Hadiah wat isteri..

CG Sponsors




Lynn_81

Active+ Member
Joined
Oct 31, 2008
Messages
3,599
Reaction score
18
Points
25
Arak hadiah pukul isteri paling kerap

TORORO (UGANDA): Keganasan terutama terhadap wanita dan kanak-kanak semakin menjadi-jadi di daerah ini, malah muncul gejala baru di mana lelaki akan bertanding untuk memukul isteri mereka semata-mata bagi mendapatkan hadiah berupa arak.

Sekumpulan pemabuk di beberapa tempat di daerah Tororo kini memperkenalkan pertandingan memukul isteri dengan tawaran hadiah 'waragi' iaitu sejenis arak tempatan.

Pengurus Kanan Operasi sebuah badan bukan kerajaan (NGO), The Mifumi Project, Grace Lwanga, ketika mendedahkan perkara itu dalam pertemuan dengan organisasi Action Aid, baru-baru ini berkata kumpulan lelaki 'tidak bertamadun' di beberapa kawasan di daerah itu menawarkan waragi dalam kuantiti berbeza kepada lelaki yang memukul isteri mereka.

"Dalam pertandingan itu, kami mendapati bahawa lelaki yang memukul isterinya paling kerap bagi malam tertentu akan diberi sebotol waragi. 'Pemenang' kedua dan ketiga mendapat botol lebih kecil," katanya.

Lwanga memberitahu akhbar Sunday Monitor, bahawa kawasan paling teruk terjejas adalah Kirewa, Paya dan Mukuju.

"Apabila The Mifumi Project memulakan perjuangannya menentang keganasan domestik di kawasan itu, daerah Kirewa didapati mendahului dalam gejala itu. Bukan mudah menentangnya, tetapi kami berusaha keras dengan bantuan polis dan pemimpin masyarakat yang sensitif," katanya.

Beliau, bagaimanapun, berkata, bukti kukuh bagi membawa kegiatan itu ke muka pengadilan sukar diperoleh kerana ada pemimpin setempat menerima rasuah daripada lelaki terbabit untuk menghapuskan bukti.

P/S: siot jer laki cam nie taw....hampeh tul...
:(scam:(scam:(scam
 
Sponsored Post

Biggie

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Aug 31, 2008
Messages
14,648
Reaction score
78
Points
120
adess.. dah tkde permainan lain ke?? pukul isteri nak arak...:eek:
 

putat76

Banned
Joined
Mar 25, 2008
Messages
4,909
Reaction score
1
Points
25
memang diorang dah gila
sebab arak leh pukul isteri :mad::mad::mad:
 

Lynn_81

Active+ Member
Joined
Oct 31, 2008
Messages
3,599
Reaction score
18
Points
25
adess.. dah tkde permainan lain ke?? pukul isteri nak arak...:eek:
entah mungkin bari diorg best sgt kot pukul isteri nie..
ngok tul..cian kat isteri diorg...:(:(
 

Biggie

Passed Away - Al Fatihah
Joined
Aug 31, 2008
Messages
14,648
Reaction score
78
Points
120
entah mungkin bari diorg best sgt kot pukul isteri nie..
ngok tul..cian kat isteri diorg...:(:(
nnti buat la pertandingan tembak kaki suami...hadiahnya baucer shopping $5000 :)):)):)):)) baru adil...:)):))
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
kalo aku la kan.
mintak cerai terus...
x guna ada laki....
 

Lynn_81

Active+ Member
Joined
Oct 31, 2008
Messages
3,599
Reaction score
18
Points
25
nnti buat la pertandingan tembak kaki suami...hadiahnya baucer shopping $5000 :)):)):)):)) baru adil...:)):))
wah...kalau gitu saya pun nak join ler....
tp bukan kaki suami, tp kaki kekasih golap..leh tak...:eek:
 

daviddol

Legendary Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
10,420
Reaction score
0
Points
110
aku pun kadang2 pukul bini aku...
tapi pukul manja....heheheeeee
 
Sponsored Post
Top
Log in Register