Fx GATHERING

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

SHAMX777

Junior Member
Joined
Dec 14, 2008
Messages
78
Reaction score
56
Points
16
Aku sungguh menyampah kalau aku cerita jer kerja aku Trade Forex kat rumah kepada orang lain... mulalah orang tu tunjuk muka sceptical. Yang tak tahu menahu pasal forex tu mulalah berprasangka buruk tanpa usul periksa.

Bukan setakat orang lain... sahabat handai... keluarga sendiri pun kadang2 macam tu. Teruk sangat ke jadi Full Time Trader nie??? Kacau orang lain ke? Menyusahkan orang lain ke? Pelik sungguh.

Selalunya orang luar pandang kita macam orang yang malas nak bekerja... depa semua tak tau yang kita nie sebenarnya lagi rajin bekerja... rajin buat research... belajar itu dan ini... test itu dan ini... kadang2 terlebih2 masa bekerja... sampai tidur tak cukup pun ada.

Ada yang beranggapan kita nie macam katak di bawah tempurung... tak tahu apa yang berlaku di dunia luar... sebab memerap di rumah memanjang. Mereka tak tahu yang sebenarnya kita lebih tahu bermacam hal sebab kita peka terhadap BERITA SEMASA... bukan setakat Malaysia... malahan SELURUH DUNIA punya berita.

Ada yang cakap kita ini anti-social. Tak suka bergaul... dunia sendiri dengan menatap komputer sahaja. Kawan2 semuanya di ALAM MAYA... ALAM CYBER. Kawan betul sikit jer.

Kesimpulannya... kebanyakkan orang luar beranggapan NEGATIVE terhadap Fx Traders.

Inilah yang aku sedang usahakan sudah sekian lama. Di Forex Factory... dah banyak kali aku organized GATHERING. Untuk traders2 bersua muka bersuai kenal... bertukar2 pendapat dan pengalaman secara face to face.

Ramai yang cakap... tak perlu itu semua... dalam forum jer dah boleh. Up to you lah... tapi bagi aku... memang banyak yang aku belajar daripada jaringan labah2 dunia ini... bermacam2!!! Tapi tak sama dengan ilmu yang di perolehi secara face to face. Boleh dikatakan 50% ilmu aku diperolehi daripada INTERNET... 50% lagi daripada bergaul, berborak, bersua muka dengan traders2 yang lain.

Tujuan aku membuka thread ini adalah untuk menggalakkan sesama kita untuk selalu buat GATHERING. Kalau orang lain sukar untuk menerima kita... kita sendiri kena kuat dan saling membantu antara satu sama lain. Wujudkan komuniti kita sendiri. Kita memang kuat di alam cyber... tetapi kita lemah di dunia sebenar di bumi Malaysia ini.

Banyak traders nak senyap2 jer... aku pun macam tu dulu... tapi sekarang aku lebih gembira kerana ramai kawan yang sekepala serata Malaysia dan Dunia.

Korang nak takut apa??? Kalau korang takut maknanya korang rasa korang buat bender yang salah. Kalau rasa salah... berhenti! Cari kerja lain.

Ini hanyalah luahan hati aku. Diharapkan kita semua bukan sahaja beramah mesra di alam cyber sahaja... kita beramah mesralah di dunia sebenar.
 
Sponsored Post

cput

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
6,549
Reaction score
5
Points
65
setuju..

**bleh ke ckp cmtue, put bukan forexian**
 

sedanfx

InstaForex Official, Introducing Broker
Platinum Member
Joined
May 31, 2007
Messages
6,360
Reaction score
193
Points
78
ai kalo kat kelate, ore gerun & kagum kalo duk umah je trade fx, tapi leh pero anak bini keto... kawe pun rasa nk duk umah je... tapi xpela keje pun leh morex 24jam jgk. :D
 

puterasizuka

Fun Poster
Joined
Nov 12, 2008
Messages
482
Reaction score
1
Points
15
salam,tabik la ngan brader sham..
saya belajogak leh x ngan bro sham..
sbb saya nie baru lagi ..baru nak berjinak2 dalam fx nie, saya dengar
ramai yang dah jadi Ftt.. kalau leh saya nak gak jadi macam diorang,
so diharapkan bro sham leh la mengajar saya ...
 

JaMeQ

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 15, 2007
Messages
16,164
Reaction score
102
Points
123
Agreed!!:)cgrock:)cgrock:)paid

so bila nak buat...nak gak jumpa otai2 forex menuntut ilmu memorex lebih kurang...:D
 

akay

Banned
Joined
Jan 30, 2008
Messages
14,865
Reaction score
17
Points
115
Agreed!!:)cgrock:)cgrock:)paid

so bila nak buat...nak gak jumpa otai2 forex menuntut ilmu memorex lebih kurang...:D
jameq..
bila nak ajar aku depo lam akaun :)
 

Dr_cryonic

Fun Poster
Joined
Dec 20, 2008
Messages
159
Reaction score
13
Points
15
Boleh Bro, saya ni kalau Bab2 gathering sentiasa on je.
Biasanya manusia ni suka komplen benda yang bukan mereka tahu sangat pun, atau pun tahu sikit2. Sama lah, yang mengkomplen ni biasanya orang yang terlebih pandai (Gaji riban2) atau pun yang kurang pandai, butang start windows pun xtahu.
 
Last edited:

sedanfx

InstaForex Official, Introducing Broker
Platinum Member
Joined
May 31, 2007
Messages
6,360
Reaction score
193
Points
78
gathering puak kelate fx club ada sokmo setiap khamis mlm, jumaat mlm di wisma pokok getah, kube kerian, kb. harap maklum kpd trader2 kelate. :D
 

bujal38

Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
2,097
Reaction score
370
Points
41
Aku sungguh menyampah kalau aku cerita jer kerja aku Trade Forex kat rumah kepada orang lain... mulalah orang tu tunjuk muka sceptical. Yang tak tahu menahu pasal forex tu mulalah berprasangka buruk tanpa usul periksa.

Bukan setakat orang lain... sahabat handai... keluarga sendiri pun kadang2 macam tu. Teruk sangat ke jadi Full Time Trader nie??? Kacau orang lain ke? Menyusahkan orang lain ke? Pelik sungguh.

Selalunya orang luar pandang kita macam orang yang malas nak bekerja... depa semua tak tau yang kita nie sebenarnya lagi rajin bekerja... rajin buat research... belajar itu dan ini... test itu dan ini... kadang2 terlebih2 masa bekerja... sampai tidur tak cukup pun ada.

Ada yang beranggapan kita nie macam katak di bawah tempurung... tak tahu apa yang berlaku di dunia luar... sebab memerap di rumah memanjang. Mereka tak tahu yang sebenarnya kita lebih tahu bermacam hal sebab kita peka terhadap BERITA SEMASA... bukan setakat Malaysia... malahan SELURUH DUNIA punya berita.

Ada yang cakap kita ini anti-social. Tak suka bergaul... dunia sendiri dengan menatap komputer sahaja. Kawan2 semuanya di ALAM MAYA... ALAM CYBER. Kawan betul sikit jer.

Kesimpulannya... kebanyakkan orang luar beranggapan NEGATIVE terhadap Fx Traders.

Inilah yang aku sedang usahakan sudah sekian lama. Di Forex Factory... dah banyak kali aku organized GATHERING. Untuk traders2 bersua muka bersuai kenal... bertukar2 pendapat dan pengalaman secara face to face.

Ramai yang cakap... tak perlu itu semua... dalam forum jer dah boleh. Up to you lah... tapi bagi aku... memang banyak yang aku belajar daripada jaringan labah2 dunia ini... bermacam2!!! Tapi tak sama dengan ilmu yang di perolehi secara face to face. Boleh dikatakan 50% ilmu aku diperolehi daripada INTERNET... 50% lagi daripada bergaul, berborak, bersua muka dengan traders2 yang lain.

Tujuan aku membuka thread ini adalah untuk menggalakkan sesama kita untuk selalu buat GATHERING. Kalau orang lain sukar untuk menerima kita... kita sendiri kena kuat dan saling membantu antara satu sama lain. Wujudkan komuniti kita sendiri. Kita memang kuat di alam cyber... tetapi kita lemah di dunia sebenar di bumi Malaysia ini.

Banyak traders nak senyap2 jer... aku pun macam tu dulu... tapi sekarang aku lebih gembira kerana ramai kawan yang sekepala serata Malaysia dan Dunia.

Korang nak takut apa??? Kalau korang takut maknanya korang rasa korang buat bender yang salah. Kalau rasa salah... berhenti! Cari kerja lain.

Ini hanyalah luahan hati aku. Diharapkan kita semua bukan sahaja beramah mesra di alam cyber sahaja... kita beramah mesralah di dunia sebenar.
hehe... ok aje nak wat gathering etc...stakat ni kawan kawan yg aku kenal through fx ni, tak mengecewakan(best best semua!),walaupun ada la juga yg macam hare (adat la, ada nila setitik dalam susu yg setempayan)

setuju wat gathering....back to Malaysia...ujung thn ni....leh je nak join gathering
(1 je masalah aku, aku tak tau jalan KL nih...slalu sesat banat...tapi leh je cari arah tujuan)
:)cgrock for gathering
 

SHAMX777

Junior Member
Joined
Dec 14, 2008
Messages
78
Reaction score
56
Points
16
ForexFactory

GATHERING

Last gathering for this year

At my house in SENTUL,KL.

All day and night.

Chances to chit chat Forex LIVE face to face with other traders all around Malaysia. Get out of your house and start socializing!!! Who knows your neighbour might be a Forex Trader too

Pot Luck Style.
Bring your own food and drink to share.

Just gimme a call if you wanna join us.

SHAMX
013-2491533

p/s: Part of my mission to promote a healthy lifestyle to Malaysian Traders and to eliminate negative aura and perception from others towards us (traders).
Tersebut adalah announcement aku dalam ForexFactory thread Malaysia. Aku mulakan langkah pertama di sini... selepas ini... aku harapkan semakin ramailah kawan2 kita yang akan buat GATHERING... together we grow and evolve. Buakn niat aku nak promote apa2 semasa Gathering... korang tengok sendirilah... aku dah buat benda2 macam nie sudah sekian lama. Aku cuma mahu traders2 Malaysia ini celik mata bukan sahaja terhadap monitor komputer malahan dunia luar. Kenali traders2 yang lain.

Dah banyak aku organized GATHERING... bermacam2 orang dah jejak kaki di rumah aku nie... serata Malaysia... daripada Singapore pun ada... daripada overseas pun ada. Melayu... Cina... India... campur2... orang putih... semua ada!!! Sebab itulah ilmu aku mengenai Forex ini semakin lama semakin bertambah2 untuk kebaikkan diri sendiri juga... lepas tu dikongsikan dengan orang lain untuk sama2 berjaya.

Bak Mutiara Kata: AKU TAK AKAN BETUL2 BERJAYA SELAGI ORANG2 DISEKELILING AKU TIDAK BERJAYA.



GATHERING

Jom lepak2 kat rumah saya Sabtu ini bersamaan 27th Disember 2008. Semua di jemput datang... borak2 Forex ke... tengok movie ke... suai kenal bersama traders lain FACE TO FACE.

Rumah saya di SENTUL, KL. Tepon kalau nak datang... join sekali dengan bebudak ForexFactory.

POT LUCK style... bawak makan minum sendiri. Share2.

No tepon ada kt bawah tu.​
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register