BTC USD 61,159.8 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Guru jumpa tiga muka surat al-Quran terbakar

balqis07

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 27, 2010
Messages
30,953
Reaction score
294
Points
136
BALIK PULAU - Seorang guru agama di sebuah sekolah menengah di sini hari ini menjumpai tiga helaian muka surat daripada senaskhah al-Quran terbakar di dalam sebuah kelas di sekolah itu.

Sumber polis berkata pada kejadian pukul 9.50 pagi, guru berkenaan masuk ke dalam kelas itu untuk membuat persediaan mengajar bagi sesi persekolahan gantian.

"Al-Quran itu berada di lantai kelas dan guru berkenaan turut menemui tiga batang anak mancis berdekatan al-Quran tersebut," katanya kepada pemberita.

Difahamkan pelajar tingkatan lima menggunakan kelas itu sebagai dewan untuk peperiksaan percubaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada 3 Sept lepas.

Ketua Polis Daerah Barat Daya Supt Hatta Md Zain ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu namun enggan mengulas lanjut.

Sementara itu, Pengarah Pelajaran Negeri Pulau Pinang Ahmad Tarmizi Kamaruddin yang ditemui pada satu majlis di Butterworth berkata beliau belum menerima laporan lengkap berhubung kejadian berkenaan.

"Kita akan tunggu laporan lengkap daripada pihak sekolah dan hasil siasatan polis sebelum mengambil sebarang tindakan susulan," katanya.

Beliau berkata al-Quran itu berada di dalam kelas berkenaan kerana beberapa hari lepas pihak sekolah ada mengadakan satu majlis keagamaan di situ.

"Saya ada tanya pihak sekolah mengapa al-Quran itu berada di kelas berkenaan dan mereka maklumkan terlupa untuk simpan semula di perpustakaan selepas digunakan untuk satu majlis pada minggu lepas," katanya yang enggan mengulas lanjut. - Bernama
 
Sponsored Post

balqis07

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 27, 2010
Messages
30,953
Reaction score
294
Points
136
"Al-Quran itu berada di lantai kelas dan guru berkenaan turut menemui tiga batang anak mancis berdekatan al-Quran tersebut,"

terbakar atau dibakar....agak2 yang mana satu ye.
 

arul57

Super Active Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,186
Reaction score
76
Points
80
siap ada mancis kat sebelah...dibakar ni...
 

primefiqone

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Apr 29, 2010
Messages
17,653
Reaction score
261
Points
131
jgn ada kena mengena dgn kes black metal dh la
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register