BTC USD 62,074.8 Gold USD 1,770.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Foto yang diedit untuk fitnah PAS

talibanes

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 18, 2011
Messages
12,991
Reaction score
1,851
Points
191
Para pencacai Umno baik blogger mahu pun facebooker mereka sering saja mengedit gambar untuk mengfitnah Pas atau PR. Di sini aku bawakan satu contoh:

392128_141372346005860_2117240629_n.jpg


Yang ni aku cilok dari facebook pro Umno yang antara lain menyebut " Pas pun kaki judi juga....Janji masuk pas semuanya halal.

Yang jelasnya foto ni nampak sangat diedit. Macam ******* je aku tengok, tak profesional langsung. Nak membohong pun agak agak la bro kih...kih...kih...

523535_461731257181376_42768898_n.jpg


Foto ni pula aku cilok dari rakan blogger PR. Aku taklah pandai sangat bab edit mengedit gambar ni.


Tapi bab foto ni aku pun keliru samada betul atau dah diedit. Aku lihat macam betul je foto ni, korang lak macam mana. Adakah keduanya diedit atau keduanya betul? Mungkin juga salah satunya betul dan yang satu lagi diedit. Korang fikirlah sendiri.

sumber
 
Sponsored Post

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,989
Reaction score
258
Points
136
mamat yg pakai baju pas tu fake! sudah diphotoshop... gambar original adalah gambar nombor 2..
 

talibanes

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 18, 2011
Messages
12,991
Reaction score
1,851
Points
191
haramjadah betol puak2 umno ni :))
 

fazarudin

Legendary Member
Joined
Jan 2, 2006
Messages
10,989
Reaction score
258
Points
136
sape yg buat photoshop gambar ni sama taraf dengan designer logo janji dicapati itu hari.
 

mygol

Super Active Member
Joined
Apr 10, 2008
Messages
5,761
Reaction score
71
Points
70
Yang pasti nombor ekoq adalah haram..:)
 

Cynical_Cakcibor

Active Member
Joined
Dec 28, 2010
Messages
1,633
Reaction score
12
Points
25
nampak sangat nya fake no 1 tu .... kalo no 2 nampak ori nya dan mudah untuk dipercayai ketulenan nya :D
 

hackerz6

Banned
Joined
Mar 6, 2008
Messages
3,815
Reaction score
9
Points
25
No 1 nampak sgt dia punya xori..no 2 nampak ori tp xtau la pulak kalo logo tu ori..hehehe :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register