Graphic ATI vs nVidia

CG Sponsors




ketumbit

Junior Member
Joined
Nov 5, 2008
Messages
61
Reaction score
0
Points
6
Bro sume,
aku cadang nak beli satu laptop compaq.
harga sama cuma beza kat graphic jer
satu pakai ATI dan lagi satu nVidia.
So, pd pandangan korg man lagi bagus esp utk run
photoshop dll?
 
Sponsored Post

MoshedFX

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
Bro sume,
aku cadang nak beli satu laptop compaq.
harga sama cuma beza kat graphic jer
satu pakai ATI dan lagi satu nVidia.
So, pd pandangan korg man lagi bagus esp utk run
photoshop dll?
yup..aku pun masih ragu2..yang mana baguss!! banyak sgt di pasarang skarang!! :-?:-?
 

orbitmuo

Fun Poster
Joined
Mar 20, 2008
Messages
132
Reaction score
0
Points
10
Salam..
So far, pkai ati cam best je, tp kat lippy x sure la plak!
 

Jiraiya-sama

Fun Poster
Joined
May 2, 2008
Messages
906
Reaction score
3
Points
15
1st make sure dulu model apa.. Antara ati n nvidia masing2 ada better n worse than each other depend on what model lar.. diorg nyer saingan very2 tight.. u bg model laptop n graphic chipset yg dia pakai then br kitorg bleh tlg ok..
 

Jiraiya-sama

Fun Poster
Joined
May 2, 2008
Messages
906
Reaction score
3
Points
15
Apa2 pun aku prefer nvidia.. Biasanya graphic nvidia geforce xxxx comes with nvidia nforce chipset which is better than intel one.. apa2pun kena make sure model dulu k sbb xsemestinya ati xbagus tmbh2 lg skang utk desktop graphic card diorg dh conquer market.. ati pun ada chipset sendiri utk motherboard so everything has to be clarified before buying..
 

nameless

Super Active Member
Joined
Nov 30, 2007
Messages
7,352
Reaction score
69
Points
80
Apa2 pun aku prefer nvidia.. Biasanya graphic nvidia geforce xxxx comes with nvidia nforce chipset which is better than intel one.. apa2pun kena make sure model dulu k sbb xsemestinya ati xbagus tmbh2 lg skang utk desktop graphic card diorg dh conquer market.. ati pun ada chipset sendiri utk motherboard so everything has to be clarified before buying..
aku sokong:)paid:)paid:)paid
tp aku pilih nvidia...
ati = performance
nvidia = grapfic
 

aHmadDaniEL

Banned
Joined
Jul 20, 2008
Messages
18,080
Reaction score
6
Points
115
nvidia gforce....depend pada brapa Mg dia pnya memory gak...
 

ahmad100

Fun Poster
Joined
Sep 2, 2007
Messages
643
Reaction score
12
Points
15
simple way:-

klu nak maximum output dr graphic card.. make sure chipset atas mainboard/motherboard tu sama
klu graphic card nvidia, cari yg chipset nvidia jg pd mainboard/motherboardnya
begitu la utk ati pula
baru lah dpt max output utk kegunaan yg sepatutnya :D
 

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
aku pakai nvidia geforce 9800GT 512mb ddr3 tapi PC la bukan laptop ... result memuaskan.
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,749
Reaction score
911
Points
176
Den pilih ATI.. memang best guna grafik ATI..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register