Graphic x jalan ngan baik..(slow bile main game)

CG Sponsors




fique

Active Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
1,280
Reaction score
3
Points
25
Salam sume otai cg.

Saya nak mintak pandangan dan bantuan dari otai2 pc kat cni.

Saya pakai laptop compaq presario, graphic kad saya nvidia gforce go 7150m. and ram saya 2.5gb.

nak tanye kenape skrg ni bile main game, die punya graphic slow sgt. die punye pergerakan tersekat2...

dulu masa mule2 beli ok jer. tp sekarang ni lain mcam la.:(:)((

Harap otai2 kat cni dapat membantu, :D
 
Sponsored Post

eishen

Active+ Member
Joined
Nov 26, 2007
Messages
3,545
Reaction score
82
Points
30
saiz grapik kad bpe???512??
 

LuvHoneY

Super Active Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,787
Reaction score
39
Points
70
saranan pada ceq la lau nk men game better gune desktop..:)
mkin laptop hang nie dh heavy sgt...:D
 

fique

Active Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
1,280
Reaction score
3
Points
25
saranan pada ceq la lau nk men game better gune desktop..:)
mkin laptop hang nie dh heavy sgt...:D
game pun bukan byk mane pun. main game bola je :D yang herannye dulu boleh je.. skrg pas saya format windows aritu tetibe dah tersekat2 dah?

anybody can help?
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
game pun bukan byk mane pun. main game bola je :D yang herannye dulu boleh je.. skrg pas saya format windows aritu tetibe dah tersekat2 dah?

anybody can help?
ni mesti kes ko tak complete/perfect driver for GC, ni maslah bila kita format dan ingat semua grafik GC tu sama ngan sebelum sedangkan tidak. ko kena make sure GC perfect driver baru betul. sepatutnya ko backup semua driver lappy ko sebelum format jadi bila ko reinstall windows, just reinstall je semua driver2 tu, setel problem ngan style macam ni.
 

fique

Active Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
1,280
Reaction score
3
Points
25
ni mesti kes ko tak complete/perfect driver for GC, ni maslah bila kita format dan ingat semua grafik GC tu sama ngan sebelum sedangkan tidak. ko kena make sure GC perfect driver baru betul. sepatutnya ko backup semua driver lappy ko sebelum format jadi bila ko reinstall windows, just reinstall je semua driver2 tu, setel problem ngan style macam ni.
Lor, mcm tu ke?kirenye bukan hardware die prob. la? cume software die ke? so, ape jln penyelesaiannye??
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
Lor, mcm tu ke?kirenye bukan hardware die prob. la? cume software die ke? so, ape jln penyelesaiannye??
jln penyelesaianya??? :-?:-?:-?

cari driver yg betul2 leh match ngan GC ko, tak semua version driver sama, ada yg lebih kepada video performance, ada yg lebih kepada grafik performance dan sebagainya, kena pepandai cari driver :)cgrock

try usha sini
http://laptopvideo2go.com/
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register