'Gorgos' Maaf Tak Indah

CG Sponsors
akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
11,398
Reaction score
1,998
Points
201
'Gorgos' Maaf Tak Indah

PERKATAAN ‘gorgos’ dalam dialog babak drama bersiri popular Maaf Tak Indah di TV3 baru-baru ini trending secara tiba-tiba dan menjadi bahan lawak netizen.

Pelakonnya, Azlee Khairi, 31, mengakui babak berkenaan memang dirancang dan dia sengaja menyebut ‘gorgos’ yang asalnya daripada perkataan ‘gorgeous’ untuk ‘menjentik’ penonton.

“Ia sebenarnya apa yang sudah dirancang oleh penolong pengarah iaitu Sam. Dia cakap dengan saya, dia tak nak guna ‘gorgeous’ disebabkan perkataan itu sudah terlalu biasa dan kerap digunakan. Dia sendiri mahukan satu perkataan yang boleh bawa kelainan.

“Dia memang sengaja nak menggunakan perkataan itu untuk melihat sama ada penonton kita peka atau tidak sebenarnya dengan drama ini,” katanya.

Terdahulu, klip singkat babak itu menjadi tular di laman sosial gara-gara Azlee yang melakonkan watak Raimie menyebut ‘gorgos’ sekali gus ia dijadikan bahan jenaka oleh netizen.

Tayangan drama bersiri yang turut menampilkan lakonan Azar Azmi, Fizo Omar dan Ruhainies itu berakhir Khamis lalu.

Azlee mengakui penerimaan penonton terhadap drama itu memberi impak yang sangat besar dalam kerjaya lakonannya juga.

“Disebabkan ego Raimie yang tinggi melangit hingga melukakan hati Syazan (Azar Azmi) membuatkan kesannya saya dikecam teruk netizen.

“Walaupun sekadar lakonan, saya tidak sangka ia begitu meninggalkan kesan mendalam kepada penonton. Saya dimaki dengan perkataan kesat melalui mesej langsung (DM) dihantar ke Instagram.

“Banyak juga kecaman diterima, tetapi saya faham bahawa lakonan berjaya. Saya tidak kecil hati pun kerana ia hanya lakonan. Dalam realiti, saya tidaklah terlalu ego seperti Raimie,” katanya.
 
Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,279
Reaction score
1,542
Points
201
Alamak drama sampah apakah ini? Drama capai box office ka
 

Encik Sponge

Active+ Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
4,745
Reaction score
596
Points
81
Ngaku ja la salah sebut

Padan la ngan level drama gitu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register