Gbpusd trading room (terbaru bermula feb)

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12409
USD / JPY
107.542
GBP / USD
1.24795
USD / CHF
0.94514
USD / CAD
1.35887
EUR / JPY
120.887
AUD / USD
0.6919

CG Sponsors




Sponsored Post

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
Analisis GBP/USD untuk 27 Mac, 2018



Baru-baru ini, pasangan mata wang GBP/USD ini telah diniagakan dalam aliran mendatar pada tahap harga 1.4145. Berdasarkan kepada carta 4H, saya mendapati bahawa harga telah membuat penembusan harga palsu pada tahap tinggi mingguan 1.4218, yang merupakan isyarat bahawa pesanan membeli kelihatan berisiko. Saya juga mendapati terdapat perbezaan (divergence) yang tersembunyi pada Moving Average (MA) dan penolakan harga di atas pepenjuru lebih tinggi pada saluran menaik, yang merupakan isyarat lain untuk penurunan harga. Saya mengsyorkan kepada para pedagang untuk memerhatikan peluang untuk mengambil pesanan menjual yang berpotensi. Sasaran untuk aliran menurun ditetapkan pada tahap 1.4090 dan 1.4000. Tahap Rintangan: R1: 1.4275 R2: 1.4317 R3: 1.4390 Tahap Sokongan: S1: 1.4160 S2: 1.4087 S3: 1.4045 Cadangan perdagangan untuk hari ini: Adalah disyorkan kepada para pedagang untuk memerhatikan peluang pesanan menjual yang berpotensi.

Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/112025
 

Alekxandra

Junior Member
Joined
Feb 25, 2018
Messages
63
Reaction score
1
Points
11
GBP / USD on Friday shot up. Probably at the opening of the trading session will be rolled back to a broken maximum of 1.3102. Perhaps not reaching the level of 10 pips, or puncturing it.
Daily
 

Attachments

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
trading room dah tak semeriah dulu...

mana pegi otai2 bagi setiap pair major ni ?
 

46du114t1f

Fun Poster
Joined
Feb 24, 2018
Messages
506
Reaction score
55
Points
30
Master-master banyak dah beralih trading kepada social media sekarang ni.

Era sekarang ni kan zaman smart phone. Kelebihan social media ni lebih kepada real-time dicussion.

Saya kurang biasa dengan social media tapi saya suka forums ni sebab interactivity yang ada dalam forums ni.

Contohnya kita boleh quote balik conversation orang lain, insert gambar chart, berkongsi template dan lain-lain.

Mungkin Carigold tambahkan ruangan section Trader's Private Groups sebab nak compete dengan social media ni.

Biasanya conversation dalam forums ialah public. Jadi Carigold nak bagi lebih banyak pilihan pada trader untuk berkongsi maklumat.

Edit:

Website ni pun daripada namanya memang dikhaskan untuk orang mencari income.
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
Master-master banyak dah beralih trading kepada social media sekarang ni.

Era sekarang ni kan zaman smart phone. Kelebihan social media ni lebih kepada real-time dicussion.

Saya kurang biasa dengan social media tapi saya suka forums ni sebab interactivity yang ada dalam forums ni.

Contohnya kita boleh quote balik conversation orang lain, insert gambar chart, berkongsi template dan lain-lain.

Mungkin Carigold tambahkan ruangan section Trader's Private Groups sebab nak compete dengan social media ni.

Biasanya conversation dalam forums ialah public. Jadi Carigold nak bagi lebih banyak pilihan pada trader untuk berkongsi maklumat.

Edit:

Website ni pun daripada namanya memang dikhaskan untuk orang mencari income.
ya setuju...d forum kita boleh recheck balik..dalam socmed kandungannya banyak yang bercampur....

namun info tercepat adalah dari socmed...
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
GU dah naik tinggi sangat...sapa2 nak short boleh lah amik dalam fasa correlation....
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,955
Points
201
GU dah naik tinggi sangat...sapa2 nak short boleh lah amik dalam fasa correlation....
TP 1.2595 ( Long Term )

Sapa2 berani sila kan.....

Short Term - BUY untuk TP1 1.2789 , TP2 1.2816
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register