Funder / Investor di perlukan untuk projek borong baju Melayu pada Ramadhan 2014

Recommended Brokers


iswadis

Active Member
Joined
Mar 22, 2008
Messages
1,436
Reaction score
0
Points
20
Nasib sye x join dgn Mamat ni...dh kena kes bakeri..tu sye x join..
 
Sponsored Post

ThereBeDragon

Permanently Banned
Joined
Dec 19, 2013
Messages
1,582
Reaction score
6
Points
25
berhati2 dengan JV nie...bukan senang nk cari partner yg ok..

kalu partner jika kita baru tanya sikit dah tergolek, elok jauhkan..
 

onewafer

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
10,549
Reaction score
249
Points
123
Trauma aku dgr kes jual baju utk ramadhan macamni.. Terkena 2014.. ****** pny org niaga.. X pandai jgn niaga.. Niaga ni effort dia 200% lbih dr mkn gaji.. Otak pn kene cepat bkn perlu cerdik.. Kena cepat dn pndai buat decision.. ******.. 20k aku bagi tanpa prejudis.. Kudis yg di beri.


Mcmana sampai 20k ni? Kalo tak kenal
rapat, 2k pun berkira-kira nak bagi.
Inikan pula 20k...

Masak kita kalo kena macam ni.:(scam
 

ThereBeDragon

Permanently Banned
Joined
Dec 19, 2013
Messages
1,582
Reaction score
6
Points
25
Mcmana sampai 20k ni? Kalo tak kenal
rapat, 2k pun berkira-kira nak bagi.
Inikan pula 20k...

Masak kita kalo kena macam ni.:(scam
thread sebelah rm65K minimum, lagi kentang.

bila tanya, semua nak kena PM, kena tinggal no phone..cakap situ tak mau, semua nk kena hadap bigboss dia

projek buat poster 3D, modal nk run kompeni RM30 juta!! buat poster 3D modal RM30 juta. kentang beb!!

bila tanya soklan presure sikit dah, tuan tanah tergolek terguling-guling, meroyan sana sini...aduh..tepuk dahi aku.. :eek::eek:
 

onewafer

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
10,549
Reaction score
249
Points
123
thread sebelah rm65K minimum, lagi kentang.

bila tanya, semua nak kena PM, kena tinggal no phone..cakap situ tak mau, semua nk kena hadap bigboss dia

projek buat poster 3D, modal nk run kompeni RM30 juta!! buat poster 3D modal RM30 juta. kentang beb!!

bila tanya soklan presure sikit dah, tuan tanah tergolek terguling-guling, meroyan sana sini...aduh..tepuk dahi aku.. :eek::eek:


Tu bukan tt tapi ttt.

Tuan Thread Tipu...
 

onewafer

Legendary Member
Joined
Feb 5, 2014
Messages
10,549
Reaction score
249
Points
123
haritu dah tulis, tapi thread mungkin kat tempat lain. ni aku nak tulis sekali lagi. sebagai ingatan kepada kengkawan yang mungkin berminat nak melabur disebabkan pulangannya yang amat lumayan.

1. TT ni orang baru. bukak pulak JV saiz besor. jenis ratus ribu punya modal. bukan nak menidakkan TT meniaga atau cari modal kat sini. dan bukanlah sebab TT ni baru lagi, so takleh nak meniaga. tapi, sebagai langkah berhati2, minta la kepada yang berminat, kenal elok2 dulu ngan TT. rumah di mana. keluarga di mana. bisnes di mana. makan di mana. kampung di mana. dan segala yang perlu bagi mengelakkan masalah di kemudian hari.

2. barangkali dalam kontrak perjanjian ada sebut pasal keuntungan, tapi dekat page 1, TT siap dah sebuut. 1 lot, bagi untung 6k. ni perniagaan. dan dalam perniagaan ada turun naiknya. kita mungkin menjangka akan dapat untung. akan sukses. tapi siapa tahu di hari mendatang. macam2 boleh terjadi. jangan kalau nanti TT bagi untuk seratus ringgit, ramai pula yang mengungkit. so, kaji terlebih dulu.

3. tempoh masa TT bagi sehingga penghujung Mac ni agak fishy. bukan fishy apa. tapi, banyak kes yang berlaku, sebab nak kumpul duit cepat, so, bagi tempoh masa. dan para pelabur yang memandang keuntungan segera akan cepat melabur disebabkan tempoh yang terhad. masa berfikir sebaiknya tu dihadkan. Macam2 boleh jadi selepas tarikh tutup. dan aku nak tulis siap2 kat sini. kot la modal tak cukup nanti, apakah TT akan lanjutkan lagi tempoh masa. kita tengok sama sama.

4. Nak meniaga tak salah. nak cari modal tak salah. di CG ni pun memang dah banyak juga orang buat gini. yang berjaya ada. yang tak berjaya pun ada. risiko masing2 faham. tetapi, sebagai salah sorang ahli CG, aku rasa perlu dituliskan ingatan ini. sekurang-kurangnya, ada la terlintas nak berfikir lebih sedikit sebelum jv bersama tt.

sekian. selamat menunggu keuntungan. atau peleburan.


Contoh2 peringatan yang dah diberi.
Pun ada lagi yang terkena. Adoyai...
 

abg_sinchan

Fun Poster
Joined
Apr 16, 2008
Messages
507
Reaction score
3
Points
20
masuk bulan ramadhan teringat pulak aku dengan kes ni.

pada teman-teman semua tolong berhati2 sekiranya ingin join venture di carigold ni mmg byk penipu dr yg jujur.ini salah satu cth join venture yg menipu.aku mmg ada melabur dgn tt n aku la pelabur ke 4,aku invest 4k n invest di kaunter.kenapa dikaunter?kerana di slip bank kaunter akan tertulis no akaun bank dan nama pemunya akaun berbanding kite thru online banking akan tertulis akaun sykt tt sahaja.

tt mmg menipu ternyata dia hanya mengaut modal tanpa membeli baju melayu,seperti yg dikatakan.kata nk lantik adik artis terkenal duta baju dia. :)) setahun menanti xde pulangan modal.aku nekad buat laporan polis.semua bukti mmg aku ada.awal tahun 2016 ritu aku dpt call mengatakan tt dh ditahan dari ahli keluarganya dan meminta aku tarik kes n di bayar modal aku balik.kalau ikut kan mmg aku xnk tarik sebab biar dia dpt hukuman yg setimpal kanun 320 penjara 10 thn n 3 sebatan.setelah sebulan keluarganya merayu aku pn bersetuju utk tarik balik kes dengan dipulangkan modal aku kembali.

sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ketanah jua.

kepada pemilik id carigold Masha 1718,kata ada no telefon tt tp aku pm ko tak balas2 pn.ntah2 id baru tt.:eek::eek::eek:

kepada yg lain berhati2 la ye.. time2 nk raya ni mcm2 investment akan kuar nnti. :">
 
Sponsored Post
Top
Log in Register