BTC USD 28,454.8 Gold USD 1,975.59
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Gadis bakal duduki SPM hilang

TT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgem
Messages
166,138
Joined
Jan 13, 2009
Messages
166,138
Reaction score
22,840
Points
1,831
Awards
1
image.jpg

Nor Atiqah yang bakal menduduki peperiksaan SPM pada November ini dipercayai hilang sejak lebih dua minggu lalu.

KUALA KRAI - Seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Dabong, Nor Atiqah Jaafar, 17 yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) November ini dipercayai hilang sejak dua minggu lalu.

Abangnya, Azrul, 24, berkata, keluarganya terlalu bimbangkan keselamatan anak ke-10 daripada 11 beradik itu kerana telah mencarinya di merata tempat namun gagal menemuinya.

Menurut Azrul, dia sendiri menghantar Nor Atiqah ke Stesen Kereta Api Bertam Baru, seperti biasa setiap kali adiknya itu kembali ke asrama dan melihat sendiri adiknya itu menaiki kereta api pada 10 Oktober lalu.

"Selepas hantar adik ke stesen kereta api, saya dan keluarga anggap dia sudah berada di sekolah. Bagaimanapun, seminggu selepas itu, gurunya datang ke rumah dan beritahu adik saya sudah seminggu tidak ke sekolah.

"Selepas dikejutkan dengan maklumat itu, kami telah cuba pelbagai cara untuk mengesan adik sehingga kini. Kami cari di Jelawang dan Gua Musang, malah turut guna cara alternatif iaitu perubatan Islam termasuk solat hajat tetapi belum berhasil setakat ini," katanya.

Tambah Azrul, Nor Atiqah tidak mempunyai masalah dengan ahli keluarga dan lebih membimbangkan keluarganya kini adalah ibunya kurang selera makan dan tidak lena tidur sejak kehilangan adiknya itu.

Katanya, adiknya itu juga tidak pernah memaklumkan sama ada mempunyai masalah dan keadaan itulah yang benar-benar membimbangkan mereka sekeluarga.

"Kami amat berharap adik pulang ke pangkuan keluarga dan sempat menduduki peperiksaan SPM. Kami risau masa depannya gelap jika terlepas menduduki peperiksaan penting itu.

"Kerana itu saya rayu orang ramai yang tahu lokasi Nor Atiqah ketika ini agar menghubungi balai polis berdekatan atau hubungi kami melalui abang saya, Norhisyam, 34 di talian 014-829 1208," katanya.

Azrul juga merayu Nor Atiqah pulang ke pangkuan keluarga jika terbaca berita ini kerana dia sekeluarga amat bimbangkan keselamatan adiknya itu.

Sementara itu, seorang lagi abang Nor Atiqah, Norhisyam memberitahu, ketinggian adiknya adalah 121.92 cm, berkulit kuning langsat dan berambut panjang paras pinggang.

Norhisyam memaklumkan, adiknya itu memakai seragam sekolah dan membawa beg sandang ketika keluar rumah untuk kembali ke asrama dan keluarganya telah membuat laporan polis pada 12 Oktober lalu.


http://www.sinarharian.com.my/edisi/kelantan/pelajar-bakal-duduki-spm-hilang-1.328180
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Top
Log in Register