GOLF

CG Sponsors




mj12

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
11,812
Reaction score
0
Points
110
lama x main...dulu handi cap 20...
 
Sponsored Post

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,375
Reaction score
59
Points
120
Aku rasa dah berhabuk set iron & wood aku..
Gian pun ada lama x Swing....
Aku suka main handicap 24 baru sng dapat stroke... ;)
 

KrisSMerah

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 22, 2006
Messages
8,041
Reaction score
18
Points
65
Aku rasa dah berhabuk set iron & wood aku..
Gian pun ada lama x Swing....
Aku suka main handicap 24 baru sng dapat stroke... ;)
perghhh. braninya ko sebut stroke. kekeke
 

norizm72

Fun Poster
Joined
Jan 25, 2008
Messages
447
Reaction score
0
Points
10
at last baru jumpa forum cakap pasal golf..

aku baru ajer start jan this year..skarang tgh melayan gian..
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,375
Reaction score
59
Points
120
at last baru jumpa forum cakap pasal golf..

aku baru ajer start jan this year..skarang tgh melayan gian..
Aku klau gian kkadang g proshop jer hayun iron... :))
 

technod

Fun Poster
Joined
Jun 7, 2007
Messages
440
Reaction score
0
Points
10
Saya juga merupakan pemain golf. Boleh katakan everyweek saya akan turun padang main golf dengan kenalan saya sambil berbincang perkara-perkara penting. Mungkin ada yg cakap golf hanya utk golongan elit adalah tidak benar. Mungkin ada yg cakap kos utk main golf termasuk beli peralatan juga mahal sebenarnya tidak. Untuk beginner kamu boleh beli set atau club pada harga sekitar RM200 - 700 ikut kemampuan. Boleh try dulu dengan biasakan diri buat tee off di driving range. Slowly develop performance. Untuk jadi a good golfer kena ada coach atau buddy techniques dari mereka yang dikirakan arif atau pro sikit dari kamu. Golf nie adalah permainan yang merangkumi skill, knowledge and emotional. Kalau ketiga-tiga perkara nie takder agak susah. Sbb tu kadang kala Tiger Wood pun boleh kalah sebab salah satu perkara nie mengganggu fikiran dia. Saya selalu ke driving range sunway, subang dan mines. Kalau ke green selalunya saya akan ke KGPA, RSGC, Bukit Jalil Golf & Country Club, KLGCC , Kelab Golf Negara Subang, Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah, The Mines Resort & Golf Club & Palm Garden Golf Club. Untuk jadi member kelab golf agak mahal. Selalunya golfer akan pakat dengan kawan-kawan sorang adakan 1 membership tempat lain-lain dan berkongsi utk kurangkan kos utk ke green jadi secara tak langsung boleh try di pelbagai club. Saya pemegang HC5.
Betul tu. Golf tu bukannya untuk orang kaya. Aku baru main kat padang 2 kali aje. Perlu berlatih kat driving range nak bagi pukul tepat. Handicap belum ada. Biasa main kat KGNS.
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,375
Reaction score
59
Points
120
Saper lagi kat cini layan main gol erk?... :-?
 

sufian_adi

Active Member
Joined
Feb 19, 2006
Messages
1,422
Reaction score
5
Points
25
akhirnyer jumpe gak aku thread golf ni...xde member2 yg main ker...aku br start belajo main dalam sebulan lebih...selalu kat driving range jek...tp memang syok la men ni...dulu selalu aku kutuk membe aku main golf skali sakng aku plak gian main..huhuhu
 

azmi8888

Active Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
1,267
Reaction score
4
Points
25
kalau yg mana2 nak start main tu.. guna iron 7 je dulu..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register