Gambar terbaru planet Mars

CG Sponsors




lunassp

Active Member
Joined
Jan 16, 2010
Messages
1,396
Reaction score
28
Points
30







Gambar terbaru Mars yang diambil menggunakan kamera super canggih dari ketinggian 300KM
:)cgrock
 
Sponsored Post

fadlie

Active Member
Joined
Jul 7, 2008
Messages
1,993
Reaction score
4
Points
25
Apa nama kamera tu?
Gambar paling bawah tu dalam cleanroom.. and telescope tu nama Kepler.. tapi orbit dia heliocentric, camner dpt 300km altitud tu?
 

WangEmas

Active+ Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
3,519
Reaction score
55
Points
30
US kata dah hantar robot ke marikh, ape cite.. ke robot tu dah terbakar? :))
 

fadlie

Active Member
Joined
Jul 7, 2008
Messages
1,993
Reaction score
4
Points
25
US kata dah hantar robot ke marikh, ape cite.. ke robot tu dah terbakar? :))
Rover lg tepat..
Sekarang terbenam dalam pasir.
Dua tayar dah out, tinggal 4 je so susah nak keluar dari pasir tu.
Pasir marikh dah banyak melekat pada solar panel menyebabkan power kurang..
Tak lama lagi out la..

Tapi ok la, mission asal 3 bulan je.. tp skrg dah bertahun..
 

selambeyaya

Super Active Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
5,101
Reaction score
13
Points
65
mcm menunjukkan ada tumbuhan je dkt situ..
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,349
Reaction score
462
Points
86
US = terrer dlm bikin filem Hollywood ..
p/s: teringat kes "USA Moon Hoax" .. buat dlm studio pastu claim dah landing @ Bulan .. kencing kuat la US nih ..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register