Guru rugi RM105,461 terpedaya sindiket pinjaman tak wujud

CG Sponsors




shamazar

Freshie
Joined
Aug 5, 2019
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Sebab tu kena tengok company tu ade website ke tak, tengok ejen dia betul ke tak. Kalau boleh pergo ofis dia.
Tu la masalahnye dah pergi ofis dah pun koperasi apa tah member aku pergi. Buat tolak gaji lain pulak yg diorang caj.
 
Sponsored Post

bluemana00

Freshie
Joined
Jul 15, 2019
Messages
24
Reaction score
1
Points
8
Kalau nak buat loan cari yg mcm bank, tak dapat bank cari yg ade pendaftaran ssm mcm yayasan ihsan rakyat, koperasi terpecaya, jgn la buta - buta je.
Baru aku tau loan company pun ade ssm. Ingat bisnes je. Sebab tak yakin jugak mana penipu mana tak.
 

masyisyi

Freshie
Joined
Aug 13, 2019
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
Lagi - lagi kalau syarikat yg mcm ah long ni mmg nak elak sgt lah. Denagr citer diorang ambik kad atm semua. Ada yang ambik IC.
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,442
Reaction score
489
Points
86
ermmm..nk pinjam10k .. tapi ada pulak duit rm105,461.00 ..
baik tak payah pinjam...
last2 kena scam
 

elenaa

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2012
Messages
317
Reaction score
2
Points
15
ermmm..nk pinjam10k .. tapi ada pulak duit rm105,461.00 ..
baik tak payah pinjam...
last2 kena scam
Duit bulan - bulan dia masukkan tu... last - last duit yg dia nak tak masuk. Baik kumpul sendiri jee.
 

Java-Jawa

Freshie
Joined
Dec 25, 2018
Messages
20
Reaction score
1
Points
8
Tu la masalahnye dah pergi ofis dah pun koperasi apa tah member aku pergi. Buat tolak gaji lain pulak yg diorang caj.
Biasa kalau macam ni company okay tapi agen yang buat hal. Nama buruk company atau bank la yang kena.
Baru aku tau loan company pun ade ssm. Ingat bisnes je. Sebab tak yakin jugak mana penipu mana tak.
Memang la dah nama pun bisnes mesti kena ada pendaftaran syarikat boss.
Lagi - lagi kalau syarikat yg mcm ah long ni mmg nak elak sgt lah. Denagr citer diorang ambik kad atm semua. Ada yang ambik IC.
Sebab tu aku kalau boleh nak ambik yang syariah compliant je mcm yayasan td. Takde nak ambik IC ke apa.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register