BTC USD 38,636.6 Gold USD 1,821.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Google cari 2,000 pekerja

BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Google cari 2,000 pekerja


2010/11/20
SAN FRANCISCO: Firma terkenal web, Google Inc merancang untuk mengambil lebih 2,000 pekerja di seluruh dunia bagi menambahkan tenaga kerjanya berikutan kejayaannya meluaskan pasaran baru selain persaingan hebat dengan pesaing yang tumbuh dengan pesat.

Ketua kewangan enjin carian internet terbesar dunia itu memberitahu pelabur pada September lalu bahawa industri internet berhadapan dengan ‘perang bakat’.

Oleh itu, ia menawarkan peluang kerja dengan menyenaraikan 2,076 jawatan melalui halaman webnya, menurut laporan agensi berita, semalam.

Peluang kerja terbabit hampir enam kali ganda daripada peluang kerja pada Mac 2009.

Penawaran peluang kerja terbabit sejajar dengan pembelian 20 firma pada tahun ini. – Reuters
 
Sponsored Post

akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,593
Reaction score
60
Points
120
berjaya betul google... banyak company dia beli..
 
Last edited:

kerunai

CG Top Poster Club
Joined
Sep 2, 2007
Messages
24,973
Reaction score
46
Points
120
nak try apply le mana tau dapat ..jhehehe
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
aku nak jadi pekerja dia.. :D
 

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,605
Reaction score
280
Points
41
tukang buat air xnak ke.....hahaha
 

bazsh

Super Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
7,020
Reaction score
12
Points
65
Google mmg mantap
Boleh tukarkan sistem OS Linux-based yg kurang popular dulu jd platform yg boleh bersaing ngan M$ & Apple
Android adalah antara kejayaan Google
Maybe pasni kalo kuar Chrome OS mesti ramai gak yg pasang kat PC hehe
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
Google mmg mantap
Boleh tukarkan sistem OS Linux-based yg kurang popular dulu jd platform yg boleh bersaing ngan M$ & Apple
Android adalah antara kejayaan Google
Maybe pasni kalo kuar Chrome OS mesti ramai gak yg pasang kat PC hehe

googlechrome.jpg

microsoft ade cakap yg generasi windows seterusnya (windows 8?) akan dimasukkan teknologi cloud.... google dah lame announce pasal chrome OS yg memang akan menggunakan teknologi cloud nih...

jika teknologi pada masa depan memang menjurus kepada cloud, mungkin microsoft akan ade pesaing yg sangat hebat, mungkin google akan mendominasi... skang ni google dah ready dengan macam2 aplikasi berasaskan cloud, ade google doc, ade google earth, gmail dan pelbagai aplikasi yg dah ready utk integrate dengan chrome OS nanti...

tapi aku lagi suke stand alone cam skang berbanding cloud...
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,833
Reaction score
1,865
Points
201
nak apply .. jadi technician pon ok la
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register