gambar rumah 4 tingkat dibina atas tanah seluas parking 3 kereta..

CG Sponsors




atie

Fun Poster
Joined
Apr 10, 2008
Messages
169
Reaction score
0
Points
10
utk opis sesuai ar kot..mcm xsesuai jer wat rumah..sempit..
 
Sponsored Post

syahays

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2010
Messages
23,441
Reaction score
50
Points
120
kalau kat taman perumahan or bandar kene ikut fasad bangunan... klu piawaian daerah tersebut mengatakan paling tinggi boleh dibina 2tingkat maka rumah lain xleh lebey 2tingkat... kalau buat 3 tingkat jugak maka pelan bangunan tak diluluskan oleh pihak PBT

ler..den baru tau...
igt suka2 je nk bp tingkat..asal ada duit..huhu
 

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,493
Reaction score
117
Points
73
cun design dia, ruang tk perlu luas, tp utilize ruang yg ada
 

namaku

Banned
Joined
Dec 30, 2010
Messages
1,910
Reaction score
19
Points
25
best ni kalau buat kat bukit bintang
 

mollucs

Fun Poster
Joined
Dec 8, 2010
Messages
868
Reaction score
3
Points
15
Aku nk buat mcmni la..tanah dh ade..nk cr plan je ni...
 

otaipc

Fun Poster
Joined
Aug 2, 2008
Messages
893
Reaction score
1
Points
15
tgokla lokasi die..jiran2 die sume pncakar langit..xde hal la stakat 4 tgkt...
 

Dzil77

Active Member
Joined
Dec 7, 2007
Messages
1,908
Reaction score
1
Points
20
Kalau dkat malaysia xbleh buat.. sbab JKR & PBT cuma benarkan bangunan dibina dlm jarak 60 kaki dari garisan tengah jalanraya..
Kalau tanah ni dkat simpang jalan lagi la xbleh bina bangnan kekal.. :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register