BTC USD 64,760.9 Gold USD 1,785.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Gurau Senda Petang

aziemsyazmier

Fun Poster
Joined
Nov 22, 2010
Messages
135
Reaction score
176
Points
23
1. Tercucuk Mata
Ajoi : “Doktor… bila saya buat air kopi, kemudian saya minum, rasanya mata kanan saya seperti ada yang mencucuk-cucuk doktor.”
Doktor : “OOO.. itu masalahnya. Kalau begitu, setiap kali mahu minum, keluarkan sudunya dari cawan!”
Ajoi : “Ya tak ya juga… Terima kasih, Doktor..”

2. Mee segera
Satu hari Wak Sumardi ke kedai Ajoi nak beli mee segera yang berjenama toot. Sebagai pengguna yang prihatin dia mesti tengok dulu tarikh expired nya.

Wak Sumardi : “Joi , mee segera ni best beforenya dah lebih 1 bulan naper ko jual lagi?”
Ajoi : “oohh… tu kan best before, bulan ini baru better, bulan depan masih good. Jadi tidak masalah untuk dijual…”

3. Adik beradik ipar
Ajoi dan isterinya sedang bergaduh dalam kereta semasa perjalanan dari Seremban ke Rembau. Biasalah semasa bergaduh, masing-masing berdiam diri. Biasalah sedangkan lidah lagi tergigit..
Tak lama kemudian, mereka melalui sebuah kampung dan ada sekumpulan kambing dan lembu sedang meragut rumput di tepi padang.
Isteri Ajoi menunjuk ke sekawan kambing dan lembu tu dan menyindir kepada Ajoi “adik-beradik awak tu kan?”
“Yups” jawab Ajoi…… “Adik beradik ipar.”

4. Berjalan masa tido
Ajoi: Doktor, tolong sembuhkan penyakit saya. Saya selalu berjalan di waktu tidur.
Doktor : Ini kotak yang boleh menyelesaikan persoalanmu. Setiap malam, ketika wak sudah bersiap untuk tidur keluarkan isi kotak itu dan taburkan di lantai sekeliling tempat tidurmu.
Ajoi : Kotak apa ini, Doktor? apakah sejenis serbuk penenang?
Doktor : Bukan. Ini kotak paku payung.

5. Lari masa gunting rambut
Ajoi kembali ke kedai mamak gunting rambut dulu, sekali lagi nak potong rambutnya nak buat skin head.
Ketika mamak baru potong pendek rambut Ajoi sebelah, tiba-tiba ada seorang pemuda masuk tergesa-gesa.
“Fendi! Rumah Kau Terbakar!!!!!”
Ajoi pun lari turun dari kerusi gunting rambut mamak dan lari keluar dari kedai gunting Mamak sambil rambutnya baru bercukur sebelah.
Bukan main laju Ajoi lari sehingga 1 KM , tiba-tiba dia terhenti.
“Eh buat aku lari? Nama aku bukan Fendi..!”
6. Dalam komuter
Ajoi dalam perjalanan dari KL ke Seremban menaiki komuter bersebelahan dengan seorang makcik yang agak berumur.
Dia tengok muka mak cik tu pucat semacam jer..
Ajoi: Kenapa mak cik, mabuk ker?
Mak Cik : Ya nak..
Ajoi biarkan jer , Mak cik tersebut menahan muntahnya….
Mak Cik : Nak boleh mak cik tengok muka anak tak..
Ajoi: Kenapa mak cik.
Mak cik: Supaya senang mak cik nak muntah….
Dan last sekali…
 
Sponsored Post

mint

Super Active Member
Joined
Apr 27, 2009
Messages
5,432
Reaction score
16
Points
65
adoii..sakit perut aku gelak..

yg lembu tu tak bley blah.. :eek: :eek:
 

saerm

Fun Poster
Joined
Jun 5, 2008
Messages
927
Reaction score
2
Points
25
memang best..paling penting semua lawak2 baru
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register