GOLF

CG Sponsors




ibm632

Active Member
Joined
Jul 5, 2007
Messages
1,160
Reaction score
1
Points
25
ALamak .. aku lupa laaa pasal golf... esok petang ko turun bukit raja tak?
 
Sponsored Post

ibm632

Active Member
Joined
Jul 5, 2007
Messages
1,160
Reaction score
1
Points
25
bila nak ada kelab golf carigold
 

papaye101

Fun Poster
Joined
Nov 5, 2007
Messages
172
Reaction score
0
Points
10
itu la pasal bro..bila ntah nak buat club ni...masing2 pakat sibuk jer...nak reply pun payah..28hb ni aku layan Bkt Kemuning dengan kawan2 yang level2 beginner...Jom aaa join....?
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,096
Reaction score
1,033
Points
1,091
pergh xleh imagin..aku main golf...mesti tdo punya
 

ibm632

Active Member
Joined
Jul 5, 2007
Messages
1,160
Reaction score
1
Points
25
OK lah aku nakpikir strategy camner nak create CLUB GOLF CG
 

rezekiforex

Active Member
Joined
Oct 14, 2007
Messages
2,142
Reaction score
3
Points
25
mana tpt yg best nak main golf kat mesia.. share leee.. mana tahu le sesekali tgk2 ke ape ke.. hehehe yg pernah aku pegi Bukit Jambul Country Club di pinang :) hehehee
 

chemat

Junior Member
Joined
Feb 14, 2008
Messages
78
Reaction score
2
Points
11
Saya bermain golf agaknya lebih 5 tahun dulu. Masa mula2 belajar sendiri main ikut sodap, lagipun dulu memang boleh kira sportsman jugak so ingatkan sonang la sukan ni. Tapi tahun pertama nak give-up sebab tak pandai2 main jugak. Walaupun nampak senang, fundamental kena ada dan mental kena kuat. Macam urusniaga forex ni jugak. Lepas ambik coaching barulah ada perkembangan. Selain fizikal, pengurusan peribadi dari segi strategi, mental, etika dan emosi penting - sebab tu kita juga boleh mengenali peribabdi golfer yg lain. Cuma yg kawan tak tahan tu 4-5 jam tu agak lama.
 

papaye101

Fun Poster
Joined
Nov 5, 2007
Messages
172
Reaction score
0
Points
10
aku dulu pun camtu gak ler..pukul asyik kat atas bola jer...naik fed-up...tapi la ni, alhamdullilah ler, walaupun tee-off masih jadi tak jadi...yang penting sabor jer la..kena rajin menanya dan jangan jadi bodoh sombong...
 

sukanaktahu

Fun Poster
Joined
Dec 3, 2007
Messages
208
Reaction score
0
Points
10
aku dulu ade gak layan driving range ni...
asalnye aku ikut pakcik aku g driving range..
pastu aku try2 ah pukul...susah sioott...
aku ni jenis mudah x puas hati...aku try lg..
bukan kali yg kesekiannye...naik cantik ah bola tu..
stat dr tu aku suke main golf ni(walaupun hanya drange).
aku ade set sndri. set ni ade 1 tokei tu bg kat aku. ms aku g kedai die, aku borak2 ah pasal golf sbb nmpk die pye set. then aku tye ah bape rege 1 set ni. yg murah2 pye sbb aku ni baru nak mule. then die ajak aku g driving range besoknye. pastu die bg aku pakai set die. abis main die ckp u smpan ah set tu. die dah x pakai. lagi pun mahal kalu nak beli. untung aku.
tp mase membataskan aku utk terus aktif dlm sukan ni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register