BTC USD 62,293.3 Gold USD 1,768.26
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help gangguan jembalang bergayut

Brat Pips

Fun Poster
Joined
Nov 12, 2007
Messages
301
Reaction score
0
Points
10
Salam 1 benua. Aku ingin minta sedikit pendapat korang yang arif tentang peristiwa yang aku hadapi ini.
Mungkin orang lain pun ada
pengalaman seperti ini.
Satu hari h/p aku dicuri. Namun aku sempat melaporkan
kepada DG dan blok simcard aku.
Tetapi aku masih ingin gunakan nombor yang sama, jadi
aku aktifkan semula nombor tel aku itu.
Kini aku terima panggilan dari orang yang aku tidak kenali.
Aku sempat menjawab salamnya, tetapi selepas mendengar
suaraku dia terus memutuskan talian. Aku dapat trace no dari
panggilan masuk. Aku dapati nombor itu lain sekali, entah dari pelusuk mana?
Aku tidak mahu menjawab lagi kerana khuatir emosional
diri aku...
Kini panggilan datang bertalu-talu macam Along mintak hutang
pula.
Aku buntu sebab dulu pernah dapat panggilan dari seberang
minta nombor pin akaun bank aku, songel betul..konon mereka hendak
masukkan duit hadiah lumayan puluhan ribu dari sebuah
Syarikat terkemuka tanahair.
Apa patut aku buat...tolonglah nasihatkan aku...hari ini
sahaja aku dapat 12 kali misscall.

jasabaik kau orang aku dahulukan terima kasih...



~X( ~X( :mad: :(scam
 
Sponsored Post

Photofast

Active+ Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
4,646
Reaction score
31
Points
30
adakah 12 mizkol itu dari nombor yang sama?

belok saja nombornya

mgkin kehilangan no sebelum ni tiada kaitan pun dengan mizkol yang berlambak2 tuh

sebab itu sudah menjadi perkara biasa sekarang

awek kena rogol mati pun leh anta sms
 

SorrentoFX

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2010
Messages
317
Reaction score
1
Points
15
Salam 1 benua. Aku ingin minta sedikit pendapat korang yang arif tentang peristiwa yang aku hadapi ini.
Mungkin orang lain pun ada
pengalaman seperti ini.
Satu hari h/p aku dicuri. Namun aku sempat melaporkan
kepada DG dan blok simcard aku.
Tetapi aku masih ingin gunakan nombor yang sama, jadi
aku aktifkan semula nombor tel aku itu.
Kini aku terima panggilan dari orang yang aku tidak kenali.
Aku sempat menjawab salamnya, tetapi selepas mendengar
suaraku dia terus memutuskan talian. Aku dapat trace no dari
panggilan masuk. Aku dapati nombor itu lain sekali, entah dari pelusuk mana?
Aku tidak mahu menjawab lagi kerana khuatir emosional
diri aku...
Kini panggilan datang bertalu-talu macam Along mintak hutang
pula.
Aku buntu sebab dulu pernah dapat panggilan dari seberang
minta nombor pin akaun bank aku, songel betul..konon mereka hendak
masukkan duit hadiah lumayan puluhan ribu dari sebuah
Syarikat terkemuka tanahair.
Apa patut aku buat...tolonglah nasihatkan aku...hari ini
sahaja aku dapat 12 kali misscall.

jasabaik kau orang aku dahulukan terima kasih...



~X( ~X( :mad: :(scam

gangguan telefon juga satu jenayah...bleh buat report
 

Brat Pips

Fun Poster
Joined
Nov 12, 2007
Messages
301
Reaction score
0
Points
10
ini nombor telefon dia:

6281233411447

notel.jpg
 

vipersonic

Fun Poster
Joined
Mar 20, 2010
Messages
199
Reaction score
1
Points
15
setahu saya no ni mcm indonesia code jer..mmm jgn layan la or bg no acc..semua ni mengarut lahh..kalo bg jugak alamat nye kena hack ler acc tu
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
bro buat nombor baru ajer...

salin data2 list...
 

Brat Pips

Fun Poster
Joined
Nov 12, 2007
Messages
301
Reaction score
0
Points
10
setahu saya no ni mcm indonesia code jer..mmm jgn layan la or bg no acc..semua ni mengarut lahh..kalo bg jugak alamat nye kena hack ler acc tu

dalam memori kad aku tu memang ada nombor akaun bank dsbnya, tapi tak ada nombor pin..
tak taulah macamana kalau letak nombor pin atau password dalam h/p

:(
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register