Gangguan rangkaian Celcom di Lembah Klang

CG Sponsors




mutanic

Super Active Member
Joined
May 24, 2009
Messages
5,537
Reaction score
212
Points
73
Raya atas tower... jangan lupa bawa ketupat, rendang dan kuih raya. :D
time raya lupakan kejap henpon...maybe yg buat bisnes agak ralat, xda line cuma untuk surf tenet ja tp call & sms masih berfungsi, ok la tu...

* harap celcom bagi tenet free 10gb data ka unlimited internet untuk 1 bulan memadangkan dah upgrade infra, kira test run gitu sambil2 bagi gantirugi pada pelanggan :D
 
Sponsored Post

ahkeok

Banned
Joined
Jan 27, 2012
Messages
83
Reaction score
1
Points
11
aah la...internet aku kt umah slow gile...naik meradang kdg2...kdg2 xbleh online trus..rupanye tgh upgrade...bgila notis kt pgguna lenkali...
hahaha dorang ada bagitahu kat newspaper dgn berita tapi zaman sekarang
jangan expect lah kite baca, bukak tv.. seminggu pelik line tarak
last2 call CS, dorang tgh upgrade tower suruh check status kawasan kita
kat website dorang. skrg dah ok la ni haha
 

ahkeok

Banned
Joined
Jan 27, 2012
Messages
83
Reaction score
1
Points
11
harap nye mcm gitu la bagi laa free data ke, call ke utk ganti balik
baru la customer suka.. gendang gendut tali kecapi,
line ade snang hati lol hahahahaha
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
150,736
Reaction score
20,765
Points
1,661
Pengguna Celcom mengamuk, 'no service' dari pagi

PETALING JAYA: Media sosial pada pagi Selasa kecoh dengan kebanyakan pelanggan Celcom berang kerana mengalami masalah gangguan perkhidmatan rangkaian komunikasi mereka.

Laman sosial syarikat telekomunikasi itu dihujani aduan dan rungutan pelanggan lebih-lebih lagi ia berlaku pada hari pertama bekerja selepas cuti umum dan cuti hujung minggu.

Sebahagian pelanggan Celcom mengadu mereka mengalami gangguan rangkaian sejak awal pagi Selasa.

Bagaimanapun, beberapa jam kemudian Celcom menerusi satu kenyataan di Facebook mengakui terdapat gangguan rangkaian yang berpunca daripada kerja-kerja menaik taraf yang bermasalah.

“Kami dukacita ingin memaklumkan terdapat gangguan rangkaian bermula 7 pagi yang menjejaskan perkhidmatan membuat dan menerima panggilan di seluruh negara,” katanya.

Menurut Celcom, pasukan teknikal telah menangani masalah gangguan itu pada pukul 9.30 pagi Selasa dan perkhidmatan di Semenanjung kembali pulih seperti biasa.
“Manakala (perkhidmatan) di Malaysia Timur pula akan pulih secara beransur-ansur dalam tempoh sejam berikutnya.

“Kami memohon maaf di atas sebarang kesulitan. Terima kasih,” menurut kenyataan itu.

Penjelasan Celcom bagaimanapun mendapat kritikan segelintir netizen yang mempersoalkan mengapa kerja-kerja penyelenggaraan tidak dilakukan pada hari cuti dan gangguan rangkaian berlaku pada waktu puncak hari pertama bekerja.

Namun pada masa sama, ramai netizen berterima kasih kepada syarikat telekomunikasi itu yang dapat menangani isu tersebut bagi membolehkan pelanggan menggunakan perkhidmatan seperti biasa.


Read more at http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2017/06/13/gangguan-celcom/#mj5GkHrl92axdjd2.99
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,906
Reaction score
580
Points
161
Patutlah tadi ada yang mengadu nak buat transaksi CIMB Clicks tapi TAC tak kunjung tiba.

Salam takziah semua pengguna.
 

sifar82

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2012
Messages
727
Reaction score
20
Points
15
Bagi rebet la..takat minta mahap mentri2 mesia biasa buat
 

tokekapal114

Active Member
Joined
Apr 21, 2015
Messages
1,403
Reaction score
239
Points
43
Aku baru je tukar ke umobile p78..huhuhu..lancor sgalanya tenet..tukau umobile sbb sesetengah celcom coverage area sepang semput.termasuk area rumah aku..

Penat nk layan celcom nye data..
 

sifar82

Fun Poster
Joined
Sep 22, 2012
Messages
727
Reaction score
20
Points
15
Kwn nyer dah sebulan 2 lebih signal main ilang2..siap tukar simcard baru ni..buat report bagai..2 3 kali celcom kata technician dah cek signal area ni..kat ok je ..haduhh tak jujur ke dgn customer??
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
41,982
Reaction score
1,568
Points
201
Macam² skang.

Kat Kosas ni asik takde air jer.

Paip pecah la, pihak ketiga buat keje untuk Projek Langat 2 la, rumah pam di ganggu TNB la.
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,407
Reaction score
273
Points
141
Aku baru je tukar ke umobile p78..huhuhu..lancor sgalanya tenet..tukau umobile sbb sesetengah celcom coverage area sepang semput.termasuk area rumah aku..

Penat nk layan celcom nye data..
Umobile yang unlimited data tu kan? Kelajuan internet maksimum cuma 5Mbps, kalau streaming sangat lancar atau ada sedikit gangguan?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register