Guna dron pantau sungai di Selangor

CG Sponsors




Sponsored Post

iced_coolz

Active Member
Joined
May 18, 2013
Messages
1,083
Reaction score
246
Points
33
alang-alang, guna kereta terbang yg diwar2 kan tu. kalu dah ready lerl
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,997
Reaction score
1,931
Points
206
sebijik dron 500 ribu ker? pehhh.. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
xpasti le harga ni
dgrnye beli dji matrice 300
harga drone ni dalam 10k USD, itu drone saja
belum masuk extra battery, camera, gimbal, warranty

camera pun xtau jenis mana
infrared, night vision,
usually akan angkat 2 camera, satu normal camera, satu functional camera

dan belum termasuk software lagi
software ade jenis autopilot, 3g/4g connection
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
22,163
Reaction score
2,094
Points
201
xpasti le harga ni
dgrnye beli dji matrice 300
harga drone ni dalam 10k USD, itu drone saja
belum masuk extra battery, camera, gimbal, warranty

camera pun xtau jenis mana
infrared, night vision,
usually akan angkat 2 camera, satu normal camera, satu functional camera

dan belum termasuk software lagi
software ade jenis autopilot, 3g/4g connection
kita kena husnuzon ke?
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,425
Reaction score
441
Points
131
drone 500 ribu

harap harap dapat terbang 8 jam tanpa henti

baru la sedap fly..

klaau 30 minit dah kena turun..baik pakai mavic mini
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,997
Reaction score
1,931
Points
206
kita kena husnuzon ke?
Xtau spec sebenar
Matrice 300 bukan normal drone
Tinggi spec die sbnarnye, even campak kat aku untuk full utilise pun belum tentu aku pandai
Drone ni byk guna untuk seach n rescue
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,997
Reaction score
1,931
Points
206
drone 500 ribu

harap harap dapat terbang 8 jam tanpa henti

baru la sedap fly..

klaau 30 minit dah kena turun..baik pakai mavic mini
Secara totalnye dalam sejam
Total payload 2.7kg
Range 15 km dgn stock controller,
Kalau guna 4g/3g lagi la jauh
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,997
Reaction score
1,931
Points
206

ni drone tu dan harga 10k USD tu tak termasuk zenmuse H20 dan camera tu ye
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,425
Reaction score
441
Points
131
Secara totalnye dalam sejam
Total payload 2.7kg
Range 15 km dgn stock controller,
Kalau guna 4g/3g lagi la jauh

range 15km sedap la jugak...

tapi tak tau la ape keberkesanannya guna drone nih..

kita akan ada unit surveyor sendiri..berlambak drone kat sana

tp ikut la..diorang kan ada info yang kita tak tau. mungkin tu yang terbaik.

masalah pencemaran ni, bukannya boleh pantau pun..

orang nak buang ni.. 30 minit cukup. dah tercemar dah sungai tu..
 

apodio

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2014
Messages
427
Reaction score
34
Points
30
Pasang missiles. Suspek buat cemar terus tembak, siasat bleh buat kemudian
 
Sponsored Post
Top
Log in Register