To Sell Gitar Ibanez prestige RG1550 maple untuk dijual

CG Sponsors




e.k.

Super Active Member
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
warna Candy Apple Red
Basswood Body,3pcs.
Maple Neck,Super Wizard Neck type,
Edge Pro Bridge,( kalau beli ini bridge sahaja dekat2 RM1k)
legendary V7,V8 pickups (stock pick up)
Model discontinued ibanez prestige (dah tak ade jual kat kedai)
Made in japan

HARGA RM 2600 boleh nego skit2 nego sampai jadi negro

03-88712226

lokasi petaling jaya taman medan & damnsara damai:)cgrock

Nanti sy uploadkan gambar:)cgrock
 
Sponsored Post

e.k.

Super Active Member
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70


gambar gitar body dan neck




Ni la gambar tremolo edge kat dgn bridge pick up steve vai sama Joe satriani dan high end ibanez model gtar pun ada pakai tremolo ni



Maple neck yg baik pembuatannya masih belum haus sadel dia. Sound yg bright sesuai utk lagu2 pop dan rock metal pun boleh juagk. sesuai utk guitarist2 shredder:)cgrock




Tu ada lambang Prestige. kalau model RG, prestige adalah model RG yg terbaik. Semua ini didatangkan dari JEPUN. 100% made in japan.:)cgrock
 
Last edited:

peija06

Super Active Member
Joined
Feb 19, 2007
Messages
6,506
Reaction score
78
Points
70
adess..barang baik lg..
klo nk jual ibanez/ape2 gitar letrik yg fret kecik sket(fret stendet) post kat CG ye..
 

e.k.

Super Active Member
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
hehehe boleh je en pije. ibanez ni bukan fret jumbo medium je. Nak test dulu pun boleh. kalau jumbo fret besenya ESP,Jackson,Washbun Dimebeg, Dean Razor, Shecter, B.C. Rich dll yg berdentum kalau main power chord. Contoh mcm guitar yg en dave mustaine pakai nihttp://www.youtube.com/watch?v=USiBoja76yo&feature=related.
 
Last edited:

e.k.

Super Active Member
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
bring up my post toing....
 

e.k.

Super Active Member
Joined
Jan 24, 2008
Messages
9,898
Reaction score
70
Points
70
The guitar has been SOLD to en eddie from Putrajaya. Thank You keep rocking:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register