Info Gangguan Bekalan Air Selangor WP. Kuala Lumpur dan Putrajaya.Sila rujuk post terkini

CG Sponsors
cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Jun 3, 2013
Messages
71,224
Reaction score
11,133
Points
1,906
Gangguan bekalan air di 28 kawasan di Kuala Selangor
NORAFIZA JAAFAR | | 13 Oktober 2020
850848.jpeg

Kenyataan media oleh Air Selangor di Facebooknya hari ini.KUALA LUMPUR - Sebanyak 28 kawasan di daerah Kuala Selangor akan mengalami gangguan bekalan air berjadual susulan kerja-kerja penggantian injap di Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Sireh bermula jam 9 pagi tadi.

Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam satu kenyataan berkata, kerja penggantian injap itu dijangka mengambil masa selama sembilan jam.
"Ia dijangka siap jam 6 petang ini dan bekalan air akan mula disalurkan kepada pengguna sejurus selesai kerja penggantian injap itu.
"28 kawasan yang terjejas dengan gangguan bekalan air itu dijadualkan pulih sepenuhnya jam 10 malam ini," menurut kenyataan itu.

Kawasan terlibat ialah Bagan Tengkorak, Jalan Ban Canai, Jalan Kunci Air Buang, Kampung Ampangan, Kampung Haji Razali, Kampung Melaka/Kampung Kilat, Kampung Pinang, Kampung Seri Tiram Jaya, Kampung Sungai Burong 1 Parit 1- Parit 4, Sungai Kajang, Sungai Tengi Kiri (Pekan Tanjung Karang).

Turut terjejas, Kampung Tok Adam, Ulu Tiram, Lorong Bahagia, Parit 1 Sungai Burong, seluruh kawasan sawah Semapdan Blok A-Z, Sungai Burong Sawah Parit 1-4, Sungai Sireh Lorong 1-23, Taman Desa Jaya, Kopema, Radin Jaya, Sri Bakti, Sri Desa, Sri Jaya, Sri Setia, Sri Tanjong, Taman Tanjung Karang/ Taman Ria Mini/ Taman Ketam dan Taman Wawasan.

Air Selangor memaklumkan, penduduk terjejas boleh mendapatkan maklumat dan perkembangan terkini gangguan air menerusi aplikasi Air Selangor, laman sesawang www.airselangor.com selain media sosial Facebook, Twitter dan Instagram atau menghubungi talian Pusat Perhubungan Air Selangor di 15300.


 
Sponsored Post

hiduprakyat

Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
2,054
Reaction score
153
Points
33
Gangguan bekalan air berjadual di Kuala Langat, SepangKuala Lumpur: Sebanyak 27 kawasan di Wilayah Kuala Langat dan Sepang akan mengalami gangguan bekalan air berjadual bermula 9 malam pada 20 Oktober ini dan dijangka pulih sepenuhnya 5.30 petang keesokan hari.

Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor), Elina Baseri berkata, gangguan bekalan air itu susulan kerja penggantian injap pada paip agihan yang akan dilaksanakan di persimpangan antara Jalan Indah 1 dan Jalan B48, Taman Desa Indah, bermula 9 malam, 20 Oktober ini.

"Pelaksanaan kerja-kerja penggantian injap ini akan membolehkan sistem pengagihan bekalan air berjalan lancar dan semua peralatan berkaitan sentiasa berada dalam keadaan baik dan optimum.

"Tempoh masa gangguan dan pemulihan bekalan air adalah berbeza mengikut kawasan bergantung kepada jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan bekalan air," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Air Selangor menasihatkan pengguna yang terjejas supaya menyimpan bekalan air secukupnya dan menggunakan air secara berhemat sepanjang tempoh gangguan bekalan air berjadual ini.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawang Air Selangor di www.airselangor.com. Pengguna juga boleh merujuk kesemua saluran komunikasi rasmi di aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter, atau hubungi Pusat Perhubungan Air Selangor di talian 15300.

Penambahbaikan infrastruktur sistem agihan bekalan air itu adalah sebahagian usaha Air Selangor dalam meningkatkan tahap perkhidmatan terbaik demi keselesaan pengguna di masa hadapan.

Kawasan yang terjejas bagi Wilayah Kuala Langat ialah Kampung Kundang, Kuarters Estate Gadong, Kampung Batu Untung, Tanjung Sepat New Village, Kampung Batu Laut, Taman Batu Untung, Taman Pelangi, Ladang Batu, Taman Tanjung, Taman Tanjung Sepat Indah, Kampung Orang Asli Tanjung Sepat, Taman Mutiara, Ladang Bedford, Kampung Tanjung Sepat Darat, Kampung Tumbuk, Kampung Tanjung Layang, Berek Polis Tanjung Sepat dan Taman Kanchong Laut.

Kawasan terbabit di Sepang pula ialah Kampung Bukit Bangkong, Kampung Hulu Teris, Kampung Ulu Chuchoh, Kampung Orang Asli Bukit Bangkong, Tanjung Rhu, Pekan Sungai Pelek, Kem PKLS Hazliza Ulu Teris, Taman Seri Sungai Pelek dan Kampung Baru Sungai Pelek.


== hmetro
 

hiduprakyat

Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
2,054
Reaction score
153
Points
33
Gangguan bekalan air di Klang, Shah Alam mula pulih

GAMBAR hiasan


Shah Alam: Bekalan air di 15 kawasan di Wilayah Klang dan Shah Alam yang mengalami gangguan susulan insiden paip pecah semalam dijangka pulih sepenuhnya 12.30 tengah hari ini.

Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor (Air Selangor) Elina Baseri berkata, pengguna sudah mula menerima bekalan air seawal 4.30 pagi dan pemulihan air di kawasan yang terjejas adalah secara berperingkat berdasarkan jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan.

"Air Selangor ingin memaklumkan bahawa kerja-kerja pembaikan paip pecah yang berlaku berhampiran pencawang elektrik di Jalan Bukit Raja, Klang semalam siap sepenuhnya jam 4 pagi tadi," katanya.

Katanya, maklumat bekalan air akan dimaklumkan dari semasa ke semasa melalui semua saluran komunikasi rasmi Air Selangor dalam Facebook, Twitter dan Instagram, serta aplikasi telefon pintar Air Selangor dan laman sesawang di www.airselangor.com.


== hmetro
 

akudotcom

Super Active Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
9,002
Reaction score
1,707
Points
151
Ebit Lew sayu lihat susahnya hidup tanpa air, sumbang 2 lori tangki
Pendakwah dan juga usahawan terkenal, Ebit Lew, sekali lagi muncul sebagai 'penyelamat' - kali ini buat penduduk Selangor yang berdepan masalah bekalan air.

Ebit Lew melalui hantarannya di Facebook berkata dia membeli dua lori tangki air semalam untuk mengagih-agihkan bekalah air bersih kepada penduduk di sekitar Lembah Klang yang terjejas ekoran pencemaran bau di Sungai Selangor.

“Sayu rasa hati. Selangor tiada air. Saya beli air dua lori besar untuk diagihkan.

"Dari 10 malam tadi kami keluar rumah uruskan sampai subuh. Dan sekarang masih belum selesai mengagihkan air di areapinggiran Batu Caves.

“Bila saya tengok rumah saya tiada air. Saya cepat-cepat belikan air mineral untuk anak-anak. (Tetapi) Saya berfikir macam manalah orang diluar sana, sekitar PPRT," katanya.

Menurut Lew lagi apabila dia mengalami perasaan paling sayu apabila melihat orang tua terpaksa berbaris untuk mendapatkan keperluan air masing-masing.

Justeru kata Lew dia bersama pembantunya menolong mengangkatkan air untuk golongan terbabit.

b9f796d812a229896b16e65d158754f6.jpg

Turut datang untuk mengambil air, katanya, ialah anak-anak kecil dan mereka turut membantu golongan lebih berusia.

"Ya Allah, bantulah semua negeri-negeri yang ada masalah air permudahkanlah ya Allah. Bukalah jalan buat kami semua,” katanya lagi.

Awal pagi semalam, kira-kira 1.2 juta akaun Air Selangor membabitkan 1,292 kawasan di Kuala Lumpur, Petaling, Klang/Shah Alam, Kuala Selangor, Hulu Selangor, Gombak dan Kuala Langat mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual setelah empat LRA Sungai Selangor itu dihenti tugas, ekoran pencemaran sumber air mentah.

Ekoran daripada itu, Ketua Polis Selangor Noor Azam Jamaludin berkata pihaknya telah membuka kertas siasatan berhubung kejadian terbabit dan siasatan sedang dijalankan dengan kerjasama Lembaga Urus Air Selangor (Luas) dan Jabatan Alam Sekitar (JAS).

Menteri Alam Sekitar dan Air Tuan Ibrahim Tuan Man semalam juga dilaporkan berkata Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1,2 dan 3 dan LRA Rantau Panjang dihentikan tugas akibat pencemaran sumber air mentah pada pukul 2 pagi.

Lew berkata dia menerima banyak permintaan daripada pihak lain susulan gangguan bekalan air sejak semalam.

Bagaimanapun, dia memohon agar semuanya dipermudahkan.

“Pohon doa. Ramai sangat yang minta tolong. Ada pusat dialisis dan klinik pun memerlukan. Insya-Allah doakan semuanya dimudahkan,” tambahnya.
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
22,228
Reaction score
1,672
Points
206
SIARAN MEDIA
10 November 2020, 3.00 petang
GANGGUAN BEKALAN AIR TIDAK BERJADUAL DI 7 WILAYAH BERMULA
JAM 6:00 PETANG HARI INI BERIKUTAN PENCEMARAN SUMBER AIR MENTAH


Kuala Lumpur - Lanjutan pengumuman daripada Lembaga Urus Air Selangor (LUAS)
berhubung pencemaran bau seakan pelarut di Sungai Selangor, Pengurusan Air
Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) ingin memaklumkan henti tugas Loji Rawatan Air
Sungai Selangor Fasa 1, Fasa 2, Fasa 3 dan Rantau Panjang berikutan pencemaran
sumber air mentah di Sungai Selangor pada jam 12.45 tengahari, 10 November 2020.

Sehingga jam 2:30 petang ini, pencemaran di Muka Sauk LRA Rantau panjang pada
tahap 8 TON dan LRA SSP1,2 dan 3 pula pada tahap 4 TON.

Henti tugas keempat-empat loji ini dijangka akan menyebabkan gangguan bekalan air
tidak berjadual melibatkan 1,139,008 akaun merangkumi 1,279 kawasan di Wilayah
Kuala Lumpur, Petaling, Klang, Shah Alam, Kuala Selangor, Hulu Selangor, Gombak
dan Kuala Langat yang mana bekalan air akan ditutup pada jam 6.00 petang. Senarai
kawasan yang terlibat dengan gangguan ini seperti di Lampiran A.

Usaha untuk mencairkan bahan pelarut dan 'flushing' bahan pencemaran yang
terdapat di dalam Sungai Selangor telah dilakukan dengan melepaskan air dari
Empangan Sungai Selangor sebanyak 300 juta liter sehari dan empangsan Sungai
Tinggi sebanyak 500 juta liter sehari.

Dalam pada itu, Lembaga Urus Air Selangor telah melepaskan air mentah melalui operasi pengepaman kolam KL Larut dengan
kapasiti 192 juta liter sehari untuk tujuan yang sama.

Air Selangor amat memahami situasi para pengguna yang memerlukan air bersih
terutama semasa peningkatan kes COVID 19 dan pelaksanaan Perintah Kawalan
Pergerakan Bersyarat ini dengan mengambil segala usaha bagi meminimakan impak
gangguan kepada para pengguna yang terjejas.

Maklumat gangguan bekalan air tidak berjadual akan dimaklumkan dari semasa ke
semasa menerusi semua medium komunikasi Air Selangor termasuk Twitter,
Facebook, Instagram, aplikasi Air Selangor dan laman sesawang kami di www.airselangor.com.
-TAMATELINA BASERI
Ketua Komunikasi Korporat
Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd

2
LAMPIRAN A

KLANG
Aman PerdanaJalan SamarindaPerumahan Bandar Sultan
Sulaiman Fasa 3
Ambang BotanikJalan Stesen & Solok BesarPKFZ
Armada PuteraJalan SyahbandarPulau Ketam
Bandar Baru Bukit RajaJalan Tengku BadarSementa
Bandar BestariJalan Tengku DiauddinSepanjang Jalan Goh Hock
Huat
Bandar BotanikJalan Tengku KelanaSungai Bertik
Bandar Bukit Tinggi 1Jalan Tepi SungaiSungai Kapar Indah
Bandar Bukit Tinggi 2Jalan YadiSungai Puloh
Bandar Klang (Bt 1 - 3 Jalan
Meru)
Johan SetiaSungai Putus
Bandar ParklandKampung BudimanSungai Sireh
Bandar PuteraKampung Bukit CerakahSungai Udang
Bandar Putera 2Kampung DelekTaman Bayu Mas
Bandar PuteriKampung Jawa, Kampung
Jawa
Taman Bayu Perdana
Batu Belah dan Teluk KapasKampung KastamTaman Bayu Tinggi
Berkeley/Eng AnnKampung KeretapiTaman Berembang
Bukit KaparKampung PendamarTaman Bijaya Kampung
Jawa
Bukit KerayongKampung Pulau IndahTaman Chi Liung
Bukit Kuda & Jalan Batu 3
Lama
Kampung Raja UdaTaman Desawan
Felda Bukit CerakahKampung Teluk GongTaman Gembira
Glenmarie CoveKaparTaman Klang Jaya
Glenn CruiseKaw. Perindustrian Bandar
Sultan Sulaiman dan
Perdana Ind. Park
Taman Maznah
Hospital Ampuan RahimahKawasan Perindustrian Bukit
Raja Selatan
Taman Palm Groove
Jalan Dato' HamzahKlang SentralTaman Pendamar Indah
Jalan IstanaKota PendamarTaman Petaling Indah
Jalan Kapar Bt 1 - 8 & Klang
Utama
Laguna ParkTaman Radzi Teluk Gadong Besar
Jalan KemLorong Tingkat & RembauTaman Samudera
Jalan Klang BantingMeruTaman Selatan
Jalan KotaPandamaranTaman Sentosa
Jalan Kota RajaPangsapuri Sri PerantauTaman Sri Andalas
Jalan LimbunganPelabuhan UtaraTaman Suria Pendamar
Jalan PadangPerepatTeluk Gadong Besar

3

KLANG
Jalan Pelabuhan UtaraPerindustrian Pulau Indah
Fasa 1
Teluk Gadong Kecil
Jalan Raja LumuPerindustrian Pulau Indah
Fasa 2
Teluk Gedung Indah
Jalan Raja NongPersiaran Raja Muda MusaTeluk Pulai
Jalan Raya BaratPerumahan Bandar Sultan
Sulaiman Fasa 1
Westport
Jalan Raya TimurPerumahan Bandar Sultan
Sulaiman Fasa 2
Wisma Polis Marin Pulau
Indah

SHAH ALAM
Alam BudimanSeksyen 5Seksyen 28
Bandar Putra HeightsSeksyen 6Seksyen 29
Berjaya ParkSeksyen 7Seksyen 30
Bukit NagaSeksyen 8Seksyen 31
Bukit BayuSeksyen 9Seksyen 32
Bukit RimauSeksyen 10Seksyen 33
Bulatan Bt 4-8 Jalan Bukit
Kemuning
Seksyen 11Seksyen u11
Cahaya SPKSeksyen 12Seksyen U12
Desa Latania (Seksyen 36)Seksyen 13Seksyen U8
Green HillSeksyen 14Setia Alam
IntekmaSeksyen 15Subang Impian
Jalan KebunSeksyen 16 & Padang JawaSunway Kayangan
Jalan Bukit RimauSeksyen 17Sunway Suria
Jalan RajionSeksyen 18Taman AMG Bt 5 Bukit
Kemuning
Kampung Bukit LanchongSeksyen 19Taman Bukit Rimau
Kampung Kebun Bunga &
Batu 3
Seksyen 20Taman Putramas
Kampung lombongSeksyen 21Taman Subang Mas
Kampung Sungai KandisSeksyen 22Taman Alam Impian
Pinggiran Subang USJ 3Seksyen 23Taman Desa Kemuning
Puncak PerdanaSeksyen 24Taman Kandis Permai
Seksyen 2Seksyen 25UITM Puncak Alam
Seksyen 3Seksyen 26Uitm Shah Alam kampus
induk
Seksyen 4Seksyen 27

4

PETALING
Aman Putri U17Penjara Sungai BulohSubang Height
Aman SuriaPetaling BahagiaSubang Hijauan
AngkasapuriPhileo Damansara, KLSubang Murni, U5
Bandar Baru Sungai Buloh
Fasa 3
Pinggiran TTDISubang Perdana, U3
Bandar Baru Sungai. Buloh
Fasa 1&2
Pinggiran USJSubang Permai
Bandar KinraraPinggiran USJ 3Subang Permata, U6
Bandar Pinggiran Subang,
U5
PJ New TownSubang Suria
Bandar Puchong JayaPJ Old TownSungai. Plong
Bandar UtamaPJS 1Sutera Damansara
Bangsar SouthPJS 10Taman Alam Sutera
Bukit Indah UtamaPJS 11Taman Amansari
Bukit LagongPJS 2Taman Angkasa Puchong
Bukit OUGPJS 3Taman Bukit Angkasa
Bukit Rahman PutraPJS 4Taman Bukit Indah
Bukit SaujanaPJS 5Taman Bukit Kuchai
Damansara Damai PJU10PJS 6Taman Bukit Mayang Mas
Damansara IdamanPJS 7Taman Bukit Subang
Damansara LagendaPJS 8Taman Damai Utama
Damansara Perdana
(Raflessia Residency)
PJS 9Taman Desa
Denai AlamPJU 1, Kampung CempakaTaman Glenmarie/Ladang
Glenmarie
Desa Bukit IndahPJU 1A, Ara DamansaraTaman Impian Indah
Desa MoccisPJU 3, DamansaraTaman Industri Sungai Buloh
(TSB Kota Damansara)
Eastin HotelPJU 5, Kota DamansaraTaman Kandan
Elmina EastPJU7, Mutiara DamansaraTaman Kasawari
Elmina WestPJU8, Damansara PerdanaTaman Kinrara
Gasing IndahPlaza Tol Sungai Buloh EXIT
Hospital
Taman Lake Edge
GlenmariePPR Pinggiran Bukit JalilTaman Lee Yan Lian
Hentian Rehat dan Rawat
PLUS (R&R)
PPUMTaman Ltat
Hicom GlenmariePrima DamansaraTaman Maju Jaya
Hospital Sungai BulohPrima U1Taman Matang Jaya
Hyatt SaujanaPuchong MesraTaman Mesra
Icon CityPusat Bandar PuchongTaman Metro Puchong
Jalan GasingPusat Kawasan Kusta
Negara
Taman Mutiara Bukit Jalil
Paya JarasSubang Bestari, U5Taman Nam Fong

5

PETALING
Jalan KilangPusat Perdagangan Subang
Permai
Taman OUG
Jalan Klang Lama Batu 3
hingga 8
Putra AvenueTaman Padyan
Jalan Puchong Batu 10Putra HarmoniTaman Park Siong
Jalan Puchong Batu 11Putra SetiaTaman Perindustrian OUG
Jalan Puchong Batu 12Rumah Pangsa PKNS
Pantai Dalam
Taman Perindustrian
Puchong Utama
Jalan Puchong Batu 13Saujana Damansara
(PJU10/13 & PJU 10/14)
Taman Puchong Indah
Jalan Puchong Batu 7Saujana Indah IndustriTaman Puchong Indah
Jalan Puchong Batu 8Saujana UtamaTaman Puchong Perdana
Jalan Puchong Batu 9SB JayaTaman Puchong Permai
Jalan Riyal U3 IndustriSBCRTaman Puncak Kinrara
Jalan Subang AirportSeksyen 1 hingga Seksyen 8
PJ
Taman Saujana Akasia
Jalan TandangSeksyen 10, Kota
Damansara
Taman Seri Sentosa
Jalan Teknologi, Kota
Damansara
Seksyen 11, Kota
Damansara
Taman Sri Buloh
Jalan UniversitiSeksyen 11, PJTaman Sunway Mas
Kampung Baru SubangSeksyen 12, PJTaman Suria
Kampung Baru Sungai
Buloh
Seksyen 13, PJTaman Tan Yew Lai
Kampung BoholSeksyen 14, PJTaman Tasik Prima
Kampung Bukit LanjanSeksyen 16, PJTaman Tenaga
Kampung Dato TatahSeksyen 17, PJTaman Tun Dr Ismail, TTDI
Kampung Desa AmanSeksyen 19. PJTaman Valencia
Kampung Lembah KinraraSeksyen 20, PJTP 1
Kampung Melayu SubangSeksyen 21, PJTP 2
Kampung Melayu Subang
Tambahan
Seksyen 22, PJTP 3
Kampung Melayu Sungai
Buloh
Seksyen 3, Kota DamansaraTP 4
Kampung Melayu Sungai.
Buloh
Seksyen 4, Kota DamansaraTP 5
Kampung OrkidSeksyen 5, Kota DamansaraTP 6
Kampung Padang Tembak,
Tropicana
Seksyen 51ATP 7
Kampung PasirSeksyen 52Tropicana Golf & Country
Club
Kampung Pasir Batu 14
Jalan Puchong
Seksyen 6 -10TSB Komersil U20
Kampung Permatang PagarSeksyen 6, Kota DamansaraTTDI Jaya, U2

6

PETALING
Kampung SelamatSeksyen 7, Kota DamansaraTUDM
Kampung Sri IndahSeksyen 8, Kota DamansaraTUDM Kinrara
Kampung Sungai Kayu ARASeksyen 9, Kota DamansaraUITM Sungai Buloh
Kampung Sungai PenchalaSierramasUM
Kampung Tengah PuchongSIRIMUnitar U1/14
KampungPASS1USJ 2/3
Kayangan HeightSS12USJ 2/5c
Kelab Menembak SubangSS13USJ 2/6
Kem Tentera Sungai BulohSS14USJ 2/6a
Kem TUDM KinraraSS15USJ 2/6b
KerinchiSS16USJ 2/7
KL Gate Way KerinchiSS17USJ 3/1
KLGCCSS18USJ 3/1d
Kuarters JKR Batu 6 1/2
Puchong
SS19USJ 3/1e
Kubu GajahSS2USJ 3/1f
Ladang Baru KuangSS20USJ 3/1g
Laman GlenmarieSS21USJ 3/1h
Lembah Subang PJU 1aSS22USJ 3/2
Lorong Asrama Pantai
Dalam
SS23USJ 3/2a
Magilds Park IndustrialSS24USJ 3/2b
Mahsing, U5SS25USJ 3/2c
Merbau IndahSS26USJ 3/2d
Merbau SempakSS3USJ 3/2j
MonterezSS4USJ 3A
One PuchongSS5USJ 3B
Pantai DalamSS6USJ 3C
Pantai Hill ParkSS7USJ 3D
Pantai PanoramaSS8 (FTZ)USJ Height
Pantai PermaiSS9Vista Angkasa
Paradigm MallSS9AZero Lot Temasya
Glenmarie

GOMBAK
Aman SiaraMedan PutraTaman Ibukota
Amber HillMelawati MallTaman Indah Gemilang
Ampang AvenueMetro Perdana BaratTaman Indah Perdana
Ampang JayaMetro Perdana TimurTaman Industri Bolton
Ampang UtamaNadayu MelawatiTaman Industri Tago
Ampang WaterfrontNusa TropikaTaman Intan Baiduri
Anjung MelatiOne JelatekTaman Jinjang Baru
Apartment Mesra PrimaOne SelayangTaman Kelab Ukay

7

GOMBAK
Apartment Mesra RiaOne SierraTaman Kemensah Heights
Apartment Mesra VillaParadesa RustikaTaman Kemensah Indah
Apartment Sri NilamParadesa TropikaTaman Kepong
Areca ResidenPerdana ResidensiTaman Kepong Baru
Ayer Panas, SetapakPerindustrian Taman
Selayang Baru
Taman Keramat AU1
Bandar Baru SelayangPinggiran Batu CavesTaman Keramat AU2
Bandar ManjalaraPinggiran UkayTaman Keramat AU3
Bandar Sri Damansara (SD
1 hingga SD 5)
Platinum Victory Danau KotaTaman Keramat AU4
Bandar Sri Damansara (SD
7 hingga SD 15)
Platinum WalkTaman Keramat AU5
Batu 3 hingga Batu 5 Jalan
Gombak
PPRT LangkawiTaman Kesuma
Batu Caves Centre PointPPRT Sri KedahTaman KiPark
Bayu MerantiPPRT Sri Tioman 1 dan 2Taman Kosas
Beverly HeightsPPRT Air PanasTaman Mastiara
Bukit AntarabangsaPPRT Intan BaiduriTaman Megah Kepong
Bukit JubinaPPRT Prima SetapakTaman Melati
Bukit MelawatiPPRT Taman WahyuTaman Melati Utama
Bukit MewahPrima SelayangTaman Melawati
Bukit MuliaPulapot Jalan Genting
Kelang
Taman Metro Prima
Bukit SetiawangsaPuncak SetiawangsaTaman Nanyang
Casa RimbaPusat Belia Bukit LagongTaman P. Ramlee
Damansara ForestaRampai Niaga Business
Park
Taman Paragon Utama
Dataran UkayRiana UkayTaman Permai Jaya
Ampang
Desa Aman PuriRiverdale Apt Bukit
Antarabangsa
Taman Permai Villa
Desa Aman UtamaSaujana MelawatiTaman Permata
Desa Haras Hulu KelangSebahagian Taman KepongTaman Perwira & Perwira
Indah
Desa Hussein OnnSelayang HeightsTaman Perwira Ampang
Desa Jaya (Jalan 53- Jalan
54)
Seluruh Jalan Wangsa
Perkasa
Taman Pesona Villa
Desa Park CitySering UkayTaman Petaling Kepong
Baru
Desa SetapakSetapak CentralTaman Puncak Templer
FinasSetapak Indah JayaTaman Pusat Kepong
Flat DBKL Taman MelatiSetapak PermaiTaman Rasmi Jaya
Flat Sri CempakaSierra UkayTaman Residensi

8

GOMBAK
Flat Sri Meranti (Sri
Damansara)
Sri Utara Jalan IpohTaman Selayang Bahagia
Flat Taman SamuderaSunway HarmoniTaman Selayang Baru
Gombak SetiaSunway KayanganTaman Selayang Jaya
Hillside EstateSunway MelawatiTaman Selayang Segar
Idaman HillSunway SPKTaman Selayang Utama
Industri Desa AmanTaman Ampang IndahTaman Setapak
IPD GombakTaman Ampang MewahTaman Setapak Indah
Jalan Genting Kelang / Jalan
Pahang
Taman Ampang PrimaTaman Setapak Jaya
Jalan JelatekTaman Andaman UkayTaman Setia Hill
Jalan Usahawan SetapakTaman Bandar Baru
Ampang
Taman Setiawangsa
Jinjang Selatan / Jinjang
Selatan Tambahan
Taman Batu PermaiTaman Sri Ampang
Jinjang UtaraTaman BeringinTaman Sri Bayu
Kampung Ampang
Campuran
Taman Berlian GombakTaman Sri Ehsan
Kampung Ampang IndahTaman BidaraTaman Sri Gombak
Kampung Bandar DalamTaman Bukit AmpangTaman Sri Melati
Kampung Baru AmpangTaman Bukit DesaTaman Sri Merdeka
Kampung ChangkatTaman Bukit IdamanTaman Sri Murni
Kampung Dato MuftiTaman Bukit IndahTaman Sri Rampai
Kampung Datuk KeramatTaman Bukit JayaTaman Sri Raya
Kampung Gombak
Tambahan
Taman Bukit LelaTaman Sri Segambut
Kampung Indah PermaiTaman Bukit MaluriTaman Sri Ukay
Kampung KemensahTaman Bukit MasTaman Sri Watan
Kampung KerdasTaman Bukit SentosaTaman Suria, Setapak
Kampung KuantanTaman Bukit Utama &
Puncak Bukit Utama
Taman Tai Onn Setapak
Kampung Lee Kong ChianTaman Bunga RayaTaman TAR
Kampung Melayu AmpangTaman Cahaya IndahTaman Tasek Tambahan
Kampung Melayu FRIMTaman Cemerlang HeightsTaman Tasik Indah
Kampung Melayu Sri
Gombak
Taman Dagang PermaiTaman TTDI Jaya (Bukit Indah)
Kampung MuhibbahTaman Damai SariTaman Uda Jaya
Kampung Padang BalangTaman Danau KotaTaman Ukay Heights
Kampung Pasir Hulu KelangTaman Danau NiagaTaman Ukay Indah
Kampung PuahTaman DAR (Datuk Ahmad
Razali)
Taman Ukay Perdana
Kampung Selayang BaruTaman DayaTaman Usaha Jaya

9

GOMBAK
Kampung Selayang
Pandang
Taman Desa BaktiTaman Usahawan Kepong
Kampung Setia JayaTaman Desa GombakTaman Villa Sri Ukay
Kampung Simpang 3
Gombak
Taman Desa Indah
Kampung Sungai Kertas
Taman Wahyu
Kampung Sri Gombak IndahTaman Desa JayaTaman Wangsa Permai
Kampung Sungai MeraliTaman Desa Jaya Jalan
(Jalan 43-Jalan 52)
Taman Wangsa Ukay
Kampung Sungai MuliaTaman Desa MelawatiTaman Wilayah
Kampung Sungai SeringTaman Desa MinangTaman Zoo View
Kampung Tasek PermaiTaman Desa PendidikTecso Manjalara
Kampung Tengah 2, 4, 6, 8
Gombak
Taman EhsanTiara Kemensah
Kawasan Perindustrian
Desa Aman
Taman Emas KepongTinjani Ukay
Kawasan Perindustrian
Ehsan Jaya
Taman FadasonTropika Kemensah
Kem Wardiburn Jalan
Tumbuhan
Taman Fairuza AmpangTwin Palm Kemensah
Kemensah ResidencyTaman GemilangUkay Bistari
Kepong UluTaman Grandview AmpangUkay Bolevad Hulu Kelang
Keramat HujungTaman HalamanUkay Prima
KIP KepongTaman HalamandaUkay Seraya
Kuala AmpangTaman HarmonisUkay Tropika
Laman RimbunanTaman HijauVilla Manja
Langgak BukitTaman HillviewZoo Negara
Magna Ville

10

KUALA LUMPUR
Bahagian Teknologi
Pendidikan
Jalan PuncakMedan Pasar
Bandar Baru SentulJalan PutraMenara Exxon Mobil
BangsarJalan RahmatMenara Kl
Batu SettlementJalan Raja ChulanMenara Maxis
Binjai On The ParkJalan Raja Muda Abdul AzizMont Kiara
BrickfieldsJalan Riong, Nadi
Condominium)
Pekeliling
Bukit BandarayaJalan SegambutPerkarangan Tun Ismail
Bukit BangsarJalan SemantanPersiaran Bukit Kota
Bukit BintangJalan Semarak (Jalan Sultan
Yahya Petra)
Persiaran Capsquare
Bukit Kiara Equestrian &
Country Resort
Jalan SentulPersiaran Hampshire
Bukit PersekutuanJalan Sentul ManisPersiaran KLCC
Bukit Prima PelangiJalan Sentul Pasar DalamPersiaran
Mahameru(Persiaran
Tuanku Ja'afar)
Bukit TunkuJalan SilangPersiaran Petronas
Changkat Kiara BayuJalan Sri Semantan 1 & 2Persiaran Sultan Salahuddin
Changkat Kiara SuryaJalan StadiumPetronas Twin Towers
Chow KitJalan StonorPudu
Damansara HeightJalan SultanPulapol
Desa Sri HartamasJalan Sultan HishamuddinPusat Sains Negara
Duta NusantaraJalan Sultan IsmailPusat Sukan Bukit Kiara
Duta TropikaJalan Sultan SalahuddinRejimen 515 Askar
Wataniah
DutamasJalan Sultan Salahuddin,
Kementerian Pertanian
Sebahagian Bukit
Damansara
Hampshire ParkJalan Sungai BesiSegambut
Hartamas HeightsJalan SusurSentul
I-DamansaraJalan Tan Cheng LockSentul Indah
ImbiJalan TengahSentul Selatan
Impian Bukit TunkuJalan Tun H.S.LeeSolaris Mont Kiara
Inst. Tadbiran Awam Negara
(Intan)
Jalan Tun IsmailSuria KLCC
Jalan & Lorong AmpangJalan Tun PerakSuruhanjaya Sekuriti
Jalan & Lorong PerakJalan Tun RazakTaman Bamboo
Jalan & Lorong PetalingJalan Tun Tan Siew SinTaman Bandaraya
Jalan & Persiaran Bukit
Ledang
Jalan WesleyTaman Bangsar
Jalan & Persiaran Raja
Chulan
Jalan Yap Ah LoyTaman Bangsar Baru

11

KUALA LUMPUR
Jalan Ang Seng, Alila
Condominium
Kampung AttapTaman Bangsar Pertama
Jalan Bandar DalamKampung Bandar DalamTaman Bangsar Utama
Jalan BangsarKampung BaruTaman Batu
Jalan BelimbingKampung ChempedakTaman Bukit Pantai
Jalan BellamyKampung ChubadakTaman Bukit Segambut
Jalan BentengKampung Datuk KeramatTaman Bukit Sri Bintang
Jalan BinjaiKampung Hj Abdullah
Hukum
Taman City
Jalan Bukit KiaraKampung KasipillayTaman Damansara Endah
Jalan Bukit Kiara 1Kampung Kovil HilirTaman Dato Senu
Jalan Bukit KotaKampung Kovil UluTaman Desa Segambut
Jalan Bukit LedangKampung Masjid Segambut
Bahagia
Taman Duta
Jalan Bukit PantaiKampung Segambut
Bahagia
Taman Eastern
Jalan Changkat Kia PengKampung Segambut GateTaman Flora Impian
Jalan ConlayKampung Segambut PermaiTaman Golden
Jalan DamansaraKampung Segambut
Tambahan
Taman Impian
Jalan Dato OnnKampung Segambut TengahTaman Kaya
Jalan DutaKampung Sri BatuTaman Kok Doh
Jalan Dutamas RayaKampung Sungai UdangTaman Kok Lian
Jalan EatonKawasan Perusahaan
Segambut
Taman Lawa
Jalan GegambirKelab Diraja SelangorTaman Lucky
Jalan GerejaKem Batu KentomenTaman Million
Jalan GurneyKementahTaman Niaga Waris
Jalan Hang JebatKensington ParkTaman Pelangi
Jalan Hang LekirKeseluruhan Bangunan
Kerajaan Jalan Duta
Taman Rainbow
Jalan Hang LekiuKeseluruhan Bukit
Damansara
Taman Sa
Jalan IpohKeseluruhan Bukit KiaraTaman Sa Bangsar
Jalan JelatekKeseluruhan Damansara
Town Centre
Taman Segambut
Jalan KamparKeseluruhan Medan
Damansara
Taman Segambut Aman
Jalan KeretapiKeseluruhan Taman Bukit
Damansara
Taman Segambut Damai
Jalan Kia PengKiaramasTaman Segambut Indah
Jalan KinabaluKiaraviewTaman Segambut Jaya
Jalan Kolam AirKLCC Convention CentreTaman Segambut Luar

12

KUALA LUMPUR
Jalan KotaKompleks Belia & SukanTaman Segambut Muda
Jalan Law Yew SweeKompleks Kediaman
Kakitangan Awam Jalan
Duta
Taman Sejahtera
Jalan MaarofLebuh AmpangTaman Sentul Jaya
Jalan MaharajalelaLebuh Pasar BesarTaman Sentul Raya
Jalan MaktabLebuh PuduTaman Seri Beringin
Jalan Masjid IndiaLingkaran Syed PutraTaman Sppk Segambut
Jalan MelakaLinkungan BudiTaman Sri Bintang
Jalan MelayuLorong Bonus 1 - 6Taman Sri Hartamas
Jalan Munshi AbdullahLorong GombakTaman Sri Kuching
Jalan P RamleeLorong KekabuTaman Sri Sinar
Jalan Padang TembakLorong Kota 1 - 4Taman Tanah Liat
Jalan PahangLorong KudaTaman Tasik Indah
Jalan Pantai BaharuLorong MempoyanTaman Tasik Perdana
(Taman Botani Perdana)
Jalan Pantai EndahLorong Tun IsmailTaman Tasik Titiwangsa
Jalan ParlimenLorong Tunku Abdul
Rahman
Tijani
Jalan Perdana, Planetarium
Negara
Mandarin Oriental HotelTijani 2
Jalan Perumahan GurneyMasjid Asy-SyakirinTitiwangsa Sentral
Jalan PinangMasjid JamekWisma Transit Kuala
Lumpur
Jalan Pinggir

13

KUALA SELANGOR
Bagan PasirPeninsular UtamaTaman Mahsuri
Bandar Baru Kuala SelangorPristanaTaman Mahsuri Indah
Bandar MalawatiPusat Bandar Tanjung
Karang
Taman Makmur
Bandar Puncak AlamPusat Perdagangan Alam
Jaya
Taman Malawati 1 & 2 /
Jalan Klinik
Bandar Seri CoalfieldPusat Perniagaan Batang
Berjuntai
Taman Malawati Cergas
BB Techno ParkPusat Perniagaan Ijok
Permai
Taman Malawati Jaya
Bt 20 JeramRaja MusaTaman Malawati Utama
Bt 4 IjokRantau PanjangTaman Malinja
Bt 4,5,6,7 Jalan BernamRumah Murah TennamaranTaman Mawar Putih
Bt 4,5,6,7 Ulu Tiram JayaSaujana AmanTaman Melor
Bt 7 Dan Bt 8 IjokSaujana PerdanaTaman Melor Jaya
Bukit BadongSaujana Utama 3Taman Meranti
Bukit BelimbingSekolah KSEL / SMK
Pengkalan Permatang
Taman Merpati
Bukit KerayongSekolah Menengah TeknikTaman Mesra
Bukit MelawatiSimpang Tiga JeramTaman Muara Esbee
Bukit RotanSimpang Tiga Puncak Alam
(Mcd,Petronas)
Taman Muhubbah
Bukit Talang EstetSungai DarahTaman Mulia
Desa CoalfieldSungai Gulang-GulangTaman Murni
ECO WorldSungai JanggutTaman Nilam
Hill ParkSungai SembilangTaman Padi Emas
Hospital Tanjung KarangSungai TerapTaman Paduka
Jalan Bandar BaruSungai YuTaman Pahlawan
Jalan Besar Tanjung Karang
/Pekan Tanjung Karang
Taman Alam JayaTaman Pancaran
Jalan Jati Sungai BulohTaman Alam PerdanaTaman Pari
Jalan Jeti Tanjung KarangTaman Alam SuteraTaman Pekerti
Jalan Kelab Kampung
Kuantan
Taman AmanTaman Pelangi
Jalan Kilang Padi/ Jalan
Lengkongan
Taman Aman SuriaTaman Penggawa
Jalan Mayang RotanTaman AnggerikTaman Permai
Jalan Rawang Bt 40Taman Assam JawaTaman Pinggiran
Jalan Timur TambahanTaman BaktiTaman Purnama
Kampung Api-ApiTaman Bawal PutihTaman Raja Musa
Kampung AsahanTaman BayuTaman Raja Udang
Kampung Assam JawaTaman Bayu AlamTaman Rajawali
Kampung Bagan Sungai YuTaman Bayu MalawatiTaman Rhu

14

KUALA SELANGOR
Kampung Baru IjokTaman BelibisTaman Rhu Permai
Kampung Baru Sungai
Buloh
Taman BelidaTaman Ria
Kampung Bestri JayaTaman BendaharaTaman Ria Mas
Kampung Blok EqswTaman Bentara /KSUTaman Sahabat
Kampung Bukit CherakaTaman BudiTaman Salmon
Kampung Bukit HijauTaman BudimanTaman Sejahtera
Kampung Bukit KuchingTaman Bukit BadongTaman Sejati
Kampung Bukit Kuching
Tengah
Taman Bukit Belimbing
Indah
Taman Selangat
Kampung Hang TuahTaman Bukit JeramTaman Selesa
Kampung HarmoniTaman Bukit RotanTaman Senangin
Kampung HolmwoodTaman Cahaya IndahTaman Senohong
Kampung Hopeful / Ladang
Hopeful
Taman CempakasariTaman Sentosa
Kampung IdamanTaman DamaiTaman Seri Pertama
Kampung Jawa SelangorTaman DelimaTaman Seri Piai/ Rumah
Murah Teluk Piah
Kampung Jaya SetiaTaman Desa MahangTaman Seri Tiram
Kampung KedahTaman Desa MawarTaman Serindit
Kampung KuantanTaman Desa TamaTaman Seroja
Kampung Kuantan Palm Oil
Mill
Taman DesiranTaman Setia Budi
Kampung Lubuk JayaTaman Desiran MalawatiTaman Siakap
Kampung Parit MahangTaman EhsanTaman Sinaran
Kampung Pasific TinTaman GelamaTaman Sirambai
Kampung PasirTaman GembiraTaman Sri Alam
Kampung Pasir TuntongTaman HarapanTaman Sri Belimbing
Kampung Pecah BatuTaman HarmoniTaman Sri Berjuntai
Kampung PermatangTaman Ijok DamaiTaman Sri Bestari
Kampung SepakatTaman Ijok IndahTaman Sri Cahaya
Kampung Seri MakmurTaman Ijok JayaTaman Sri Ijok
Kampung Sri AmanTaman Ijok UtamaTaman Sri Indah
Kampung Sri SentosaTaman Ikan EmasTaman Sri Kuantan
Kampung Sri Tiram JayaTaman IlmuTaman Sri Mengkuang
Kampung SuaraTaman ImpianTaman Sri Penampang
Kampung Sungai BulohTaman Industri Alam JayaTaman Suloh Budiman
Kampung Tanjung SiamTaman Industri Bukit
Badong
Taman Suluh Bestari
Kampung Tiram Burok
/Tiram Setia (Kem)
Taman IntanTaman Sungai Buloh
Kampung Tok AdamTaman JasaTaman Sungai Sembilang
Kampung Ujung PermatangTaman Jasa SetiaTaman Suria

15

KUALA SELANGOR
Kawasan IKS/IPD Kuala
Selangor /Kuarters MDKS
Taman JatiTaman Suria Bestari
Kawasan Industri IjokTaman KamasanTaman Suria Indah
Kawasan Perindustrian
Suria
Taman KasawariTaman Tan Sri Manickavasagam
Kuarters Barat Laut Dan
Kuarters Kesihatan
Taman KelisaTaman Telaga Tujuh
Ladang Bukit PanjangTaman KenariTaman Temenggong
Ladang Kampung BaruTaman KerisiTaman Tiram Baru
Ladang Raja MusaTaman KilatTaman Tiram Utama
Ladang RiverseTaman KilauanTaman Warisan
Ladang Sungai
Buloh/Moumoth Estet
Taman Kilauan SambathanTaman Yang Ming
Ladang Sungai Rambai /
Kampung Sungai Rambai
Taman KopemaTaman Yayasan
Ladang TennamaranTaman Koperasi BenaTaman Yu
Medan Niaga Kuala
Selangor
Taman Koperasi KotaTambak Jawa
Pangsapuri SerojaTaman KrissTanah Rancangan Api-Api
Parit SerongTaman KS BotanicTanjung Keramat
Pasir PenambangTaman Kuala Selangor JayaTeluk Penyamun
Pekan Bestari JayaTaman Kuala Selangor
Permai
Teluk Piah
Pekan JeramTaman Kuala Selangor
Utama Fasa 3,4,5
UITM Puncak Alam
Pekan Lama Kuala SelangorTaman LaksamanaUnisel

HULU SELANGOR
Seluruh Prima VilleTaman Desa Sri BayuBestari Templer
Seluruh Taman Tun PerakRawang PerdanaBukit Takun Templer
Seluruh Perniagaan
Reef/Tesco
Sebahagian Bukit Rawang
Putra (FLAT)
Suasana Templer
Taman SetiaKampung Sungai Samak &
Tol Latar Highway
Heritage Templer
Taman Setia JayaPerindustrian MassalamVillas Templer
Kampung Melayu Batu 16Seluruh Taman Tun TejaEco Setia Templer
Taman Kanching JayaTempler SaujanaBandar Baru Rawang
Taman MawarDolomite Templer

16

KUALA LANGAT
Bt 7 Sijangkang & Bt 7
Sempadan
Eco SantuaryTaman Seri Medan
Bt 8 SijangkangTaman Bentara, Bt 9 Kebun
Baru
Taman Sijangkang Jaya
Bt 9 Sijangkang & Bt 9
Kampung Medan
Taman PerwiraTropicana Aman
Jalan Sijangkang Utama
 

AlYamani

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,129
Reaction score
583
Points
161
Jangan la ganggu,dah elok elok duduk rumah dia ganggu.
 

dloanman

CG Top Poster Club
Joined
Apr 15, 2012
Messages
22,228
Reaction score
1,672
Points
206
Gangguan air di 27 kawasan Kuala Langat, Sepang
MUHAMMAD AMINNURALIFF | | 20 November 2020
888578.jpg

Sebanyak 27 kawasan di Kuala Langat dan Sepang akan alami gangguan bekalan air berjadual bermula jam 9 malam, 24 November dan akan pulih sepenuhnya pada jam 5.30 petang, 25 November ini. - Gambar hiasan 123RF

KUALA LUMPUR - Sebanyak 27 kawasan di Kuala Langat dan Sepang akan mengalami gangguan bekalan air berjadual bermula jam 9 malam, 24 November dan akan pulih sepenuhnya pada jam 5.30 petang, 25 November ini.

Gangguan tersebut berlaku akibat kerja-kerja penggantian injap pada paip agihan di simpang Jalan Indah 1, Jalan B48 Pekan Sepang Lama.
Ketua Komunikasi Korporat Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd Elina Baseri berkata, penggantian infrastruktur itu juga membolehkan sistem pengagihan bekalan air berjalan lancar dan semua peralatan berkaitan sentiasa berada dalam keadaan baik.

"Penambahbaikan ini juga merupakan sebahagian usaha Air Selangor bagi meningkatkan pengalaman perkhidmatan terbaik untuk keselesaan pengguna," katanya menerusi kenyataan hari ini.

Katanya, tempoh masa gangguan dan pemulihan bekalan air adalah berbeza mengikut kawasan bergantung pada jarak lokasi premis pengguna dan tekanan air pada sistem agihan.

"Air Selangor ingin menasihatkan pengguna yang terjejas menyimpan bekalan air secukupnya dan menggunakan air secara berhemat sepanjang tempoh gangguan bekalan air berjadual ini.

"Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawang Air Selangor di www.airselangor.com dan pengguna juga boleh merujuk kesemua saluran komunikasi rasmi kami seperti aplikasi Air Selangor, Facebook, Instagram dan Twitter atau hubungi Pusat Perhubungan Air Selangor di talian 15300," katanya.


Info kawasan terlibat
Wilayah Kuala Langat
Kampung Kundang
Kuarters Estate Gadong
Kampung Batu Untung
Tanjung Sepat New Village
Kampung Batu Laut
Taman Batu Untung
Taman Pelangi
Ladang Batu
Taman Tanjung
Taman Tanjung Sepat Indah
Kampung Orang Asli Tanjung Sepat
Taman Mutiara
Ladang Bedford
Kampung Tanjung Sepat Darat
Kampung Tumbuk
Kampung Tanjung Layang
Berek Polis Tanjung Sepat
Taman Kanchong Laut

Wilayah Sepang
Kampung Bukit Bangkong
Kampung Hulu Teris
Kampung Ulu Chuchoh
Kampung Orang Asli Bukit Bangkong
Tanjung Rhu
Pekan Sungai Pelek
Kem PKLS Hazliza Ulu Teris
Taman Seri Sungai Pelek
Kampung Baru Sungai Pelek

 
Sponsored Post
Top
Log in Register