• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

Gundurowo Trading Style

Recommended Brokers


Latest Threads

gundurowo

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,414
Reaction score
269
Points
83
Location
ipoh mali
aku gune MA jek..erm...

rule camni..

buy = bila LWMA 2 (closed) silang ngan LWMA 8 (closed) dari bawah...nak lg cun, candle open atas SMA 35 (high)

sell = sebaliknya..nk lg cun, candle open bawah SMA 35 (low)

ada pape idea nk mantapkan sistem ni tak?

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Gundurowo Technique telah selesai dibincangkan dan dibangunkan pada hari ini (3hb Mei 2008). Saya (onetarmizi) selaku forex moderator CG amat berterima kasih pada semua member yg memberi sumbangan disini terutama pada gundurowo, darkkiller, obito, bujal, dandyman_7 dan lain2 yg juga telah memeriahkan thread ini.

Thread ini tidak akn berakhir setakat ini saja tapi memerlukan sukarela dr member2 yg ingin membuat testing sistem ini untuk post kan perbincangan entry dan result yg diperolehi supaya kita dapat sama2 menilai dan menguji keberkesanan sistem ini.


Latest template dan indicator utk sistem ini adalah Gundurowo V3.


Template Asal Gundurowo Technique




Progress of Gundurowo Technique
.
Semua template dan indicator yang berkaitan semasa proses development boleh diperolehi melalui link dibawah.

Gundurowo V1
Gundurowo V1 (Update)
Gundurowo V1 (Office Edition)
Gundurowo V1 Beta 1
Gundurowo V1 Beta 2
Gundorowo V1 Beta 3

Gundurowo V2
Gundurowo V3
 
Last edited by a moderator:
Sponsored Post

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
571
Points
0


Ni cadangan kaedah Gundurowo.Ni scalping ke Gundurowo?

Buy bila atas 35sma kemudian LWMA 2 dan 8 bersilang.
Sell bila bawah 35sma kemudian LWMA 2 dan 8 bersilang

aku cross2 ni memang lemah sikit,terutama seperti 2 dan 8 bersilang tu..kerap kali terkena,tapi kaedah ni best bila price menyilang 35sma..tgk bawah ni


Gambar kat atas ni LWMA 2 telah dibuang,ikut gaya ini kaedah SWING

Indicator cross ada dibawah,kena ubah setting ikut masing-masing
 

Attachments

Last edited:

onetarmizi

Elite Member
Platinum Member
Verified
Joined
May 30, 2006
Messages
4,155
Reaction score
678
Points
0
Location
Metatrader Platform
Untuk menampakkan thread ini lebih tersusun kita develope kan satu per satu kaedah yang dicadangkan disini. Sebagai cth gundurowo telah propose satu kaedah persilangan MA dan disini kita lihat persilangan MA ade kelemahan jika tdk difilter dgn other indicator.

Jadi saya namakan kaedah pertama ini sebagai Gundurowo Development Technique. So kita perlu habiskan assignment ini sehingga teknik ini mencapai satu tahap yg memuaskan sebelum berpindah ke teknik lain.

Sebarang idea atau cadangan dialukan sekiranya anda mempunyai view yg berbeza.
 

darkkiller

Super Active Member
Joined
Jun 1, 2007
Messages
8,311
Reaction score
571
Points
0
Untuk menampakkan thread ini lebih tersusun kita develope kan satu per satu kaedah yang dicadangkan disini. Sebagai cth gundurowo telah propose satu kaedah persilangan MA dan disini kita lihat persilangan MA ade kelemahan jika tdk difilter dgn other indicator.

Jadi saya namakan kaedah pertama ini sebagai Gundurowo Development Technique. So kita perlu habiskan assignment ini sehingga teknik ini mencapai satu tahap yg memuaskan sebelum berpindah ke teknik lain.

Sebarang idea atau cadangan dialukan sekiranya anda mempunyai view yg berbeza.
Best-best,aku baru request satu indicator alert dari CJA forex tsd,dia akan buat dan aku akan showkan kat sini.

Jom start ceriakan hidup Gundurowo dulu..

Tapi kita kena tahu teknik yg digunakan Gundurowo camne..
 

gundurowo

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,414
Reaction score
269
Points
83
Location
ipoh mali


Ni cadangan kaedah Gundurowo.Ni scalping ke Gundurowo?

Buy bila atas 35sma kemudian LWMA 2 dan 8 bersilang.
Sell bila bawah 35sma kemudian LWMA 2 dan 8 bersilang

aku cross2 ni memang lemah sikit,terutama seperti 2 dan 8 bersilang tu..kerap kali terkena,tapi kaedah ni best bila price menyilang 35sma..tgk bawah ni


Gambar kat atas ni LWMA 2 telah dibuang,ikut gaya ini kaedah SWING

Indicator cross ada dibawah,kena ubah setting ikut masing-masing
aiseh..sorry2..lupe gtau..aku pakai kat TF 15m..kat TF lain tak penah cube..:D
 

Sifu786

Legendary Member
Platinum Member
Verified
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,326
Reaction score
153
Points
0
:)paid :)paid ..Saya suka perbincangan yg sihat2 cam ni..kita sama2 cuba..dan sama2 berjaya..:)cgrock :)cgrock
 

gundurowo

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,414
Reaction score
269
Points
83
Location
ipoh mali


ni contoh chart aku...EU 15M

rule dia cam yg dah diterangkan tadi..

cara aku main..bile silang, aku set je TP=10 @ 15..kalo aku bz la..

kalo tak bz, aku tggu sampai dia silang blk..

cam chart atas tu, skang tgh sell..pastu dia ada silang ke atas..yg aku tulih " false signal" tu...aku exit sell kat situ..then aku open plak buy (tamak siot)..then aku rugi plak (padan muka aku)..

ada tak sesape yg leh bg idea camne nk filter false sigal camni?slalu gak kene..tapi kalo letak TP=10,insyaAllah profit..
 

Sifu786

Legendary Member
Platinum Member
Verified
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,326
Reaction score
153
Points
0


ni contoh chart aku...EU 15M

rule dia cam yg dah diterangkan tadi..

cara aku main..bile silang, aku set je TP=10 @ 15..kalo aku bz la..

kalo tak bz, aku tggu sampai dia silang blk..

cam chart atas tu, skang tgh sell..pastu dia ada silang ke atas..yg aku tulih " false signal" tu...aku exit sell kat situ..then aku open plak buy (tamak siot)..then aku rugi plak (padan muka aku)..

ada tak sesape yg leh bg idea camne nk filter false sigal camni?slalu gak kene..tapi kalo letak TP=10,insyaAllah profit..
Nampak cam bersilang bawah ema35..cam tak sesuai tuk buy..tunggu silang sell baru cun nak open..cuba follow TF mejor, koman2 pun TFH1 or TFH4..mybe ble elakkan floating panjang..tu just cadangan jer..
 

gundurowo

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,414
Reaction score
269
Points
83
Location
ipoh mali
masalah plg best ialah..kalo dah terlambat, pe patut kita wat?tggu dia reverse ke ataupun????

kalo korang, pe korg nk wat ek??

kalo aku, aku tgk la kat TF lagi besar..then enter kat TF 15M..
 

Sifu786

Legendary Member
Platinum Member
Verified
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,326
Reaction score
153
Points
0
masalah plg best ialah..kalo dah terlambat, pe patut kita wat?tggu dia reverse ke ataupun????

kalo korang, pe korg nk wat ek??

kalo aku, aku tgk la kat TF lagi besar..then enter kat TF 15M..
Ada member istilahkan situasi ni seperti telah ketinggalan bas..kita tunggu je bas yg baru..tak yak di kejar bas yg dah lepas..takut kita tak lepas plak nanti, bab pasti ada lagi jika kita sabar..:D :D :p

p/s: tu kalau saya..:)paid
 
Sponsored Post
Top
Log in Register