BTC USD 51,519.4 Gold USD 1,683.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Hadi Awang dilantik sebagai duta khas PM ke Timur Tengah

CG Sponsors




lelabah

Super Active Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
5,720
Reaction score
900
Points
121
Hadi Awang dilantik sebagai duta khas PM ke Timur Tengah
Mohamad Fadli

April 2, 2020 7:38 PM

1585828493741.png

Presiden PAS Abdul Hadi Awang hari ini dilantik sebagai duta khas perdana menteri bertaraf menteri ke Timur Tengah.


PETALING JAYA: Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dilantik sebagai duta khas perdana menteri ke Timur Tengah bertaraf menteri.

Dalam satu kenyataaan Pejabat Perdana Menteri berkata, lantikan itu dipersetujui oleh Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin.

Hadi yang merupakan ahli Parlimen Marang adalah bekas naib presiden Kesatuan Ulama Muslimin Sedunia.

Hadi juga pernah menjawat jawatan sebagai menteri besar Terengganu dari 1999 hingga 2004.

Hadi merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Syariah dari Universiti Islam Madinah dan Ijazah Sarjana dalam bidang sains politik dan Universiti Al-Azhar, Kaherah, Mesir.

Beliau pernah tersenarai sebagai antara 500 Muslim berpengaruh di dunia bagi kategori pendakwah dan pembimbing rohani oleh The Royal Islamic Strategic Studies yang berpusat di Jordan pada 2016.
 
Sponsored Post

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
15,744
Reaction score
1,527
Points
191
oo kenapa duta khas menteri.. dia bukan duta khas malaysia dkt timur tengah?

adakah jawatan yg sengaja diadakan utk mengisi jawatan menteri bg presiden parti komponen PN?

adakah pembaziran wang rakyat lagi akan berlaku?

drpd segi jawatan tu mmg layak disandang oleh tuan guru.. aku bukan pertikai penyandang tu.. tapi mempertikai penjawatan tu.. malaysia perlu ke duta khas perdana menteri utk timur tengah time2 covid ni atau ada tugas lain duta PM berbanding duta negara yg berada di sana?
 
Last edited:

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
4,099
Reaction score
1,265
Points
111
oo kenapa duta khas menteri.. dia bukan duta khas malaysia dkt timur tengah?

adakah jawatan yg sengaja diadakan utk mengisi jawatan menteri bg presiden parti komponen PN?

adakah pembaziran wang rakyat lagi akan berlaku?

drpd segi jawatan tu mmg layak disandang oleh tuan guru.. aku bukan pertikai penyandang tu.. tapi mempertikai penjawatan tu.. malaysia perlu ke duta khas perdana menteri utk timur tengah time2 covid ni atau ada tugas lain duta PM berbanding duta negara yg berada di sana?
Dia bukan itm rijek. Ok je
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
15,744
Reaction score
1,527
Points
191
Dia bukan itm rijek. Ok je
bro baca baik2 apa yg aku timbulkan.. aku tak kisah pun nak bg dkt sapa pun.. cuma aku tanya penjawatan tu.. diadakan semata2 utk memenuhi tuntutan politik peribadi or ada kepentingan negara?

dah mcm bertindan pulak.. duta negara ada.. ni nak duta pm pulak.

berapa byk duta daa malaysia nak ada.

mcm sektor kesihatan la..

menteri kesihatan dah ada.. timbalan sampai 2.. kp kesihatan pun ada.. penasihat kesihatan pm pun ada.

berapa byk penjawatan yg muhyidin nak create baru.
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
4,099
Reaction score
1,265
Points
111
bro baca baik2 apa yg aku timbulkan.. aku tak kisah pun nak bg dkt sapa pun.. cuma aku tanya penjawatan tu.. diadakan semata2 utk memenuhi tuntutan politik peribadi or ada kepentingan negara?

dah mcm bertindan pulak.. duta negara ada.. ni nak duta pm pulak.

berapa byk duta daa malaysia nak ada.

mcm sektor kesihatan la..

menteri kesihatan dah ada.. timbalan sampai 2.. kp kesihatan pun ada.. penasihat kesihatan pm pun ada.

berapa byk penjawatan yg muhyidin nak create baru.
Takde isu pun. Asalkan bukan itm rijek
 

guri2demon

Active Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
1,839
Reaction score
403
Points
51
oo kenapa duta khas menteri.. dia bukan duta khas malaysia dkt timur tengah?

adakah jawatan yg sengaja diadakan utk mengisi jawatan menteri bg presiden parti komponen PN?

adakah pembaziran wang rakyat lagi akan berlaku?

drpd segi jawatan tu mmg layak disandang oleh tuan guru.. aku bukan pertikai penyandang tu.. tapi mempertikai penjawatan tu.. malaysia perlu ke duta khas perdana menteri utk timur tengah time2 covid ni atau ada tugas lain duta PM berbanding duta negara yg berada di sana?
Kita pernah ada duta khas ke china walaupun kita dah ada duta ke china.

Tapi dulu org xpertikai pun penjawatan duta khas ke china ni. Mungkin masa tu belum membazir kot.
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
4,099
Reaction score
1,265
Points
111
Kita pernah ada duta khas ke china walaupun kita dah ada duta ke china.

Tapi dulu org xpertikai pun penjawatan duta khas ke china ni. Mungkin masa tu belum membazir kot.
Superman Hew kan? Jadi duta khas ke China?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register