BTC USD 63,193.7 Gold USD 1,808.54
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Guru Terajang Murid : Apakah Menyalahi Etika Perguruan?

Akulascalper

Active+ Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
2,813
Reaction score
1,519
Points
111
Salam CGrian...

Minta pandangan semua berkenaan isu diatas.
Apakah tindakan guru berkenaan menyalahi undang2 atau etika perguruan?

Dan apa tindakan yang bakal diterima oleh guru terbabit sama ada dari pihak sekolah atau pihak kementerian pendidikan?

Dan pihak ibubapa pula...apa yang perlu dilakukan untuk resolve perkara diatas samada membuat laporan atau tindakan melalui perundangan dan bagaimana?
 
Last edited:
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,260
Reaction score
862
Points
176
hmm.. kalau tok ler kalau dah melampau sangat kuang hajau nye bukan setakat terajang jer tok buat siap dengan flying kick sekali.. korang mana tau kalau tak jadi cikgu.. bebudak sekarang (bukan semua) dah melampau - lampau ketidakhormatnya pada cikgu...;)
 

epozer

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Aug 2, 2010
Messages
14,793
Reaction score
533
Points
171
masa aku mengajar sekolah asli dulu ok jer..maka bapak x kacau asalkan anak dia yg salah..tapi kat bandar jangan buat hal...teruk kita nanti..bersabar lagi baik...kita x rugi apa2.mereka yg rugi di kemudian hari...
 

anuarul

CG Top Poster Club
Joined
Jan 9, 2009
Messages
26,151
Reaction score
104
Points
133
sapo terajang sapo ni?? anak ko ke kene?
 

slayer7815

Active+ Member
Joined
Mar 27, 2009
Messages
3,221
Reaction score
33
Points
30
terajang sekali ngan mak bapak yg kuang hajo tu ... tapi kalau boleh tangkap la gambar ke video secara sembunyi ke perlakuan anak2 yg kuang hajo nie supaya leh jadi bukti sapa yg sebenarnya kuang hajo.... sbb gambar mengambarkan seribbu bahasa hehehehe
 

comelcomot

Active+ Member
Joined
Jan 29, 2009
Messages
4,851
Reaction score
11
Points
30
xtau nak komen kdg2 murid tu yg over sampai guru tu sakit hati
 

haniefmunchkien

Active Member
Joined
Feb 27, 2010
Messages
2,195
Reaction score
446
Points
51
aku brterima kasih kat ustaz dan cikgu yg jd warden asrama aku dulu... kerana penerajang diorang la skang aku jd orang... :">
 

Ussf

Super Active Member
Joined
Dec 15, 2008
Messages
6,983
Reaction score
14
Points
65
aku xtau la salah ke tidak... tp aku pernah kena... :)):)):))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register