Gunung kinabalu

CG Sponsors




maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
Salam,

aku suka gak naik2 gunung..hiking dlm hutan mmg kesukaan aku..

jadi..pikir2 nak gak berdiri paling tinggi kat Asia Tenggara ni..

jadi aku nak tanya..berapa kos sumer kalo nak naik gunung kinabalu?

kalo pergi dalam 7 - 10 org..

ranger sana berapa ringgit ek?

campsite sana camner?

berapa hari nak sampai atas?

senang citer..berapa kalo satu kepala?

tq....
 
Sponsored Post

amien

Fun Poster
Joined
Oct 27, 2009
Messages
647
Reaction score
10
Points
15
salam..
nk daki gunung kinabalu perlukan ringgit 350-400 satu kepala.
campsite? hotel n chalet bnyk kt area kundasang tu. tak pernah lagi ada orang yg sanggup camping kt sana. sejuk gile tu.
berapa hari nk naik atas? sehari je, cuma pendakian kne mula awal pagi sebab masuk tengahari keadaan kt atas abus tebal.
itu je yg aku dpt bgtau dari cerita kawan2 aku yg dah naik.
aku je yg belum naik, dok sabah ni dah lama dah. :)paid

bro kalo nk datang sabah, call ler aku.
 

f1fanz_90

Banned
Joined
Dec 4, 2007
Messages
1,685
Reaction score
31
Points
30
owh nak naik gunung kinabalu

kalau dul pernah naik

dalam 7 orang kna ada sorang pengiring

satu kepala dalam 300-400, tp kalau bley cr lagi murah, tu lagi bagus

kalau boleh jangan naik time musim hujan, sebab licin

then nak naik dalam masa 1 hari, start pagi, smpi ke kawasan rehat dalam petang, rehat sampai malam sebab dalam kol 2 pagi kna start naik ke puncak
 

neceolite

Active Member
Joined
Mar 4, 2007
Messages
2,074
Reaction score
4
Points
25
wah best gak ada thread pasal ni .. aku teringin nak naik lagi .. last sekali aku naik tahun 1994... kalo nak gi tahun dah terlambat ?? ~ registration / hotel booking ?? .. kalo ada rezeki aku nak naik lagi
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
tq bro2 kalian..hari tu dah p sabah..tapi tak sempat nak panjat kinabalu..tgok2 mcm airasia ade promosi..tu yg bajet nk p pulak pulak ni..

kalo tak silap aku..gunung kinabalu ni trek die relex je..ranking ke 11 je tersusah Malaysia..
 

maliq7776

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
2x dah naik, last 2003.. boleh tgk site nih..

]
bro tak nak citer ke pengalaman bro..trek die camner..curan2 ke..licin ke..lalu air ke..sejuk die camner..teruja gak aku nk naik ni...ade masa dan rezeki insyaAllah sampai puncak....

sape2 ade kabel untuk dapatkan pakej murah lagi cun..:D
 

lengkuas

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2007
Messages
863
Reaction score
3
Points
15
untuk orang yang tak fit nak daki gunung baik upah orang angkat barang kalau barang tu berat sangat.
biar bawak kamera dan air minum saja so ringan badan dan enjoy..tumpuan tak tertumpu pada beban yang dibawak dan leh tengok panorama dengan selesa.

ni pengalaman aku naik gunung trusmadi ja...aku tak pernah naik gunung kinabalu...
 

lengkuas

Fun Poster
Joined
Jun 16, 2007
Messages
863
Reaction score
3
Points
15
untuk orang yang tak fit nak daki gunung baik upah orang angkat barang kalau barang tu berat sangat.
biar bawak kamera dan air minum saja so ringan badan dan enjoy..tumpuan tak tertumpu pada beban yang dibawak dan leh tengok panorama dengan selesa.

ni pengalaman aku naik gunung trusmadi ja...aku tak pernah naik gunung kinabalu...
 

amien

Fun Poster
Joined
Oct 27, 2009
Messages
647
Reaction score
10
Points
15
untuk orang yang tak fit nak daki gunung baik upah orang angkat barang kalau barang tu berat sangat.
biar bawak kamera dan air minum saja so ringan badan dan enjoy..tumpuan tak tertumpu pada beban yang dibawak dan leh tengok panorama dengan selesa.

ni pengalaman aku naik gunung trusmadi ja...aku tak pernah naik gunung kinabalu...
gunung trusmadi tu kt area tambunan.
bro dok mane?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register