Ganjaran bantu tangkap 4 Jahanam

CG Sponsors
eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591

EMPAT lelaki ini dikehendaki polis kerana terlibat dalam jenayah samun bersenjata​

KUALA LUMPUR - Polis menawarkan ganjaran kepada sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai identiti Penjahat Empat Jahanam yang bertindak menyamun sebuah klinik di pinggir ibu kota pada awal Disember lalu sebagai usaha untuk memburu mereka hingga ke lubang cacing.

Ganjaran itu akan diberikan kepada orang ramai yang mempunyai maklumat hingga tertangkapnya kesemua atau sebahagian daripada empat suspek tersebut.

Seorang pegawai kanan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya memberitahu, maklumat itu penting kerana kesemua mereka merupakan penjenayah tegar dan berbahaya. Mereka diberi gelaran 'geng penyamun premis bersenjata'.

Gelaran tersebut diberikan selepas pihaknya menjalankan siasatan lanjut sejak menerima laporan daripada mangsa-mangsa kumpulan itu.

Setakat ini, polis masih belum mengenal pasti identiti mereka walaupun telah menunjukkan gambar keempat-empat suspek kepada beberapa individu sama ada yang pernah menjadi mangsa samun atau penduduk beberapa kawasan di sini.

"Kita juga masih belum dapat mengesahkan cap jari yang terdapat di premis tersebut kerana mereka hanya menyamun barangan kemas dan berharga milik mangsa dan pelanggan.

"Cap jari di pintu juga gagal ditimbulkan disebabkan berlaku pertindihan kerana dipegang oleh ramai orang," katanya ketika dihubungi di sini semalam.


KERATAN muka depan Kosmo! semalam.

Semalam Kosmo! menyiarkan gambar aksi empat lelaki Melayu yang dirakam melalui kamera litar tertutup (CCTV). Ketika itu mereka sedang menyamun sebuah klinik.

Berdasarkan rakaman tersebut, kesemua suspek mula memasuki premis yang mempunyai empat jururawat, seorang doktor dan seorang pesakit pada pukul 2.35 petang. Mereka berpura-pura hendak mendapatkan rawatan.

Menurut jurucakap tersebut, suspek berkemungkinan penduduk di kawasan berkenaan berdasarkan pengetahuan mereka mengenai lokasi dan selok-belok klinik tersebut.

 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Polis jamin tangkap Penjahat 4 Jahanam

KUALA LUMPUR – Polis memberi jaminan akan menjalankan siasatan secara terperinci berhubung kes samun bersenjata membabitkan sebuah klinik di pinggir Kuala Lumpur pada awal Disember lalu.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar (gambar) berkata, pihaknya telah mengarahkan polis Ampang Jaya supaya memandang serius maklumat yang diberi oleh orang ramai supaya kepercayaan terhadap pasukan penguat kuasa itu dapat ditingkatkan.

“Polis sedang giat mengesan penjenayah tersebut dengan bantuan kamera litar tertutup (CCTV) yang kami peroleh ketika kejadian.

“Kita tidak pernah lupa untuk menjejaki penjenayah yang terlibat atau melengahkan siasatan kerana itu bukanlah sifat semula jadi polis,” katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Tambahnya, orang ramai yang membuat laporan tidak perlu bimbang kerana pihaknya akan menjalankan siasatan secara adil dan telus.

Menurut Khalid, cepat atau lambat selesainya sesuatu kes itu bergantung kepada maklumat dan bukti-bukti yang diperoleh pihaknya.

“Saya yakin polis akan menjalankan siasatan rapi dan orang ramai tidak perlu bimbang dalam soal ini,” katanya.
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
dulu ada 6 jahanam
 

lampor_2003

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
11,045
Reaction score
137
Points
123
kalo bukak u tube mmg dak melayu kuat menyamun!!!haram tol!!
 

BlueDream

Legendary Member
Joined
Apr 11, 2007
Messages
12,909
Reaction score
59
Points
120
jahanam2 pun dalam penjara dapat makan free
 

hamtaro77

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
2,266
Reaction score
25
Points
35
sialan betul 4jahanam nie....:mad::mad:
dapat tangkap kasi hilang nyawa terus diaorng nie
 

Uzyr R

Super Active Member
Joined
Jul 23, 2008
Messages
7,750
Reaction score
86
Points
70
kepada sesiapa yg ada maklumat tntg 4 jahanam ni, segeralah lapor pd polis..
 

ayie206

Legendary Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
16,425
Reaction score
106
Points
123
memang hidup dalam ketakutan la jawabnya 4 jahanam ni.. :mad::mad:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register