Gate auto atau manual

CG Sponsors




gate apa kat rumah kau orang


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Rumah kau orang pakai gate auto atau manual?

Rumah aku dah brtahun guna gate auto. pendapat aku gate manual nie tak traktikal langsung terutama rumah teres yang jalan dah tentu sempit.

Menyusahkan pengguna lain sebab kena tunggu owner kereta melintang kat jalan sebab dia nak buka gate :mad:

Satu lagi kalau hari hujan dah kena berpayung (kalau ada payung dalam kereta ler) lagi payah nak buka pad lock kalau tak ada payung dah mandi ujan lak.

Satu lagi lebih selamat terutama kalau yang balik malam-malam sebab peluang untuk penjenayah bertindak masa keluaq dari kereta tu lebih terbuka.

So apa pendapat kau orang.
 
Sponsored Post

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,557
Reaction score
251
Points
131
rumah aku xde gate pun. pagar pun xde. pagar kt kebun ada la
 

qreemall

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
19,645
Reaction score
54
Points
120
tgk gak keadaan....
kalo gate auto kene pastikn
xdiselak pintu gatenye....
dibuat terlupe sure jahanam gate.....
#:-S#:-S#:-S#:-S#:-S
 

Mr. K®

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 4, 2008
Messages
9,590
Reaction score
70
Points
75
Rumah kau orang pakai gate auto atau manual?

Rumah aku dah brtahun guna gate auto. pendapat aku gate manual nie tak praktikal langsung terutama rumah teres yang jalan dah tentu sempit.

Menyusahkan pengguna lain sebab kena tunggu owner kereta melintang kat jalan sebab dia nak buka gate :mad:

Satu lagi kalau hari hujan dah kena berpayung (kalau ada payung dalam kereta ler) lagi payah nak buka pad lock kalau tak ada payung dah mandi ujan lak.

Satu lagi lebih selamat terutama kalau yang balik malam-malam sebab peluang untuk penjenayah bertindak masa keluaq dari kereta tu lebih terbuka.

So apa pendapat kau orang.
aku setuju dgn pndpt eboss nie. lg satu aku nk tmbh..kalo ada di kalangan warga CG nk tuko gate manual ke auto, aku cdgkn elok pasang gate auto yg siap ada alarm. kalo ada 'force entry', dpt la gate tu 'meraung'...help help helppp..:D
 

Mr. K®

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 4, 2008
Messages
9,590
Reaction score
70
Points
75
tgk gak keadaan....
kalo gate auto kene pastikn
xdiselak pintu gatenye....
dibuat terlupe sure jahanam gate.....
#:-S#:-S#:-S#:-S#:-S
betul tu..aku setuju. sendiri mau ingat la :D
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
aku setuju dgn pndpt eboss nie. lg satu aku nk tmbh..kalo ada di kalangan warga CG nk tuko gate manual ke auto, aku cdgkn elok pasang gate auto yg siap ada alarm. kalo ada 'force entry', dpt la gate tu 'meraung'...help help helppp..:D
yang model baru mungkin ada...saya punya dah 7 tahun dah...tapi alhamdulillah sekali pun belum buat hal...
 

qreemall

Legendary Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
19,645
Reaction score
54
Points
120
aku setuju dgn pndpt eboss nie. lg satu aku nk tmbh..kalo ada di kalangan warga CG nk tuko gate manual ke auto, aku cdgkn elok pasang gate auto yg siap ada alarm. kalo ada 'force entry', dpt la gate tu 'meraung'...help help helppp..:D
kalo gate tu 'meraung' help help xper gak...
kalo gate tu 'meraung' lain parah lak jdnye....
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
 

Mr. K®

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 4, 2008
Messages
9,590
Reaction score
70
Points
75
yang model baru mungkin ada...saya punya dah 7 tahun dah...tapi alhamdulillah sekali pun belum buat hal...
dicdgkn pasang gate auto tu skali yg ada alarm sbb kt area rmh aku nie dh ada kes. waktu t/hari time ramai yg kt luar bekerja, perompak snng jer buka gate auto nie. kalo tgk dgn mata kasar bila dok 'punggah' brg, kita ingat jiran tu mcm sibuk nk pindah la. tp nasib baik la kwsn neighbourhood nie kitowang kenal 'rupa' jiran memasing tu..x cukup tanah la perompak tu kena perambat :mad:
 

viper207

Banned
Joined
Nov 12, 2008
Messages
5,590
Reaction score
54
Points
70
Rumah kau orang pakai gate auto atau manual?

Rumah aku dah brtahun guna gate auto. pendapat aku gate manual nie tak traktikal langsung terutama rumah teres yang jalan dah tentu sempit.

Menyusahkan pengguna lain sebab kena tunggu owner kereta melintang kat jalan sebab dia nak buka gate :mad:

Satu lagi kalau hari hujan dah kena berpayung (kalau ada payung dalam kereta ler) lagi payah nak buka pad lock kalau tak ada payung dah mandi ujan lak.

Satu lagi lebih selamat terutama kalau yang balik malam-malam sebab peluang untuk penjenayah bertindak masa keluaq dari kereta tu lebih terbuka.

So apa pendapat kau orang.

eboss kor pasang gate auto baper harga??:-?:-?
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
dicdgkn pasang gate auto tu skali yg ada alarm sbb kt area rmh aku nie dh ada kes. waktu t/hari time ramai yg kt luar bekerja, perompak snng jer buka gate auto nie. kalo tgk dgn mata kasar bila dok 'punggah' brg, kita ingat jiran tu mcm sibuk nk pindah la. tp nasib baik la kwsn neighbourhood nie kitowang kenal 'rupa' jiran memasing tu..x cukup tanah la perompak tu kena perambat :mad:
Saya cuma tambah sensor light saja so kalau malam2 atau hari siang tapi cuaca gelap sapa yang lalu dekat gate lampu tu akan menyala untuk 30 saat...tak berani nak add apa2 kat gate tu nanti rosak lak...:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register