BTC USD 67,169.5 Gold USD 2,413.93
Time now: Jun 1, 12:00 AM

hadith yg ada kaitan dgn pelaburan atau jual beli

shazeti

Fun Poster
Messages
126
Joined
Dec 3, 2007
Messages
126
Reaction score
0
Points
10
salam pada para forumer budiman...

Agency saya nak buat calendar utk tahun 2010, kalau boleh nak mintak tolong daripada forumer budiman supaya bagi hadith yang ada related dgn peniagaan dan pelaburan..boleh dalam BI or BM..

untuk pengetahuan, motto my company is the Leading in Islamic Financial services.
 
Sponsored Post

sis / bro saya tak tau hadis hadis yang ada dalam link nie sesuai tak kerana hadis nie lebih menjurus pada hukum hakam dalam perniagaan dalam bab muamalat islam cuba lah lihat mana yang sesuai

tapi sis/bro juga boleh ambil beberapa bab berkenaan dengan zakat sebab bila dah untung meniaga jangan lupa bayar zakat yang bab zakat cari sendiri dalam hadis yang sy sertakan

senang cakap sambil buat kelender sambil berdakwah supaya orang jangan lupa pada ibadat zakat sekadar cadangan

kot dah siap calender tu tolong hantar satu kat saya k gurau jer

http://hadits.aiconmedia.web.id/-kaca=kitabdetail&imam=bukhari&nokitab=18.htm

http://hadits.aiconmedia.web.id/-kaca=kitabdetail&imam=muslim&nokitab=22.htm

http://hadits.aiconmedia.web.id/-kaca=kitabdetail&imam=abudaud&nokitab=17.htm

http://hadits.aiconmedia.web.id/-kaca=kitabdetail&imam=tirmidzi&nokitab=11.htm

http://hadits.aiconmedia.web.id/-kaca=kitabdetail&imam=nasai&nokitab=44.htm

http://hadits.aiconmedia.web.id/-kaca=kitabdetail&imam=malik&nokitab=19.htm

http://hadits.aiconmedia.web.id/-kaca=kitabdetail&imam=darimi&nokitab=19.htm

http://hadits.aiconmedia.web.id/-kaca=kitabdetail&imam=ibnumajah&nokitab=13.htm
 
salam pada para forumer budiman...

Agency saya nak buat calendar utk tahun 2010, kalau boleh nak mintak tolong daripada forumer budiman supaya bagi hadith yang ada related dgn peniagaan dan pelaburan..boleh dalam BI or BM..

untuk pengetahuan, motto my company is the Leading in Islamic Financial services.

rasanya kurang sesuai kot pakai motto tu

camne nak lead in Islamic Financial Services kalau hadith2 bab perniagaan dan pelaburan pun masih tercari2 :eek:

sepatutnya kalau nak pakai motto tu mestilah dah betul2 mahir, kalau dah betul2 mahir for sure ayat2 Quran dan hadith bab pelaburan dan perniagaan dah mahir kan :-?
 
rasanya kurang sesuai kot pakai motto tu

camne nak lead in Islamic Financial Services kalau hadith2 bab perniagaan dan pelaburan pun masih tercari2 :eek:

sepatutnya kalau nak pakai motto tu mestilah dah betul2 mahir, kalau dah betul2 mahir for sure ayat2 Quran dan hadith bab pelaburan dan perniagaan dah mahir kan :-?

takper bro sekurang kurang bila berlaku kes mcm nie mereka akan sedar kekuragan mereka dan mereka akan cuba untuk membaiki kelemahan mereka tu saya harap kitab dari 8 imam hadis tu cukup untuk mereka jadikan panduan dalam biz mereka sambil br biz sambil berdakwah
 
takper bro sekurang kurang bila berlaku kes mcm nie mereka akan sedar kekuragan mereka dan mereka akan cuba untuk membaiki kelemahan mereka tu saya harap kitab dari 8 imam hadis tu cukup untuk mereka jadikan panduan dalam biz mereka sambil br biz sambil berdakwah

ni la masalahnya bila orang amik kesempatan ke atas orang yang mencari yang halal huhuhuhu

cantek gambor tok guru aku hang jadikan avatar :D
 
ni la masalahnya bila orang amik kesempatan ke atas orang yang mencari yang halal huhuhuhu

cantek gambor tok guru aku hang jadikan avatar :D

tok guru kau tok guru aku gak bukankah mengingati para salihin ini boleh mendatangkan rahmat tuhan

beliau adalah nenda kepada tuan guru aku

semoga apabila aku melihat gambar beliau aku akan teringat kisah nya yang giat menjalankan dakwah nya dalam perjuangannya membawa seramai mungkin hati manusia kehadrat tuhan

dan paling penting supaya aku lebih beradab dalam forum nie

semoga tuhan meredhainya dan kita semua

kalau tuan rasa kurang selesa dengan tindakan saya ini yang menjadikan gambar beliau sebagai avatar tuan boleh pm saya dan saya akan gantikan dengan avatar yang lain lak

-peace no war-
 
terima kasih kpd saudara nazim...nnt dah siap kalendar tu sy akan pos kt nazim..

sdra hafizuka, terima kasih atas komen anda...agency kami mahir dalam memasarkan produk kewangan islam, dan menjadikan servis kami sebagai medium dakwah jugak untuk mendidik masyarakat melayu Islam melaburkan wang mereka kedalam instrument kewangan Islam...sebab itulah kami mencari hadith yang berkaitan..
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register