BTC USD 62,429.0 Gold USD 1,762.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

(Gambar) UPDATE: 19.2.2011 - Proton Satria Neo R3 CPS Rs

mr_x6006

Legendary Member
Joined
Sep 26, 2009
Messages
14,719
Reaction score
282
Points
131
picture048y.jpg



picture045ui.jpg





Klu sesape yg dah pegi kat KLIMS 2010, korg mesti tau kan yg R3 skrg dah bnyk bikin keta2 power spt Satria Neo CPS Turbo & Satria Neo R3 Lotus Racing...

Sesape yg mengikuti perkembangan R3 Division, skrg diorg tgh rancak membina 'senjata' trbaru mereka based from SATRIA NEO CPS.. :)cgrock

R3 namakan Neo CPS ni sbg NEO CPS RS...

Ni de beberapa pic menarik yg telah 'leaking' :)cgrock kat internet baru2 ini..


2nl92f2ffn3dnkn8rln4nfe2ss.jpg



un9lsdfnskuud2feef3988rks8.jpg



3fffjsfsf2ln8n282f84rnj2e9.jpg


Mengikut sumber, Neo CPS RS ni brkongsi spec hampir sama dgn NEO R3 Lotus Racing.. W/bgaimanapun Neo ni x dilengkapi dgn suspension OHLINS & brek AP RACING..

Aku rasa R3 x pasang suspension tu coz nak kurangkan harga keta ni.. huhu :)cgrock


Engine:

- 1.6 litre CamPro CPS from the Satria Neo R3 Lotus Racing
- Outputs 145hp (108kW) @7,000rpm and 168Nm @ 5,000rpm.

Exterior:

- Colour: Metallic Red (R3 skrg dah layan kaler2 lain slain hitam)
 
Last edited:
Sponsored Post

demise_u

Super Active Member
Joined
May 11, 2008
Messages
6,049
Reaction score
101
Points
73
canggih R3. tapi belakang sempit sangat la. phase off je buat neo besar sikit cam golf pastu wat cenggini
 

mr_x6006

Legendary Member
Joined
Sep 26, 2009
Messages
14,719
Reaction score
282
Points
131
canggih R3. tapi belakang sempit sangat la. phase off je buat neo besar sikit cam golf pastu wat cenggini

Betui tu bro, aku dulu mmg nak beli Neo ni..

Tp dia punye seat blkg tu TERSANGAT la sempit.. :eek:

Selesa lg Satria lama..

Pe pun, tahniah kpd R3 yg bnyk mdesign bkit canggih kat keta Proton..
 

qba437

CG Top Poster Club
Joined
Oct 20, 2008
Messages
32,537
Reaction score
92
Points
120
kejap lagi ada la orang yang akan kutuk proton...:))
 

-RIZUAN-

CG Top Poster Club
Joined
Mar 5, 2008
Messages
20,958
Reaction score
639
Points
161
aku nak kutuk dulu..hahaha

proton neo tk best

proton saga magma the best
 

zamreda

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
Betui tu bro, aku dulu mmg nak beli Neo ni..

Tp dia punye seat blkg tu TERSANGAT la sempit.. :eek:

Selesa lg Satria lama..

Pe pun, tahniah kpd R3 yg bnyk mdesign bkit canggih kat keta Proton..

aku pernah naik kereta honda crx gak...melipat kaki aku kat blkg..:">:">:">

klau neo Rm 30k..boleh..

nie stkat Rm 60k...perghh..tak sepadan..#:-S#:-S#:-S#:-S
 

nuex

Active+ Member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
4,039
Reaction score
33
Points
30
satria neo ni buat racing..patut buat 2 seat je..xyah ada seat blakang..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register