BTC USD 48,295.2 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

FX Solutions ?? InterbankFX

sposeng

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2008
Messages
651
Reaction score
3
Points
15
Salam buat semua,

Mohon tunjuk ajar. Sekarang aku guna FX Solutions utk live trading. Kadang2 ada masalah nak login dan nak execute trade semasa price tengah laju. Pas tu dengar citer Interbank lagi ok. Ada sapa2 yg guna FX Sol dan Interbank yang nak share??

Kalau Interbank lg ok, ingat nak switch lah guna Interbank. Lg pun mmg chart aku refer MT4.
 
Sponsored Post

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
Salam buat semua,

Mohon tunjuk ajar. Sekarang aku guna FX Solutions utk live trading. Kadang2 ada masalah nak login dan nak execute trade semasa price tengah laju. Pas tu dengar citer Interbank lagi ok. Ada sapa2 yg guna FX Sol dan Interbank yang nak share??

Kalau Interbank lg ok, ingat nak switch lah guna Interbank. Lg pun mmg chart aku refer MT4.

Saya pernah menggunakan kedua2 platform ini. Komen saya

FX Sol

Spread yang konsisten tapi kalo sapa suka float memang teruk kalo guna platform nih

IBFX

Kelemahan ketara waktu news dimana spread akan menjadi besar

Masalah nak order waktu market tgh laju.... semua broker sama ajer.. akan requote
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
I dont think FXsol is good.
Saya sampai sekarang trade ngan Fxsol sebab senang urusan tapi pengambilan swap die tak tetap ade mase tinggi ade mase rendah.Dan jika sedara men teknik hedging FXsol is worser than you think bile hedging equity masih bergerak.
(saye trade live on fxsol and charting on many brokers interbank too dan saye setuju pendapat jejantas)
 

sposeng

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2008
Messages
651
Reaction score
3
Points
15
Thanks sbb response berkenaan hal ini.

Satu perkara lg, untuk broker yg gunakan MT4 as trading platform,ada masalah tak dari segi nak login.

Contohnya mcm skrg ni,dari td tak dpt2 nak login GTSpro. Sejak kebelakangan ni kerap sgt jadi mcm ni. Ingatkan sebab slow internet connection.

Boleh rekomen kan saya satu broker yg u all rasa paling baik?

Satu perkara ni,saya ni mmg blur sikit dgn term2 forex tu. Apa yang dimaksudkan dgn float dan swap tu?
 

abumira

Freshie
Joined
Jan 5, 2009
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Assalamualaikum?

bro2 sekalian aku skrang tgh trade pkai demo kat interbank selalu default or hange naper yer...

aku tgok dier punyer award byk ok ker interbank(ibfx) ni... mohon pandangan dari otai2 n elders kat sini....

Jazakallah...
 

waza

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2008
Messages
896
Reaction score
11
Points
15
Salam.. Blh guna broker Insta.

Senang nak depo n withdraw. Leh contact IB or refer thread ni Thread IB Insta

INSTA


Klau FXCM takde requote tp nak depo kena TT.
 
Last edited:
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21444
USD / JPY
109.375
GBP / USD
1.41011
USD / CHF
0.90168
USD / CAD
1.21083
EUR / JPY
132.830
AUD / USD
0.77758

CG Sponsors




Top
Log in Register