BTC USD 23,931.2 Gold USD 1,787.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

GBP/USD Trading Room

papito

Fun Poster
Messages
487
Joined
Dec 24, 2006
Messages
487
Reaction score
0
Points
10
GBP/USD trading journal

adoilaa.. aku ada open position short gu kat 1.9213 skang masih hold lagi.. agak2 nya bila la gu nak downtrend balik :(
so aku harap ramai2 la kita berkongsi tips2 trading gu kat sini
 
Sponsored Post

papito

Fun Poster
Messages
487
Joined
Dec 24, 2006
Messages
487
Reaction score
0
Points
10
resistance kat 1.9720 area, harap2 gu takkan lepas this level, kalau tak terkena margin call la gamaknya nih
 

silverx

Active+ Member
Messages
3,188
Joined
Oct 6, 2006
Messages
3,188
Reaction score
34
Points
30
adoilaa.. aku ada open position short gu kat 1.9213 skang masih hold lagi.. agak2 nya bila la gu nak downtrend balik :(
so aku harap ramai2 la kita berkongsi tips2 trading gu kat sini

amboi...jauh nyer open short.....ngaper tak taruk SL...jenuh nak tunggu utk dia DT balik....


kalau ikut "shahnnor" punyer website = Week : March 26 - March 30, 2007


Trend is up for 4 hrs tf. However, we believe the pair is in its wave 4 formation. Normal retracement for this pair is 38.2 fibo. So, we expect the pair to move futher down to 1.9538-1.9538 area. Then, it will move back up in order to form wave 5. The first target for wave 5 is at 1.9726 and the second target is at the 1.9770-1.9780 area.
 
Last edited:

papito

Fun Poster
Messages
487
Joined
Dec 24, 2006
Messages
487
Reaction score
0
Points
10
shahnor nyer website tuh apo link nyer.. pm kat aku nanti leh aku taruh kat aku nyer blog.. hari nih aku baru topup lagi usd20 untuk cover position short aku tuh huhu.. aku tak kira biar berminggu-minggu sekalipun akan ettap ku 'pertahankan' position short tuh
 

goldtrader

Super Active Member
Messages
6,930
Joined
Dec 24, 2005
Messages
6,930
Reaction score
49
Points
70
korang bincang apa ni ?? nak join bleh ??
 

Manz_King

Fun Poster
Messages
726
Joined
Nov 13, 2006
Messages
726
Reaction score
0
Points
10
Tulah nampak cam menarik jer.. Papito, harap2 ko dapat selamatkan your short position tu. :)
 

silverx

Active+ Member
Messages
3,188
Joined
Oct 6, 2006
Messages
3,188
Reaction score
34
Points
30

waktong

Super Active Member
Messages
7,827
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,827
Reaction score
149
Points
83
heheh..smlama aku main long...cuak sehhh....
 

papito

Fun Poster
Messages
487
Joined
Dec 24, 2006
Messages
487
Reaction score
0
Points
10
tapi sempat jugak la aku nyer another short triggered kat 1.9800, harap2 wave 5 dah abis n skang nih gu roller coster downtrend utk cover aku nyer lost tuh
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
gemgemgem
Messages
109,190
Paid Membership
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,043
Points
1,101
Aku dah terkena margin call.. gu pegi setinggi 1.9823 n aku tak sempat nak topup modal dalam akaun aku, rugi usd54 huhuhu

xpe cuba lagi...nasib baik 54usd je...
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.02048
USD / JPY
134.644
GBP / USD
1.20833
USD / CHF
0.95476
USD / CAD
1.28485
EUR / JPY
137.401
AUD / USD
0.69887

CG Sponsors




Top
Log in Register