member
Joined
Dec 21, 2007
Messages
1,395
Reaction score
9
Points
25
Format aje..lepas tu pasang NT virus yg power
 

decalXsia

Super Active Member
Joined
Jun 25, 2008
Messages
5,492
Reaction score
100
Points
73
npe sejk 2 3 hri ni nk loading forum cg ni lmbat bangat ya???:-?
 

fre3zme

Freshie
Joined
Dec 1, 2008
Messages
10
Reaction score
0
Points
3
Format bukan penyelesaian

salam, pc sy kena virus lagi ntok kali ke-3 kot lepas format 2 bulan lepas.taktau virus ape tapi benda ni mendisablekan benda2 berikut:

-regedit

-task manager

-avg anti virus, takleh nak open test center

-semua hidden files tanak kuar

-option ntok view hidden files tak berfungsi

sebelum shut down mesti ade kuar pop-up error kat address mane tah.

ade idea tak camne nak solve benda ni... folder options ade, tak ilang.
Jangan format lagi. Kalau format pun masalah kan tetap berulang lagi. Cuba cari antivirus yang load dari pendrive untuk scan semula pc dan recovery tool untuk recover semula registry dan group policy.
 

trigger_86

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
1,428
Reaction score
6
Points
25
yaaa mmg btol. gua pun hanya fikir nak format jer. melampau lampau virus die nih
 

trigger_86

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
1,428
Reaction score
6
Points
25
Jangan format lagi. Kalau format pun masalah kan tetap berulang lagi. Cuba cari antivirus yang load dari pendrive untuk scan semula pc dan recovery tool untuk recover semula registry dan group policy.
best ke av yg load dpd pendrive tu, ade os sendiri kan. aku gune cam takde pape jer.... kena virus yg ilangkan folder options pun cam takde pape.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register