Gadai emas 916 di arrahnu tapi jadi 835

Recommended Brokers


Boy99

Freshie
Joined
Sep 13, 2017
Messages
20
Reaction score
0
Points
3
Ar rahnu under koperasi saya tak pernah try tapi pernah tanya.kalau ar rahnu bank rakyat dan agrobank tempat saya memang dorang tak terima emas kosong.

Pendapat saya kalau nak gadai lebih baik buat di ar rahnu under koperasi kerana dorang terima semua jenis emas,tak downgradekan emas kita,boleh dapat pinjam lebih tinggi,proses mudah dan paling penting takde rekod ccris.

Saya dak serik dengan ar rahnu kat mana2 bank kerana banyak penipuan tersembunyi.
dahlah emas didowngradekan, pinjaman rendah, proses rumit dan paling tak suka ada rekod ccris sedangkan kita pinjam bercagar bukan cagar air liur.

Kita pajak emas bukan takde duit cuma nak besarkan bisnes dan sayang nak jual sebab ada sentimental value :D
Betul tu...tujuan beli emas ni memang tok jadi penyelamat waktu nk kembangkan bisnes...pas ni bole tmbah beli lelong punya
 
Sponsored Post

markotigo

Freshie
Joined
Dec 15, 2018
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Salam

Maap nak tanya semalam aku gadaikan rantai, cincin yang aku beli untuk di jadikan modal projek..

Masalahnyer bila aku tengok resit tu arrahnu tu..rantai memang dia tulis 916 tapi cincin aku dia letak emas 835...

Aku masih simpan resit cincin yang aku beli dulu tertulis 916...mane satu yang betul ni? Aku kena tipu oleh kedai emas ke atau aku di tipu arrahnu tersebut? Chaturbate Xnxx Tubegalore

Atau aku yg xtahu pasal emas ni?
kalau kedai emas yg kecik2 tu memang biasa kena tipu
 
Sponsored Post
Top
Log in Register