Gold Account UOB Bank

Recommended Brokers


aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,589
Reaction score
728
Points
71
UOB Bank menawarkan 2 jenis Gold Account iaitu Premier Gold Account (PGA) and Gold Savings Account (GSA. Nak tau lanjut boleh buka website ni http://www1.uob.com.my/webpages/b_treasury_gold_investment.htm

Kelebihan PGA/GSA:
1. Pelaburan selamat tanpa masalah penyimpanan/pemindahan emas secara fizikal dan tidak mengundang masalah keselamatan kepada pemiliknya.

2. Perbezaan harga(spread) yang rendah iaitu RM2. Peratus spread pula <2%.

3. Harganya juga lebih murah berbanding akaun pelaburan emas yang lain.

4. Boleh menukar kepada emas fizikal tetapi tertakluk kepada kelulusan(tu pun kat HQ je boleh).

5. Kecairan segera di mana boleh menjual pada bila2 masa semwaktu operasi perbankan.
 
Last edited:
Sponsored Post

araikun

Active Member
Joined
Dec 19, 2010
Messages
1,163
Reaction score
1
Points
25
Premier Gold Account (PGA)
min 1 emas kilo
gle la
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,589
Reaction score
728
Points
71
GSA pun boleh

Premier Gold Account (PGA)
min 1 emas kilo
gle la
kalau xnak PGA boleh pilih GSA. Kalu GSA min 20gm. Gold Account ini baru dilancarkan bulan 10 lepas.
 

araikun

Active Member
Joined
Dec 19, 2010
Messages
1,163
Reaction score
1
Points
25
baru2 leh la spread rendah
t dh setahun mesti nek nye..
biasa bro...
kna tgk dulu n kaji psl oub nie
x pe kita tunggu dulu tgk pe jd
nek ke x spread dye
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
kena gi bank atau leh guna online?
 

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,589
Reaction score
728
Points
71
kena gi bank atau leh guna online?
yg tt tau kena g bank.. tp xsemua uob bank leh wat gold account.kalau boleh tel tanya dulu bank berkenaan dapat ke x sblm nak g buka gold account kat situ.

branch oub bank

Kuala Lumpur 03-26128 121
Penang 04-2401 121
Johor Bahru 07-2881 121
Kuching 082-287 121
Kota Kinabalu 088-477 121
Kedah Alor Setar 04-7321366
 

saifin

Fun Poster
Joined
Dec 12, 2010
Messages
175
Reaction score
3
Points
15
cube tgk balek term die. minimum acc kena ade 10gm. xde kena bayar rm 2. :D.
GIA lain min 2gm.
 

arzaraza

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2010
Messages
5,762
Reaction score
28
Points
70
Cuaca Cerah :D
ingat nak pi jual yg akaun GIA punya :eek:
lepas tu tebus yg kat ArRahnu dan balance
tu buka GSA kat UOB :D:D

yang balance tu boleh la kita :eek::)):)cgrock:eek::D
 

rebellion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 3, 2010
Messages
16,037
Reaction score
45
Points
135
pergh...best jugak ni...tumpang tanye skit boleh tak...uob ni bank besar ke kecik...maklumlah,orang kg macam aku ni tak tahu skit..nak tahu dia punye risk dan safety je..tma kasih
 

arzaraza

Super Active Member
Joined
Sep 22, 2010
Messages
5,762
Reaction score
28
Points
70
pergh...best jugak ni...tumpang tanye skit boleh tak...uob ni bank besar ke kecik...maklumlah,orang kg macam aku ni tak tahu skit..nak tahu dia punye risk dan safety je..tma kasih
United Overseas Bank tu luar negara punya, macam jugak
HSBC, Citibank , Chartered Bank dan yg seumpama dgn nya.
sebab tu cawangan dia ciput jer. Ko fikir le tengok
besar ke tidak.

ni alamat dia , rajin-rajin la baca :D
http://www1.uob.com.my/index.html
 
Sponsored Post
Top
Log in Register