BTC USD 61,135.3 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help garmin di nokia 5800 xpress music

sitoplasmat

Active+ Member
Joined
Jan 31, 2010
Messages
3,567
Reaction score
9
Points
25
salam, ak guna garmin di nokia 5800..install kat kedai, mahal giler rm 20...lantak la janji blg guna...tapi yg pelik nya kenapa bila ak guna garmin nei kradet aku berjalan...topup 10 pusing2 kl dalam 1 jam dah habis kradet ak...bukan ke gps nei free..bukan guna gprs pun kan? ker setting garmin ak salah...? ak guna celcom...harap bantu...
 
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,567
Reaction score
2,916
Points
206
off assist GPS
assist GPS guna data

nak off wat mcm ni

p ke menu>application>location
dah masuk p ke positioning>positioning method
untick assist GPS

kalo off maybe masa nak cari satellite agak slow sikit
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
bukak application-->location-->positioning-->positioning methods

Disable kan Assisted GPS

Lps tu dh blh guna free. tp nk lock signal lambat sket
 

eein80

Active Member
Joined
Aug 15, 2010
Messages
2,189
Reaction score
19
Points
25
bukak application-->location-->positioning-->positioning methods

Disable kan Assisted GPS

Lps tu dh blh guna free. tp nk lock signal lambat sket

klu nak guna N78 nak free mcm mna bro? kite nak paki GPS Garmin rege ratus2 x mampu...
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
hahaha ..gps garmin free..ada set silap kot..
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,567
Reaction score
2,916
Points
206
klu nak guna N78 nak free mcm mna bro? kite nak paki GPS Garmin rege ratus2 x mampu...

gps ade built in GPS
just off asissted GPS
so jadi free la
 

elmyda

Super Active Member
Joined
Jan 5, 2007
Messages
9,552
Reaction score
157
Points
73
ada thread dlm CG ni bincang dh.. selak2 la bro..
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
selama aku guna xda la pulak kena cut kredit aku....

install pun pree jer aku donlod dari somewhere kat pakcik google...
 

mazri_myie

Active+ Member
Joined
Mar 7, 2010
Messages
4,288
Reaction score
255
Points
41
selama aku guna xda la pulak kena cut kredit aku....

install pun pree jer aku donlod dari somewhere kat pakcik google...

sama la aku pon..guna kat n97 aku
kot tt install ovimap kot.hehe..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register