Government Fund RM150K for free

CG Sponsors




MyBroadband

Active Member
Joined
Sep 6, 2008
Messages
1,350
Reaction score
38
Points
30
sorry aku tak buat search ape2 kat CG utk thread ni,cos aku nak bagi fresh 1st post kat kawan2 CG..

penah dgr Technopreneur Pre-Seed Fund Programme ?? :D

http://www.technopreneurdevelopment.net.my/cms/AllProduct.asp?CatID=122

kalau korang tak tau ape ne, dalam rumusan nye,

Ini adelah fund yg akan diberi kerajaan under MDEC kalau korang bole buat satu PROTOTYPE dalam masa setahun selepas di terima, dan korang tak payah bayar balik fund ni..kecuali korang dpt join venture/investors melebihi rm 1 million or korang gagal hasilkan prototype dalam masa 1 tahun tu..

kenapa kerajaan bagi?
sebab nak tolong malaysian utk berdaya saing dalam ICT dan offline. make sure korang nye idea utk product or service ni ade involvement of IT..

gi la bace kat website tu ape sector2 yg korang bole join..byk beb.tak rugi submit..brainstorm ngan member2 ( 5 org 1 team )..

aku dah penah anta 1 ..dah almost dpt tapi bile diorang tgk bab income generator, diorang takmau ADVERTISEMENT sebagai main income..idea yg aku submit tu lebih kurang database utk rakyat malaysia dalam mencari top tempat makan .. utk generate income online,mmg ramai akan ckap iklan..tapi itu yg diorang takmau..so pikir la outside the box..

aku pon malas nak re submit idea aku, aku dah buat idea baru..akan aku submit utk batch 15hb ne..heheeh.wish me luck..mmg tiptop kaw2 nye aku punye proposal..

utk kawan2 lain yg nak try, sila lah..kalau ade pertanyaan, post kat sini..logic sket.jgn main2 lawak sengal.. aku nak tolong melayu naik nye..jgn terperam main forex pastu margin call :eek::eek:
 
Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
28,959
Reaction score
1,035
Points
201
ini dinamakan Geran ... klu x silap aku satu company cume leh dapat 1 geran jer .... huhuh try la kawan aku pon tengah apply geran ni ....
 

Lapompo

Fun Poster
Joined
Dec 10, 2008
Messages
382
Reaction score
0
Points
10
jgn perli member2 forex yek...rezeki2 masing2....:)
 

nashburn

Super Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
6,374
Reaction score
66
Points
70
Aku penah dengar benda ni dah lama dah... dlm thn lepas kot
Member aku ada buat
Tapi kau kena register company sdn bhd dulu
Pastu bukak current account
kalau tak silap aku la
 

tapirbawaklori

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
8,149
Reaction score
207
Points
73
kalau nak company sdn bhd payah gak...aku enterprise jer
 

MyBroadband

Active Member
Joined
Sep 6, 2008
Messages
1,350
Reaction score
38
Points
30
Aku penah dengar benda ni dah lama dah... dlm thn lepas kot
Member aku ada buat
Tapi kau kena register company sdn bhd dulu
Pastu bukak current account
kalau tak silap aku la
bukan la bro..tu geran lain..cradle fund..

yg ni pre-seed..diorang siap kasi duit nanti utk bukak sdn bhd ngan register MSC status
 

MyBroadband

Active Member
Joined
Sep 6, 2008
Messages
1,350
Reaction score
38
Points
30
jgn perli member2 forex yek...rezeki2 masing2....:)
hhaahah jgn la marah bro..aku bukan perli..setakat bagi perumpamaan jek.. diversify dari main forex sahaja..kalau margin call, payah nak cari modal..
 

infosinar

Active+ Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
3,723
Reaction score
4
Points
35
menarik..
kene pikirkan apa ICT solution yg blh dktengahkan..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register