BTC USD 35,890.9 Gold USD 1,840.72
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Geng Aruz buat hal, undang geram netizen

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,553
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,553
Reaction score
466
Points
91
Geng Aruz buat hal, undang geram netizen

PETALING JAYA- Secara kebiasaannya lorong kanan digunakan bagi kenderaan yang mahu memecut manakala lorong kiri pula dikhususkan bagi pemandu yang memandu secara santai di mana-mana lebuh raya di negara ini.

Bagaimanapun, berbeza dengan situasi dialami seorang pengguna apabila dia terpaksa memandu perlahan di lorong kanan berikutan tindakan sekumpulan pemandu yang berkonvoi hingga menyusahkan orang lain.

Menerusi perkongsian video daripada pemilik Twitter dikenali sebagai @Nidaasifa, dia berasa kecewa dengan sikap pemandu yang menyertai konvoi dan memandu secara perlahan di lorong kanan lebuh raya.

Dalam video berdurasi 16 saat dikongsikan wanita itu, kelihatan deretan kereta Perodua Aruz dipandu secara perlahan di lorong kanan hingga menyebabkan pengguna lain terpaksa memecut di lorong kiri untuk memintas konvoi tersebut.

“Siapa dekat sini bapa adik beradik dia ada dalam persatuan kereta Aruz, tolong pesan kalau nak konvoi dekat lebuh raya jangan duduk lorong kanan ramai-ramai dan memandu perlahan, buat jalan sesak pagi-pagi,” ciapnya.

Wanita itu turut meminta konvoi tersebut untuk tidak menjadikan lebuh raya itu seperti milik mereka kerana boleh menyebabkan jalan sesak terutamanya ketika waktu pagi.

Dalam pada itu, rata-rata netizen turut bersetuju dengan wanita itu dengan menyifatkan situasi tersebut boleh mengundang marah orang ramai.

“Minat yang mendatangkan amaran dan menyusahkan orang,” sindir @NayeOra.

“Geng-geng konvoi yang tidak tahu adab ini semakin bertambah,” kata @bmpower81.

“Memang biadap la geng konvoi ini, selamba sahaja bolot jalan,” jelas @Haffismustafa.

“Memang ***** orang yang berkonvoi tetapi dia tiada ‘common sense’,” ujar @edrashyours. -K! ONLINE
 
Sponsored Post

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,223
Top Poster #5
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,223
Reaction score
3,201
Points
261
Awards
1
Kene pakai marshal mcm ni
 

pudins70

Super Active Member
gem
Messages
9,383
Joined
Mar 28, 2011
Messages
9,383
Reaction score
1,057
Points
151
Depa perasan arus ni dah level2 supercar, mana layak duduk lorong sebelah kiri.
 

pelitaminyak

Super Active Member
gem
Messages
6,299
Joined
Aug 13, 2008
Messages
6,299
Reaction score
1,753
Points
151
Rasa hebat sangat le tu................ Aku jumpa group mustang lebih 20 biji hari tu pun tak de nak ganggu jalan org macam tu.................... Nak ambik jalan kanan pecut le............ Ni macam nak org tunggu jari tengah kat depa ni
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,080
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
24,080
Reaction score
3,111
Points
266
Awards
1
Geng2 kete yg buat kelab nnt mmg sampah
Kalau tak konvoi siput, p race atas highway
 
This User is on vacation. Response time may be delayed. Vacation to Jan 25, 2022.
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register