BTC USD 61,658.9 Gold USD 4,259.56
Time now: Jun 1, 12:00 AM

GST selamatkan Malaysia daripada kejatuhan ringgit

Pemimpin UMNO ni kalau tak perb0d0hkan rakyat tak boleh ke?

Disember 2014 Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Ir. Hamim Samuri kata Kejatuhan nilai ringgit dijangka menarik lebih ramai pelabur ke negara ini kerana nilai mata wang tersebut yang rendah berpotensi meningkatkan keuntungan mereka sekali gus membantu memulihkan ekonomi negara.

Tapi hari ini pula.. Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan... Keputusan Putrajaya melaksanakan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) pada 1 April ini dianggap sebagai langkah tepat untuk menangani ekonomi merosot akibat daripada kejatuhan nilai ringgit..

Kita nak percaya cakap siapa ni.. sorang kata kejatuhan nilai ringgit pulihkan ekonomi negara.. sorang lagi pulak kata kejatuhan nilai ringgit sebabkan ekonomi merosot..

Nak percaya cakap siapa ni?.. tapi aku.. dua-dua tu aku tak percaya..
Laporan berkaitan silalah baca disini.. http://bit.ly/1BbpT5o
-ASD

Dh terbiasa dgn putar alam bro. Dua2 tak boleh pakai
 
Aku tengok kt susu baby je...kalau naik..x baguslah..kalau turun itu yg bagus.
Yg baiknya faedah GST tu kerajaan kena salurkan balik dalam subsidi untuk susu bayi...RM150.00 ke sebulan...yg tu lagi berfaedah dr bagi budak muda one-off beli smartphone.....
 
Aku tengok kt susu baby je...kalau naik..x baguslah..kalau turun itu yg bagus.
Yg baiknya faedah GST tu kerajaan kena salurkan balik dalam subsidi untuk susu bayi...RM150.00 ke sebulan...yg tu lagi berfaedah dr bagi budak muda one-off beli smartphone.....

Bayi tak boleh mengundi, budak muda boleh mengundi...K-pop oh yeaaahhh..:))
 
Sebab tu melayu mudah lupa walaupun dah diperb*d*hkan selama perpuluh tahun..:mad::mad::mad:

rakyat la kena. tak kira la bawah UMNO ka, Pakatan ka... rasanya rakyat semuanya kena per.bod.ohkan.. cuma caranya jer lain
 
kutip banyak mana sekali pun..
kalau di joli sakan..ketirisan berlaku dimana2...
apa ke jadah nya...

Tentang "penjimatan" langsung xdisebutnya..
 
Ahmad-Maslan-1.jpg


Kuala Lumpur – Keputusan Putrajaya melaksanakan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) pada 1 April ini dianggap sebagai langkah tepat untuk menangani ekonomi merosot akibat daripada kejatuhan nilai ringgit, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan.

Beliau berkata, dengan bilangan syarikat yang berdaftar kini dilaporkan meningkat daripada 140,000 kepada 317,000, Putrajaya akan mempunyai tambahan pendapatan sebanyak RM1 bilion.

“Kutipan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) RM13 bilion, kutipan GST RM23 bilion, namun daripada 140,000 syarikat apabila ia meningkat kepada 317,000 maka pendapatan kerajaan bertambah lagi, kutipan RM1 bilion,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri program penerangan cukai GST bersama Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-Isteri (Bakti) di bangunan Siti Hasmah di Petaling Jaya, hari ini.

Katanya, dengan tambahan pendapatan RM1 bilion susulan peningkatan bilangan syarikat yang berdaftar, kerajaan kini dijangka meraih kutipan sebanyak RM24 bilion.

Beliau turut berkata peruntukan sehingga RM10,000 akan diberi kepada badan-badan bukan kerajaan (NGO) bagi membantu kerajaan mendidik rakyat mengenai GST.


http://www.suara.tv/2015/02/23/gst-selamatkan-malaysia-daripada-kejatuhan-ringgit/


Manakala...

Ringgit.png


Apesal ***** sangat menteri2 kau neh. Sejak bila la kejatuhan nilai ringgit akan membantu memulihkan ekonomi negara? Kalau sungguh la bagai dikatakan, nilai watawang di negara2 lain, yang bertambah kukuh dan stabil bagaimana pula ek? Membantu menjahanamkan dan merosakkan ekonomi negara dorang ke apa? Selama neh bila berita2 kewangan update ringgit bertambah kukuh tue maksudnya tak bagus la ek untuk ekonomi negara ke macam mana?

Jadi. Mulai sekarang. Kita perlu la memastikan dan mendoakan agar nilai ringgit kita terus jatuh dan jatuh la kan sebab ia baik untuk ekonomi negara, betul tak?

Hadoi.

Ada ahti nak memper*****kan rakyat. Hanya penyokong2 UMNO yang ****** je akan percaya dengan alasan ****** dari timbalan menteri kita neh.



Jika KEJATUHAN RINGGIT BAGUS UNTUK EKONOMI MALAYSIA..
DAH tu Kenapa GST DILANCARKAN..???
 
Back
Top
Log in Register