BTC USD 63,072.1 Gold USD 1,807.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Gempar!!!kuala lumpur bawah kepimpinaan BN no 1 dunia perdagang pompuan

greenapple

Active+ Member
Joined
Dec 19, 2009
Messages
4,250
Reaction score
251
Points
41
Gempar!!!kuala lumpur bawah kepimpinaan BN no 1 dunia perdagang pompuan

Kegiatan Memperdagangkn Manusia.
02/12/2010
HISHAMMUDDIN18.jpg


Kuala Lumpur ;menjadi pusat perdagangan manusia no1 dunia mengalahkan thailand,mengikut statistik dari tahun 2008 hingga 2009 gejala tersebut naik 5 kali ganda.

Menteri dalam negeri Dato' Seri Hishammuddin berkata,"pada tahun 2008,sebanyak 15 498 menangkapan dibuat pada tahun tersebut.Pada tahun 2009,kenaikan 5 kali ganda dari jumlah tersebut".Berkata nya lagi "kemungkinaan terlalu bnyk pusat hiburan tumbuh seperti cendawan selepas hujan,menyebabkan bnyk pusat hiburan mengambil kesempatan.Oleh itu,kita harus benteras gejala tersebut".

Kepimpinaan BN dlm menharumkan 1 malaysia amat serius dlm gejala-gejala yg merosakan imej negara.Apabila hendak ditemuramah Tan Vincent tetapi Tan vincent tiada memberi sebarang komen.
_________________________________________________________________

klu anuarcsu nk wat provokasi,xpa,,treat dia xlak delete

xpa aku pn bole gak buat provokasi,,,,,nie bukti kepimpinaan bawah BN buruk-seburuk nyaaaa,
daa laa bukak pusat hiburan bynk2 then memperdagangkan manusia(pompuan),,pastu berlakon membenteras..?:eek::eek::eek:

:)paid:)paid:)paid:)paid:)paid terbaek....


link..?(secret)
 
Last edited:
Sponsored Post

orangterbang

Active Member
Joined
Jun 11, 2006
Messages
1,132
Reaction score
31
Points
30
smoga Allah merahmati PAS yg sentiasa perjuangkan islam.

sudah2 le tu kutuk sedara sesama islam, cube kita carik pulak kebaikan sedara2 sesama islam ni. fitnah dan mengumpat bukan antara rukun islam yg wajib diamalkan.... renung2 kan dan slamat beramalllll:)paid
 

greenapple

Active+ Member
Joined
Dec 19, 2009
Messages
4,250
Reaction score
251
Points
41
Isu memperdagangkan manusia perlu tindakan bersama negara serantau


TIADA negara mahu terbabit dalam kancah menjual dan memperdagangkan manusia kerana ia akan dipandang jijik dan bertentangan dengan hak kebebasan manusia. Namun, di negara tertentu, kegiatan penyeludupan manusia tetap berlaku. Disebabkan kedudukan geografi dan kemakmuran ekonomi yang menjadi tumpuan rakyat asing, Malaysia menjadi mangsa keadaan. Negara ini dijadikan transit kegiatan haram itu. Malaysia sudah sekian lama menjadi destinasi pendatang dari Indonesia, Thailand, Filipina, Kemboja, Vietnam, Myanmar, China, India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Afrika dan banyak lagi untuk mencari rezeki. Keadaan ini menyebabkan Malaysia terdedah kepada kegiatan penyeludupan manusia oleh sindiket antarabangsa. Baru-baru ini, Amerika Syarikat dalam laporan Pemerdagangan Manusia 2009 meletakkan Malaysia sebagai satu daripada 17 negara yang mempunyai rekod buruk dalam kegiatan pemerdagangan manusia. Laporan itu menyatakan, walaupun Malaysia menguatkuasakan Akta Antipemerdagangan Orang 2007, penguatkuasaannya dilihat terhad bagi kes pelacuran, manakala kes pemerdagangan manusia dalam sektor pekerjaan dan isu pelarian Myanmar yang didakwa diperdagangkan ke Thailand dikatakan tidak diberi perhatian. Bagaimanapun, kerajaan tidak berdiam diri dan berusaha sedaya upaya untuk menangani masalah ini melalui kerjasama dengan beberapa negara lain. Terbaru ialah persetujuan Malaysia dan Australia memantapkan kerjasama bagi membanteras kegiatan penyeludupan manusia antara kedua-dua negara, terutama dalam aspek pencegahan awal dan perkongsian maklumat risikan yang lebih kerap.

Perkara itu adalah antara yang dibincang dan dipersetujui dalam pertemuan antara Datuk Seri Najib Razak dengan rakan sejawatnya dari Australia, Kevin Rudd, di Putrajaya, kelmarin. Susulan itu, ketua pasukan keselamatan kedua-dua negara akan mengadakan perbincangan untuk mencari kaedah lebih baik mencegah kegiatan terbabit, termasuk meningkatkan keberkesanan operasi dan pemantauan yang lebih berkesan. Kuala Lumpur sudah memberi jaminan kepada Canberra bahawa Malaysia akan melakukan yang terbaik untuk menyekat kemasukan pendatang tanpa izin ke negara berkenaan dari sini. Isu kebanjiran pendatang tanpa izin menjadi kebimbangan Australia sejak kebelakangan ini kerana ramai pendatang dari Afghanistan, Iran, Iraq, Pakistan dan Sri Lanka dikatakan masuk ke negara itu dengan menggunakan Malaysia sebagai pangkalan permulaan bagi laluan jalan laut menerusi Indonesia. Laporan menyebut Australia sudah memintas dan menahan 15 bot pendatang tanpa izin baru-baru ini, manakala Malaysia menahan lebih 100 pendatang di perairan negara dan sesetengah kegiatan itu dikesan selepas bot yang membawa mereka karam di perairan negara. Apa pun, kita berharap semua negara bekerjasama terutama negara jiran seperti Singapura, Thailand, Filipina dan Indonesia termasuk bertukar maklumat risikan serta rondaan lebih ketat di perairan masing-masing bagi mengekang kegiatan penyeludupan manusia itu.


link..?(secret)
 
Last edited:

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
138
banyak sale ni...........

berapa harga sorang tt...........
 

koman

Active+ Member
Joined
Aug 18, 2009
Messages
4,706
Reaction score
60
Points
30
wow...dunia terus...lagi teruk umngok nih...
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
27,578
Reaction score
167
Points
128
BN eh yang jual?

bukaan rakyat sendiri yang jual?
 

abahmu

Legendary Member
Joined
Feb 21, 2007
Messages
17,952
Reaction score
126
Points
123
bagus tt...sindiran bagus utk pencacai2 yg totok dan x cerdik :))
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register