Gaji tetap Carol Bartz, CEO Yahoo.com hanya satu juta dolar

CG Sponsors




underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,478
Reaction score
4,238
Points
196


SEATTLE,15,jan Yahoo telah memilih Carol Bartz sebagai CEO baru mereka menggantikan Jerry Yang, sebagai salah satu cara meningkatkan web pencarian yang kini mengalami masa sulit di tengah persaingan sengit.

Carol Bartz (60) menerima tawaran dari Yahoo yang memilihnya berdasarkan pengalamannya memimpin perusahaan software, Autodesk. Selain Bartz, Yahoo memiliki calon CEO lainnya, yakni mantan CEO American On Line, Jonathan Miller serta mantan CEO Vodafone, Arun Sarin.

Kehadiran Bartz telah membuatkan beberapa tokoh besar Yahoo akan angkat kaki bersama Jerry Yang. Di antara mereka termasuk Presiden Gruop Yahoo, Sue Decker.

Bartz akan menjadi CEO pada masa kini sebelum perusahaan ini dibeli oleh Microsoft.

Jerry Yang memegang jabatan CEO Yahoo sejak 2007 menggantikan Terry Semel kini akan kembali ke jabatannya semula sebagai Chief Yahoo dengan fokus pada strategi dan produk baru.

Carol Bartz akan menerima gaji tetap 1 juta dollar. Tambahan dengan hak lain seperti pembayaran cash, saham dan bonus yang mencapai 4 juta dollar. Bila dihitung, Carol Bartz akan memiliki pendapatan sebagai CEO Yahoo dengan nilai 19 juta dollar.

Beliau juga menerima 5 juta saham sebagai permulaan . Bonus 4 juta saham ditambah jika prestasinya meningkat.



untung yerk saper jadi ceo,
tapi jangan kena kes fitnah rasuah dah.
silap haribulan kena masuk jel
:-? :eek:
 
Sponsored Post

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Gaji bulan ker tahun nie?
 

adioz88

Super Active Member
Joined
Jun 15, 2008
Messages
6,659
Reaction score
11
Points
65
gaji padan dengan usaha dia yang kena kaw2 untuk selesaikan masalah yahoo
 

fizdane

Fun Poster
Joined
Mar 12, 2006
Messages
633
Reaction score
0
Points
10
biasa kalau org putih dia kira gaji setahun.
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
tak kaya juga, sebab dia hanya taraf ceo dan hanya dibayar sebagai gaji.
Kalau nak betul-betul kaya kena buka syarikat sendiri :D
Aku bukak Syarikat sendiri jugak.....:-?

Tak kaya2 pun....:(:)(:)(:)(:)((
 
Sponsored Post
Top
Log in Register