Gerakan Peralihan Kuasa Politik selepas Aidilfitri

CG Sponsors




Sponsored Post

accessive

Active Member
Joined
Feb 17, 2014
Messages
1,089
Reaction score
210
Points
43
Menarik cara hang ulas.

UMNO korup tapi at least mereka jaga voter mereka (dalam konteks kita di CG ni.. sentimen voter mereka tu obviously merujuk pada Melayu la kan?).
PH pun 2x5 korup... tapi dah la corrupt.. voters pun x jaga. Penjawat awam nak ditibai sana sini. IPG Guru nak ditutup. Dan Melayu di anak tirikan dalam banyak hal antaranya peruntukan sekolah dikecilkan tapi peruntukan ke Chinese school meningkat mendadak.

Cerita dia dlm politik dua2 korup... tapi siapa yang kita nak pilih antara dua korupsi ni.
BN 70
PH 21
PAS 0
 

pemain

Active+ Member
Joined
Jul 10, 2008
Messages
2,518
Reaction score
364
Points
51
Menarik cara hang ulas.

UMNO korup tapi at least mereka jaga voter mereka (dalam konteks kita di CG ni.. sentimen voter mereka tu obviously merujuk pada Melayu la kan?).
PH pun 2x5 korup... tapi dah la corrupt.. voters pun x jaga. Penjawat awam nak ditibai sana sini. IPG Guru nak ditutup. Dan Melayu di anak tirikan dalam banyak hal antaranya peruntukan sekolah dikecilkan tapi peruntukan ke Chinese school meningkat mendadak.

Cerita dia dlm politik dua2 korup... tapi siapa yang kita nak pilih antara dua korupsi ni.
ala kassim, mana ada ph kurap. kebetulan aje tu lagi pun bilis aje.
pas jer yang salah dalam hal ini.
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,770
Reaction score
1,885
Points
191
Menarik cara hang ulas.

UMNO korup tapi at least mereka jaga voter mereka (dalam konteks kita di CG ni.. sentimen voter mereka tu obviously merujuk pada Melayu la kan?).
PH pun 2x5 korup... tapi dah la corrupt.. voters pun x jaga. Penjawat awam nak ditibai sana sini. IPG Guru nak ditutup. Dan Melayu di anak tirikan dalam banyak hal antaranya peruntukan sekolah dikecilkan tapi peruntukan ke Chinese school meningkat mendadak.

Cerita dia dlm politik dua2 korup... tapi siapa yang kita nak pilih antara dua korupsi ni.
Dari dlu aku mmg ulas mcm nie..

Kes najib tu aku ulas mcm nie jgk..
Dia korup , susah nak bukti, dia bantu rakyat..

Aku kempen suruh undi PH supaya kita dpt tgk outcome ph. so skrng senang kita boleh buat perbandingan..

Untuk masa depan aku nak suruh undi PAS UMNO..

Supaya kita semua dpt menilai apa yg paling baik..

Diantara semua..

Peluang PH untuk perintah dah habis, tun dah tipu anwar, Takleh buat apa..
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,770
Reaction score
1,885
Points
191
Itu belum dajal offer.....kalau awal2 dap/ amanah ikut cara atok...semua dah terkubur geng2 kletopkrasi ni....
Sorry tun xde prinsip..

Itu je aku boleh simpulkan ttg tun..

Aku tahu tun pada awalnya dh tahu Sikap DAP dan Anwar. Tapi sanggup tun turun team up sekali. jika dilihat ianya proses yg cuba tun bg peluang.

At the end, tun cakap pe ? X sanggup anwar jdi pm..

Kemana peluang yg sepatutnya anwar dpt ?

Prinsip sampah !!
 

logammaut

Super Active Member
Joined
Dec 12, 2009
Messages
9,510
Reaction score
331
Points
81
Sorry tun xde prinsip..

Itu je aku boleh simpulkan ttg tun..

Aku tahu tun pada awalnya dh tahu Sikap DAP dan Anwar. Tapi sanggup tun turun team up sekali. jika dilihat ianya proses yg cuba tun bg peluang.

At the end, tun cakap pe ? X sanggup anwar jdi pm..

Kemana peluang yg sepatutnya anwar dpt ?

Prinsip sampah !!
Bagi aku Tun seorang yg sgt berprinsip. Satu2nya prinsip yg dia berpegang teguh tak pernah berubah dari dulu sampai skang ialah ANWAR TAKKAN JADI PM hahaha.....
 

piko1

Active+ Member
Joined
Dec 18, 2010
Messages
3,447
Reaction score
279
Points
56
Sorry tun xde prinsip..

Itu je aku boleh simpulkan ttg tun..

Aku tahu tun pada awalnya dh tahu Sikap DAP dan Anwar. Tapi sanggup tun turun team up sekali. jika dilihat ianya proses yg cuba tun bg peluang.

At the end, tun cakap pe ? X sanggup anwar jdi pm..

Kemana peluang yg sepatutnya anwar dpt ?

Prinsip sampah !!
Susah nak cakap atok ni......mcm belut....bohong kiri kanan...atas bawa 🤣😇😂nak cari leader yang betul2 bersih mmang susah zaman ni...atok mungkin ada prinsip ,tapi prinsip dia mcm ikut selera/ sesuai dgn keadaan semasa....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register