Gambar Kereta Proton Saga Baru, Bentuk Lebih Moden

Recommended Brokers


Latest Threads

psx_dream87

Super Active Member
Joined
Feb 10, 2011
Messages
6,931
Reaction score
13
Points
38
Location
---- soul society ----
saga terbaik... aku punya 1st gen launching je terus beli.. smp la dijual awal tahun ni.. tak pernah bg masalah.. myk jimat even dlm bandar/long distance..

kabin spacious.. bonet luas.. bunyi luar pun boleh kata tak bising msk ke dalam kabin mcm certain perodua.. langgar lubang pun dup dup je.. tak mcm perodua bergegar abis.. hihiiii

sekali je harness utk hazard light terbakar sb lama sgt di biar on.. tu je pyakit saga 1st model BLM..
aku pun sama model BLM tahun 2010..tahun lepas dah jual

masalah yg aku tak puas hati satu je kot

bearing tayar selalu buat hal

lain-lain so far ok..dah banyak tahun sedap lagi bawak

cuba bro try bawak myvi yang dah banyak tahun :D
 
Sponsored Post

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,487
Reaction score
121
Points
63
padan dengan harga.. :)
 

iwak

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,580
Reaction score
37
Points
0
Beli saga ni puas hati. Berbaloi dgn harga
 

aizatnaser

Fun Poster
Joined
Jul 23, 2010
Messages
246
Reaction score
7
Points
0
aku pun sama model BLM tahun 2010..tahun lepas dah jual

masalah yg aku tak puas hati satu je kot

bearing tayar selalu buat hal

lain-lain so far ok..dah banyak tahun sedap lagi bawak

cuba bro try bawak myvi yang dah banyak tahun :D
Betul2... Saya punya saga FL dulu pun Bearing tayar belakang banyak kali rosak dan bila lambat tukar break pump spring akan jem.... Tak pasti apa puncanya... tp Saga 2019 nie break depan dan belakang dah lain.. size pun besar sikit.
 

aizatnaser

Fun Poster
Joined
Jul 23, 2010
Messages
246
Reaction score
7
Points
0
Saya dah besa bawa banyak jenis kereta dari jenis mewah sampai bezza proton kancil axia kelisa semua.

Bagi saya nak compare

Proton dan bezza

Stereng bezza lebih ringan dari proton

Body bezza pun lagi ringan dari proton

Juga bezza lagi jimat minyak dari proton

Tapi proton pun walaupun stereng berat body berat

Tapi bab minyak pun masih jimat dibanding kete lain

Cuma ngan bezza

Proton kalah bab minyak
Tapi dikatakan Proton dah ringankan sikit hydraulic stereng dia... lebih ringan dr versi sebelum nie...
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,475
Reaction score
108
Points
63
Aku pakai saga flx sebagai kereta pertama yg beli sendiri..

Mmg berbaloi dgn harga
 
Sponsored Post
Top
Log in Register